EXCOM: pocuj vymyslel som nove slovo, Ergonomista
hubert: tak ok, ale moje reci neboli prazdne, myslim ze marketing rolandu/yamahy ci korgu je momentalne trocha scestny. myslim ze sa najdu ludia, ktori sleduju co sa deje od zaciatku 90tych rokov. jordan rudess spolupracoval na vyvoji napriklad fantomu, druha vec je ci je to dobre alebo zle, lebo clovek ma skor fobiu z tohto "nonstop mastiaceho genia".
omnoho by som bol radsej keby spolupracovali korporacie ktore maju take budgety ako roland, ci yamaha/korg s niekym ako herbie hancock, ennio morricone, jarre atd. vangelis mal tusim prvy tzv. direct box co bol vlastne nejaky archetyp sucasnych workstations, preco neoslovia takych ludi? myslim si ze za urcitu dobu to bude jedna z mala zbrani vyrobcov HW masin.
ludom co si kupuju syntaky, workstationy nejde v skutocnosti az tak o najvierohodnejsie emulacie akustickych zvukov, ale o zvuky, ktore aj "chytia za srdce". das si nejaky zvuk a povies si, jezisi toto mi zneje ako z tohto mojho oblubenehu albumu/filmu... to bol vzdycky moj sen mat nieco take pod rukami.