ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 srp 2008 16:22

ale k veci, tak som sa opat pohral s interface a pridal nejake vveci ktore by ma tam potesili :)

Phrase select:
Obrázek

Channel select:
Obrázek

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 06 srp 2008 16:50

EXCOM: pocuj vymyslel som nove slovo, Ergonomista :)

hubert: tak ok, ale moje reci neboli prazdne, myslim ze marketing rolandu/yamahy ci korgu je momentalne trocha scestny. myslim ze sa najdu ludia, ktori sleduju co sa deje od zaciatku 90tych rokov. jordan rudess spolupracoval na vyvoji napriklad fantomu, druha vec je ci je to dobre alebo zle, lebo clovek ma skor fobiu z tohto "nonstop mastiaceho genia".

omnoho by som bol radsej keby spolupracovali korporacie ktore maju take budgety ako roland, ci yamaha/korg s niekym ako herbie hancock, ennio morricone, jarre atd. vangelis mal tusim prvy tzv. direct box co bol vlastne nejaky archetyp sucasnych workstations, preco neoslovia takych ludi? myslim si ze za urcitu dobu to bude jedna z mala zbrani vyrobcov HW masin.

ludom co si kupuju syntaky, workstationy nejde v skutocnosti az tak o najvierohodnejsie emulacie akustickych zvukov, ale o zvuky, ktore aj "chytia za srdce". das si nejaky zvuk a povies si, jezisi toto mi zneje ako z tohto mojho oblubenehu albumu/filmu... to bol vzdycky moj sen mat nieco take pod rukami.
Naposledy upravil(a) demsky dne 06 srp 2008 17:32, celkem upraveno 1 x.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 06 srp 2008 17:18

Demsky: pohoda.....rozumiem Ti......toto je debata dost nadlho...a hlavne do ineho threadu takze nechcem to rozoberat nejako zosiroka tu. Ja som tiez dlhe roky dost namotany na workstationy napriek tomu ze robim s Nuendom, furt ma pre mna workstation svoje caro..... a jedno z tych kuziel.....pre mna dolezitych je prave to ze ten nastroj ma proste svoje obmedzenia.....a pokial si ich uvedomujes tak sa sustredis viac na komponovanie nez na prehrabovanie sa v nekonecnych ficurach....to mne sa napr. stale deje pri pocitaci.......ale ako som povedal to je na inu temu......takze aj nadalej odporucaj moju predajnu a pridi niekedy na stretnutie......tam sa o takychto a inych veciach da pokecat do mrtva.....a neboj nebudem Ti nutit Roland :D

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 06 srp 2008 18:23

EXCOM: mas muj obdiv ze si s tim tak hrajes, pevne doufam ze to u rolanda vyslysej a aspon neco z toho udelaj, sou to prkotiny a prave proto nechapu ze to uz davno neudelali. btw muzu ti napsat svuj seznam veci na vylepseni ? ze bys to prevedl do graficky podoby ? :twisted:

me by se treba dost hodil jakejsi step sekvencr na bici, takovy ty stupido "piskvorky" kde zaskrtavas ctverecky na doby a ono to hraje bici :mrgreen: myslim ze na rytmicky fraze neni na svete nic dokonalejsiho a zaroven jednodussiho na naprogramovani do OS FG 8)

btw nezjistil sem jesti je mozny na audio stopu narvat nejakej insertni efekt, to asi nejde co ? leda audio narvat do presetu a hrat ho po midi jakoby ze sampleru, je to trochu vopruz ale v zasade to neni neresitelny, no mozna by nebylo od veci moct dat insert na audio stopu, nechapu proc to nejde, kdyz nevyuziju ve skladbe vsech 16 midi ch. tak mi efektovky zbytecne "zbydou" nevyuzity

jde nejak upravovat na audiu fade in/out ? no to si dyztak upravim ve wavelabu a naleju zpatky to uz bych prezil

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 srp 2008 00:31

Neural_I : na ten fade in/out som pozeral, ale nic som nenasiel :) ani sa mi nepodarilo z automatizovat volume na audio stope trebars( ako sa mi to uz podarilo na midi )...

zatial som s audio stopami moc nerobil, teraz skumam midi lebo to ma dost zaujima... ale aj na audio sa dostane ;)

a tu trosku historie :
Obrázek

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 08 srp 2008 13:45

vecer se snad zas po nejaky dobe dostanu k manualu na FG ale nevite, nekde jsem zaregistroval ze jde nejaky midi fraze nastavit pod pady, to mam chapat tak ze si nahraju treba nejaky nekolikataktovy fraze a nedam je do sekvencru ale nahazim na pady a cely fraze pak spoustim jednou "notou" ? na naky bici brejky by to bylo myslim dost pouzitelny

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 08 srp 2008 13:59

presne tak

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 08 srp 2008 14:21

bomba! hned to testnu

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 08 srp 2008 14:28

EXCOM: sem tu EX5ku co "nikdy neprodam" vcera prodal :twisted: teda nastesti kamosovi z kapely takze zustala "doma", vcera sme dali velkou konfrontacni akci a od deseti od rana do sesti odpoledne sme si hrali na kompaktech na ozvucovani malych akci, kde precejenom zvuk vyzni lip jak na malych nearfieldech a clovek se citi vic jako na koncerte, no FG se plne osvedcil, akusticky zvuky skvely, muj problem byl oprostit se od pocitu ze smycce muzou byt taky akusticky s dost realnym dynamickym prednesem podle zivych opravdovych nastroju a ne jenom smyčcoidni plochy ze syntaku, oboji potrebuju, takze sem si stezejni nastroje nasamploval do FG a EX5ku s pomerne cistym svedomim nakonec precejenom prodal 8) btw nasamplovany plochy treba ze staryho dobryho korga 01W znej zpetne z FG lip jak z originalu, vetsi dynamika, asi dano vetsim odstupem od sumu, podepisou se na tom prevodniky, no proste nechapu ale zni to lip jak origos a neztraci to nic na puvodni barve (jak by taky mohlo je to sampl)
asi si budu do FG samplovat stary syntaky a pak je prodam :lol: kdyby jenom do FG dali aspon ten adat .... ale to uz se opakuju

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 srp 2008 15:59

Neural_I : no ja sa chystam spravit sample bank pre FG z mojich CS-10 a CS-15.. FG ma v tomto skvele moznosti a hlavne efektova jednotka je paradna tak verim ze tie zvuky budu paradne zniet.. aj ten multisample editor co tam pridali je super na editaciu, tak hadam to pojde rychlo...

ja som prave upratal vsetko a uz mam veci na mieste a FG je brain systemu, vsetko ostatne mam napojene na sequencer a External.. takze je to tazka pohoda. klavesy a moduly co mam ovladam vsetky cez G a je to fakt parada.. recording mi zabezpecuje AW4416.. tak hadam to bude vsettko aj bez PC ako som povodne chcel... 8)

no gratulujem k predaju EX5, hadam ti nebude za nou smutno, ja svoju EX5S predat nemozem, z jedneho dovodu, bol to moj uplne prvy syntak a mam k nemu srdcovy vztah :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 srp 2008 22:36


Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 srp 2008 22:53

Demsky : tu potom su nejake PR kecy o SuperNATURAL Technology

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 srp 2008 11:55

Neural_I : inak odporucam M-10MX na monitoring.. ja som to momentalne tak spravil, ze vsetky PHONES out zo syntakov som narval sem a napojil si na to sluchatka.. vyhoda dalsia je ze mozes ist este bud digital alebo normalo analog out do monitorov, takze mas vystup aj aj.. cize ides mimo recording okruh a mas vsetko po ruke pri komponovani... je to fajnova vec.. rozmyslas som o nejakom malom mixaku od Yamahy ale nakoniec som si spomenul na toto a presne to splna moje poziadavky, a perfektne je to, ze je to uplne malicke

Obrázek

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 11 srp 2008 16:28

EXCOM: ten mixacek vypada docela dobre, ja mam teda jeste yamahu 01v96 r.2 ale jak pomalu optimalizuju syntakovej nastrojovej park tak ji vyuzivam cimdal min a uz ji nejakej cas nabizim na bazaru, tak mozna pak kdyz se zadari ji prodat sahnu na nakej takovejhle monitorovaci mixacek, pripadne na nejaky aktivni kompaktni repro s vestavenym mixackem jako dela yamaha

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 srp 2008 16:48

excom: skoda ze 1 som o tomto mixacku nevedel 2 ze nema phantom
potrebujem prave nejaky lowcost AD prevodnik a to by bolo pekne posluzilo. ale kupil som na tento ucel TC C300, ten zasa zneuzijem na ine veci. thomann ho totiz zlacnil na nechutnych 130 ci kolko eurobuksov

Odpovědět