ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 srp 2008 18:13

no ja mam ten edirol len na phone out zo syntakov koli monitoringu, aby som mal vsetky zariadenia v jednom zdroji( sluchatka, monitory )... na recording to nevyuzivam... ale velmi potesi digital out, z toho to taham na monitory...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 srp 2008 19:37

inak tak jak to mas je dost humus... idealka by bol nejaky rackovy splitter, ktorym by si si rozbocil linky zo syntakov na monitoring a zaznam
signal zo sluchatkoveho vystupu byva aj na slusnych syntakoch dost osraty, byva tam skor do poctu
ale zasa ked ide len o to nieco pocut a neprehadzovat sluchatka z diery do diery, tak to asi staci uplne

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 srp 2008 23:54

kexik : no principialne ja to ako spliter aj pouzivam :) recording ide cez iny okruh... toto je ciste na komponovanie... a hlavne v noci aby som nezobudil cely barak :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 12 srp 2008 10:18

ja mel pro tyhle ucely rackovej patchbay s 1U rackovym mixem od Uliho, investice asi 3t a dalo se z patchbaye rekordit plnohodnotny audio a zaroven z rackovyho mixu odposlouchavat do sluchatek a monitoru, umelo to 16 lajn (ten mix, patchbay 24) za cca 3t mi to prislo jako supr reseni, az prodam 01v96 asi se k tomuhle reseni zas vratim (pokud prodam 01v96 za vic jak za ty 3t o cemz pomalu uz pochybuju :twisted:

btw sem vcera zkusil cvicne nahrat do FG suchou el basu a kytaru a obustrit ji az ve FG a muzu teda rict ze me i tyhle jinak uplne zbytecny efekty (na syntakach) docela mile prekvapily, basu asi takhle budu pouzivat pac vysledek je dost pevnej tvrdej zvuk kterej se prosadi, na kytaru mam lepsi aparat ale i tak to nebylo vubec blby, hlavne to drzi zvuk pohromade a nerozsypava se to jako u levnych a strednich efektaku kde se na cloveka z beden sype ve vejskach pisek a basy odesly nekam na pivo 8) tak tady ne, ta basa znela fakt dobre

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 12 srp 2008 10:19

vim ze je to asi v manualu ale ... na audio stopu nejde dat efekt co ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 srp 2008 10:31

Neural_I píše:vim ze je to asi v manualu ale ... na audio stopu nejde dat efekt co ?
ide, cez routing efektov si to nastavis...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 12 srp 2008 10:38

EXCOM: to jo ale to jde jenom na MFX verb a chorus a samozrejmne mastering, ale jde dat na audio stopu insertni efekt jako na patch ? o tom bych pochyboval, jedine onu audio stopu dat do patche ale to uz je malinko vopruz

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 18 srp 2008 11:55

cim viac pracujem s tym FG tak zistujem ze lepsi sequencer na workstaisnoch neexistuje.. je fakt perfektny.. vsetko ostatne co doteraz bolo je bud neprehladne alebo neohrabane... je to fakt parada

Neural_I : k tym audio stopam som sa nedostal zatial... co som skusal tak ako keby slo dat len dva efekty globalne cize si vyberies na jednu audio stopu jeden z dvoch efektov.. co mi pride celkom malo ale je fakt ze som to moc zatial neriesil..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 19 srp 2008 14:27

panove mam problem, vcera sem zkousel dve ruzny RAMky se stejnymi parametry dle rolanda a jedna zahlasila chybu hned po zapnuti FG a druha sice dovolila FG nabutovat ale v systemu nebyla videt...

muzete mi prosim nekdo doporucit provereny ramky co vam v masinach bezej ? je to trochu trapny koupit ramku za xxx penez abych pak zjistil ze nechodi... nastesti jsem je mel jenom pujceny, pripadny dalsi bych ale uz musel kupovat. diky

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 19 srp 2008 16:00

No my tu predavame do Fantomov o verene a preskusane Kingston KVR133X64C3/512.......

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 19 srp 2008 16:15

diky

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

YASE Editor

Příspěvek od EXCOM » 26 srp 2008 09:10

Editor YASE pre Fantom

toto bude asi velmi zaujimava featura tohoto editora :

Substantial Import Capabilities for AKAI S1000/3000/5000/6000 and Roland S7x Sampler Series
  • - Import of Samples with all Header information (Loop, Root Note, ...)
    - Automatic Wave Resampling for Fantom® Import
    - Import of Programs with automatic Generation of Sample Mappings (Multisamples) and Tone Layers
    - Import of a huge amount of program parameters (TVA, TVF, Common, ...), customizable
    - Export/Import of complete Patches (Programs) in YASE's generic Patch Format
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 srp 2008 19:51

jedna reakcia z RolandClan na hore spomenuty editor YASE 8)

Fantom Yase 2.1
After using it I can only say that this program really rocks!

With Yase 2.1 I was able to import complete Akai Patches (!), not just samples and multisamples with all the (re)mapping work of former times, within 3 minutes.

It is just a breeze to import sounds the G is missing - or which you personally are missing on the G - on the fly.

This is IMHO the by far most valuable improvement of the G since it appeared.

Mada, the first thing I tried was some nice old "Beatles"-Mellotron you were after if I remember right, from "Akai Vintage Time Traveller." (nice vintage sound compilation)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 srp 2008 16:57

zdar, napada me par novych figlu na pripominkovani vyvojarum od rolanda, na ARX-01 bych celkem dost uvital overheady a room, nereseno ovsem pouze reverbem ale simulaci mikrofonu, dale by se mi dost libilo moznost nastaveni preslechu mezi nastrojema, ma to dneska kazdy slusny VSTcko (EZ, BFD atd), cert vi proc to tam nedali, ARX zni dobre, po strance zvukovy super a me to staci, ale jako celek to zni proste malo realne at halim jak halim, proste to je takovy sterilni a bez atmošky. mozna delam neco blbe, ale kdyz nahraju stejnou skladbu s EZ drums a pak s ARX-01, ARX zni pevnejc a celkove lip, ale EZ ma koule, v takovym pripade bych volil ty koule ... coz mi pripada trapny kdyz sem vysolil 8 litru za ARX-01 a nastroj za 50 litru k tomu .....

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 srp 2008 16:59

zatim zadna informace jestli nechystaj nejaky novy ARX ? ciste pro zajimavost

Odpovědět