ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 zář 2008 19:31

hubert, hupox : vlastne ano, ja mam stale namysli patterny ako pouziva Yamaha a tie Gcko nema... klasicky v gride...

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 11 zář 2008 23:21

Live mod mam chapat ako nejake komplexne nastavenie, ktore si ulozim. Kolko ich mozem mat ulozenych? Mozem si ich prepinat tak ako to bolo ukazane vo videu? To znamena bez nejakej straty, vypnutia zvuku?

Sequencer pozna patterny (Phrase) to je super ze sa daju namapovat na hocico. Otazne je kolko ich mozem pouzit v jednom Live mode. Je tam 9 padov ci kolko, na kazdy si mozem dat inu Phrase?

Dajme tomu ze chcem hrat na zivo. Nahram si 5 Phrase (Bicie) S ktorymi chcem hrat skladbu. Kazdy namapujem na iny pad. Spusim Padom 1 ... hra, do neho dohravam na zivo. Padom 2 prepnem na inu Phrase. atd atd, cim obidem celu skladbu.
Ide o to aby som mohol realne na tom na zivo hrat a pouzit to ako bubenika povedzme. Potom bezne popri tom si mozem prepinat zvuky na klaviature? .. napr. je tam 8 zon ako som pochopil. Cize mozem si navrtvit na zivo viac zvukov (bud na sebe, alebo splitovane) ktore potrebujem, a tie vypinat, stahovat hlasitost alebo bezne si len prepnut zvuk, pricom mi Pad hra stale ten isty Phrase? Lebo pocas skladby chcem vystriedat nejake tie zvuky.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Fantom-G

Příspěvek od Hupox » 12 zář 2008 07:54

EXCOM píše: Arpeggiator:
  • Arpeggio sady 128
  • RPS sady 32
  • Sady rytmických patternov 32
  • Pamäť akordov 128
  • Pamäť pre sady akordov 128
Este ma zaujimaju dalsie veci:

1. Co presne znamena RPS sada. To su tie Phrase?

2. Ak si nasamplujem alebo nataham samply do FG. Mozes si vyrobit normalne napriklad novu sadu bicich?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 zář 2008 08:13

Hupox : RPS = Rhythm Pattern Sets, cize to bude zjavne Sady rytmickych patternov

G je plnohodnotny sampler v podstate, cize si tam mozes spravit a naladovat sample ake potrebujes.. uz existuje software ktory ti loaduje do G priamo AKAI CDcka....

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 12 zář 2008 08:29

No tak potom aky problem? Natahas zvuk aky potrebujes aj sadu bicich. Idem omrknut manual, aby som sa nepytal somariny.

Dikes
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 12 zář 2008 08:43

EXCOM píše:Hupox : RPS = Rhythm Pattern Sets, cize to bude zjavne Sady rytmickych patternov
# RPS sady 32
# Sady rytmických patternov 32

Je potom jedno a to iste?

Napisal by som potom RPS sady 64. Skor som si myslel, ze je tam nejaky rozdiel.
Naposledy upravil(a) Hupox dne 12 zář 2008 08:45, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 zář 2008 08:44

Hupox : bolo by fajn si ju ist odskusat do predajne... to ti povie daleko viac ako studovat manual... tam si to mozes omakat.. a mimo to uz je vonku novy OS 1.10 ktory pridava nove veci co v manuale nie su...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 zář 2008 08:45

Hupox píše:
EXCOM píše:Hupox : RPS = Rhythm Pattern Sets, cize to bude zjavne Sady rytmickych patternov
# RPS sady 32
# Sady rytmických patternov 32

Je potom jedno a to iste?

Napisal by som potom RPS sady 64.
jo, malo by to byt to same... popripade hubert ma zkoriguje :)

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 12 zář 2008 08:47

Mas pravdu, lepsie je to vyskusat. Pozriem kde ho maju najblizssie ku mne :) Ten manual je tak nejako pisany, ze mu moc dobre nerozumiem.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 zář 2008 08:48

Hupox : v arealy R1 v OnBoarde su dva kusy, .. G8 a G6... mozes skocit rovno tam...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 15 zář 2008 14:00

Hupox: namichany stereo doma ma hodne nevyhod a malo vyhod, nikdy se ti v tom napriklad nepovede upravit pomery nastroju nebo nejakej nastroj vypnout nebo naopak zapnout, kdyz napriklad chybi hudebnik apod. stalo se mi na lajfkach ze smichany stereo v jednom sale znelo tak, v jinym jinak a zvukar s tim nic neudela, teda do jisty miry jo ale neovlivni nijak zasadne temer nic krome hlasitosti a zakladniho EQ.

512 mega RAM je malo na koncert o 10ti nebo vice skladbach a loudovani trva zalostne dlouho, takze v pulce produkce, nebo po kazdy skladbe treba loudovat novy samply nejde, musi se to vejit do 512mega a to fakt neni moc, sotva by se do toho veslo 10 stereo skladeb, kdyz mam mit sle vicestopej zaznam a vezmu ze si muzu hrat s opakovanim pasazi a vystrihanim ticha, stejne je to honicka aby to tak nak vyslo, pri dnesnich trapnych cenach RAM je to omezeni nepochopitelny, stejne jako omezeni poctu individualnich vystupu, takhle muzu poslat stereo bici zvukari zvlast a pak uz jenom zbyly stereo mixdaunu ostatnich nastroju, ale nemuzu treba vyprdnout basu separe apod. coz je velka skoda a kdyby to prodrazilo nastroj o dva tri litry tak bych je rad dal

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 15 zář 2008 21:55

Po dvou měsících musím říct, že mě G8 čím dál více baví, zvukově je to obrovská paleta barev. Možnosti editace a ovládání nástroje je úžasné.
ARX-01 mě na začátku zas tak nevzal - říkal jsem si, že to je dost podobné jako A.D.,EZ, ale teď vidím, že používám téměř výhradně ARX - protože zvukově je to vážně první liga a doladění jednotlivých bubínků k vlastní představě je tak snadné a rychlé, že lepší už to nemůže být...velká pochvala firmě Roland.
Jako jediné mínus vidím pouze v malém počtu výstupů (4 out). Nebo by mohli by udělat přenos audia pomocí USB2.0 :-). (8 kanálů OUT by to mělo stíhat v pohodě). A nebo nějakou expanzi ARX-Audio OUT. Nebo si budu muset počkat další tři roky, než vyjede další generace Fantomu.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 15 zář 2008 22:42

SoundsFine : ja mam tiez tieto iste pocity, s G7 som kazdy den a je to ako dokonaly sex ktoreho je stale viac a viac 8)
4 vystupy su mierne obmedzenie ale szil som sa z filozofiou Rolandu a Gcka... proste to tak spravili a dajako som si zvykol.. ale ked si zoberies ze mozes na EXTERNAL zavesit v podstate 16 externych zariadeni, tak tam mas vystupy von priamo do mixu riadene cez Gckovy sequencer, cize vystupy sa velmi pekne rozsiria...

USB 2.0 stiha 16 out Edirol MD16 takto funguje, alebo 14 out? teraz neviem presne.. takze ak by spravili OS updat s touto featurou, tak vcelku mozu v tomto smere konkurovat expansion mLan boardu ktory ma Yamaha XS....

ale ako vravis, Fantom G je kazdodenny orgazmus a radost pracovat s nim...

ARX-01 detto

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 16 zář 2008 08:01

SoundsFine píše: ARX - protože zvukově je to vážně první liga ...
Ak sa ti da mozes sem niekam zavesit tvoju zvukovu ukazku? Tie dema co som pocuval boli nejake nepresvedcive. Dik

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 18 zář 2008 10:46

Do ARX-01 chci taky jít.
Zvukově stejně kvalitní jako mnoha GB knihovny a ta editace jednotlivých drums je taky skvělá a rozsáhlá neuvěřitelně variabilní kity. Výsledky po editaci kitu jsou pak přesně podle mého gusta. Dělalo se mi s tím lépe, než s A.D. Přesně jak píše Excom - jsem se nedokázal odtrhnout od Fantomu G6. Doufám, že udělají krabici rack. editor pro PC je dost pohodlný a propracovaný.
Jinak pro všechny co to chtějí testnou jen přes dema: dema na webu jsou na nic - o ničem nevypovídající, to chce sednout k nástroji a hrát, na vlastní uši zažít.

Odpovědět