ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Hupox

Příspěvek od Hupox »

Aby som zas nekrivdil, ja mu rozumiem co chce povedat. Ze ide o pocit z nastroja ked hras, moznosti upravovat zvuk, intuitivne ovladanie atd atd. Co su subjektivne veci, kazdeho cloveka. Tak si streba sadnut a vyskusat si to.

Len u nas sa moc dobre ani v predajniach neda skusat. Je tam hluk, nema clovek moc casu na to a po hodine ma pocit ze uz obtazuje predajcu.
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Amorph : no moc mimo nie... ked sa ti nepacili ukazky ARX co su tu, tak naco sem posielat to same? poslem sem ukazky a bude to detto toho co tu uz bolo...

hovorim, mas svoj midi drumloop? posli, prezeniem to cez ARX a zavesim sem... ale budes mat z toho taky isty pocit ako z tych ukazok pokial si to neupravis podla seba.. je to subjektivne a o tom to je...

ad scr display : co mas proti peknym obrazkom? :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

EXCOM: ok, neco na tom je:)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

tak co posle niekto ten svoj drum_loop.mid ? :)

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Pošlete mi (sem) taky nějaký svůj midi drums loop v midi. (pokud možno v GM rozloření po klávesách). Zkusím to také prohnat ARX.
Díky

Hupox

Příspěvek od Hupox »

Ano ja nieco poslem.

COBOLT

Příspěvek od COBOLT »

Zdravim majitele FG, mohl by nekdo overit kvalitu nasamplovaných vzorku z analogovýh vstupů a z usb uložených do paměti a nasledně monitorovat na výstupu na spektralnim analyzeru z důvodu stráty některejch frekvencí. Pokud by se nekomu chtelo do tohodle testíku celkem bych to docenil a uživatele snad taky.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

EXCOM: tak sem objevil slabinu live modu, nedovoluje vyuzit dva multiefektaky, nechapu to, nerozumim tomu proc to ve studio modu jde a v live modu nejde, kazdopadne mi to v routingu efektu nenabizi multiefekty, ani jeden... to je naprosto nepochopitelny a dost mi to kazi doted hodne pozitivni pohled na live mod, proste jeden insert efekt na nastroj je malo...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Neural_I : a nefunguje to tak ze co patch to jeden PFX? a potom ich mas v podstate 8 na LIVE set...

ked tak na to pozeram tak som napisal to iste co ty :) ok.. mozno spravia ARX boardu ktora prave rozsiri tieto efekty...

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

no kdyby byl aspon EQ na kazdym nastroji automaticky, tak by mi to uplne stacilo, ale kdyz dam na kazdej nastroj EQ, coz je zasadne prakticky proste nutny, tak sem s efektama skoncil

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

nechapu proc ARX01 muze mit 24 EQ a compresporu najednou a zbytek fantoma tohle mit nemuze ? tomu nerozumim, EQ je nutnej, compresory se taky obcas hodej, efekty by mely byt jen na speciality a ne suplovat tak zasadni veci jako ekvalizery atd

Hupox

Příspěvek od Hupox »

ARX Je dalsie rozsirenie, to znamena ze tam to je mozne. Ale zaklad v syntaku nema tie moznosti. Podla mna by sme chceli vela, keby ze aj v zaklade mozes dat inserty na vsetky stopy, to proste nikde este nebolo mozne.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Neural_I píše:EXCOM: tak sem objevil slabinu live modu, nedovoluje vyuzit dva multiefektaky, nechapu to, nerozumim tomu proc to ve studio modu jde a v live modu nejde, kazdopadne mi to v routingu efektu nenabizi multiefekty, ani jeden... to je naprosto nepochopitelny a dost mi to kazi doted hodne pozitivni pohled na live mod, proste jeden insert efekt na nastroj je malo...
som to teraz pozeral, zaujimave je ze mas zapnuty MFX1 na Live mod, si to vsimni v tej hornej liste.. ako pises nedaju sa setovat MFX1 a MFX2 len A,B, 1, 2, 3, 4...
len nedosiel som na to kde si ho routujes :) ale zjavne je default nastaveny ako THRU

bud je to bug v OS( co by bolo fasa, lebo do dalsieho by to mohli povolit ) alebo nepochopitelny zamer... ale skor sa priklanam k tomu ze to proste nestihli dorobi a dalsi OS to poriesi...

rozhodne to nedava zmysel to limitovat v Live Mode... jedine ze by to malo vplyv na tie prijemne dozvuky pri prechode z jedneho do druheho live setu a prepnutie MFX by mohlo robit chaos... asi to bude dan za nejaku featuru.. a toto konkretne sa v Studio mode nedeje, kedze ten je v podstate staticky...

hubert

Příspěvek od hubert »

Myslim ze Excom to trafil.....v live mode to bude asi o tom prechode medzi dvoma performance setmi......co je fajn vec....ale mohlo by to byt aspon volitelne tak by mal clovek na vyber ci chce viac FX alebo prechod na iny perf. bez "zakopnutia" efektov....fakt ze sa ale neda vyhoviet kazdemu.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

EXCOM: MFX1 mas nahozenej na vstupu, takze je to evidentne delany na efektovani treba mikrofonu na live akcich, MFX2 sem neobjevil, skoda ze to nejde preroutovavat, ja treba na live akce vstup nepotrebuju, nedelam one-man show

btw neprisli ste nekdo na to jak v sekvencer modu prepinat jednotlivy live sety v ramci skladby treba ? mozna by to mohlo byt zajimavy a pro me asi pouzitelny, protoze moje skladby jsou vetsinou kombinace ruznych ambientnich pasazi s tvrdejma industrialne metalovejma jazdama a hodne hodne postaveny na samplech, hodilo by se mi prepinat live sety v ramci skladby, nejde to treba formou program change ? ale to mi prijde dost divny

Odpovědět