ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 19 zář 2008 13:41

Aby som zas nekrivdil, ja mu rozumiem co chce povedat. Ze ide o pocit z nastroja ked hras, moznosti upravovat zvuk, intuitivne ovladanie atd atd. Co su subjektivne veci, kazdeho cloveka. Tak si streba sadnut a vyskusat si to.

Len u nas sa moc dobre ani v predajniach neda skusat. Je tam hluk, nema clovek moc casu na to a po hodine ma pocit ze uz obtazuje predajcu.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 19 zář 2008 13:42

Amorph : no moc mimo nie... ked sa ti nepacili ukazky ARX co su tu, tak naco sem posielat to same? poslem sem ukazky a bude to detto toho co tu uz bolo...

hovorim, mas svoj midi drumloop? posli, prezeniem to cez ARX a zavesim sem... ale budes mat z toho taky isty pocit ako z tych ukazok pokial si to neupravis podla seba.. je to subjektivne a o tom to je...

ad scr display : co mas proti peknym obrazkom? :)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 19 zář 2008 13:55

EXCOM: ok, neco na tom je:)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 20 zář 2008 11:17

tak co posle niekto ten svoj drum_loop.mid ? :)

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 20 zář 2008 13:17

Pošlete mi (sem) taky nějaký svůj midi drums loop v midi. (pokud možno v GM rozloření po klávesách). Zkusím to také prohnat ARX.
Díky

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 20 zář 2008 14:23

Ano ja nieco poslem.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 23 zář 2008 09:34

Zdravim majitele FG, mohl by nekdo overit kvalitu nasamplovaných vzorku z analogovýh vstupů a z usb uložených do paměti a nasledně monitorovat na výstupu na spektralnim analyzeru z důvodu stráty některejch frekvencí. Pokud by se nekomu chtelo do tohodle testíku celkem bych to docenil a uživatele snad taky.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 zář 2008 14:32

EXCOM: tak sem objevil slabinu live modu, nedovoluje vyuzit dva multiefektaky, nechapu to, nerozumim tomu proc to ve studio modu jde a v live modu nejde, kazdopadne mi to v routingu efektu nenabizi multiefekty, ani jeden... to je naprosto nepochopitelny a dost mi to kazi doted hodne pozitivni pohled na live mod, proste jeden insert efekt na nastroj je malo...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 23 zář 2008 14:41

Neural_I : a nefunguje to tak ze co patch to jeden PFX? a potom ich mas v podstate 8 na LIVE set...

ked tak na to pozeram tak som napisal to iste co ty :) ok.. mozno spravia ARX boardu ktora prave rozsiri tieto efekty...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 zář 2008 14:45

no kdyby byl aspon EQ na kazdym nastroji automaticky, tak by mi to uplne stacilo, ale kdyz dam na kazdej nastroj EQ, coz je zasadne prakticky proste nutny, tak sem s efektama skoncil

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 zář 2008 14:47

nechapu proc ARX01 muze mit 24 EQ a compresporu najednou a zbytek fantoma tohle mit nemuze ? tomu nerozumim, EQ je nutnej, compresory se taky obcas hodej, efekty by mely byt jen na speciality a ne suplovat tak zasadni veci jako ekvalizery atd

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 23 zář 2008 15:22

ARX Je dalsie rozsirenie, to znamena ze tam to je mozne. Ale zaklad v syntaku nema tie moznosti. Podla mna by sme chceli vela, keby ze aj v zaklade mozes dat inserty na vsetky stopy, to proste nikde este nebolo mozne.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 23 zář 2008 16:11

Neural_I píše:EXCOM: tak sem objevil slabinu live modu, nedovoluje vyuzit dva multiefektaky, nechapu to, nerozumim tomu proc to ve studio modu jde a v live modu nejde, kazdopadne mi to v routingu efektu nenabizi multiefekty, ani jeden... to je naprosto nepochopitelny a dost mi to kazi doted hodne pozitivni pohled na live mod, proste jeden insert efekt na nastroj je malo...
som to teraz pozeral, zaujimave je ze mas zapnuty MFX1 na Live mod, si to vsimni v tej hornej liste.. ako pises nedaju sa setovat MFX1 a MFX2 len A,B, 1, 2, 3, 4...
len nedosiel som na to kde si ho routujes :) ale zjavne je default nastaveny ako THRU

bud je to bug v OS( co by bolo fasa, lebo do dalsieho by to mohli povolit ) alebo nepochopitelny zamer... ale skor sa priklanam k tomu ze to proste nestihli dorobi a dalsi OS to poriesi...

rozhodne to nedava zmysel to limitovat v Live Mode... jedine ze by to malo vplyv na tie prijemne dozvuky pri prechode z jedneho do druheho live setu a prepnutie MFX by mohlo robit chaos... asi to bude dan za nejaku featuru.. a toto konkretne sa v Studio mode nedeje, kedze ten je v podstate staticky...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 23 zář 2008 17:04

Myslim ze Excom to trafil.....v live mode to bude asi o tom prechode medzi dvoma performance setmi......co je fajn vec....ale mohlo by to byt aspon volitelne tak by mal clovek na vyber ci chce viac FX alebo prechod na iny perf. bez "zakopnutia" efektov....fakt ze sa ale neda vyhoviet kazdemu.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 zář 2008 17:29

EXCOM: MFX1 mas nahozenej na vstupu, takze je to evidentne delany na efektovani treba mikrofonu na live akcich, MFX2 sem neobjevil, skoda ze to nejde preroutovavat, ja treba na live akce vstup nepotrebuju, nedelam one-man show

btw neprisli ste nekdo na to jak v sekvencer modu prepinat jednotlivy live sety v ramci skladby treba ? mozna by to mohlo byt zajimavy a pro me asi pouzitelny, protoze moje skladby jsou vetsinou kombinace ruznych ambientnich pasazi s tvrdejma industrialne metalovejma jazdama a hodne hodne postaveny na samplech, hodilo by se mi prepinat live sety v ramci skladby, nejde to treba formou program change ? ale to mi prijde dost divny

Odpovědět