ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 zář 2008 17:39

jo a nedavno me fantom teda hrube vydesil, proste si tak hraju hraju hraju jako obvykle a najednou bordel jak krava, najednou z niceho nic se zvuk brutalne zkreslil a vystupem bylo neco jako kdyz prozenete sampl vybuchu v zelezarstvi skrz nejbrutalnejsi distorzi :twisted: hlavne me to neskutecne vydesilo a malem mi to znicilo aparat a utrhlo hlavu, od ty doby se mi to stalo jeste nekolikrat, nejdriv sem myslel ze je problem v tom ze to mam spojeny po USB s compem a cubasi, ze tam nekde vlitla nejaka informace z PC a prepla treba nepochopitelne maximalni distorzi (coz je maximalne nepravdepodobny) dalsi moznost co me napadla je ze se proste posral prenos po USB a furt sem si to spojoval s PC, tak sem vypnul audioprogramy v PC ale nechal zapojeny USB a hral si jen tak v live modu a stalo se to zase znicehonic a jen tak aniz bych na cokoliv sahnul, takze posledni pokus je ze sem odpojil USB od PC, zatim se to nestalo, myslite ze je mozny ze to takhle blbne, nebo muze byt nejaka vada na vyrobku jako na kusu ? jde to jak z hlavniho vystupu tak ze sluchatek, neskutecnej bordel a nereaguje na nic, kdyz hraju nejakej zvuk je na pozadi slyset ale maximalne zkreslenej, pomuze az restart fantoma, dost se bojim jestli nemam vadnej kus

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 zář 2008 17:40

k tem efektum atd, myslim si ze by jim nic neudelalo kdyby v nejakym abgrejdu OS udelali EQ na kazdou stopu automaticky, kdyz to umej na ARX tak to musi jit i v nastroji, tyjo dyt EQ proste musi bejt na kazdy stope, bez toho se to neda umichat

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 23 zář 2008 17:45

Neural_I píše:jo a nedavno me fantom teda hrube vydesil, proste si tak hraju hraju hraju jako obvykle a najednou bordel jak krava, najednou z niceho nic se zvuk brutalne zkreslil a vystupem bylo neco jako kdyz prozenete sampl vybuchu v zelezarstvi skrz nejbrutalnejsi distorzi :twisted: hlavne me to neskutecne vydesilo a malem mi to znicilo aparat a utrhlo hlavu, od ty doby se mi to stalo jeste nekolikrat, nejdriv ....
kamos mal G6 a musel dat do servisu, lebo mal vadnu dosku, robilo mu to presne toto iste, von mu siel zkreslovany zvuk ako cez distorsion... chovalo sa to sporadicky, raz ano raz nie.. ale ked sa zaplo tak siel von permanentne... v servise vymenili dosku a uz to ma v pohode...

pisalo sa o tom aj na RolandClan... zaujimave ze sa to objavuje na G6 modeloch... zatial na tento problem G7 a G8 nikdo nereagoval...

radsej to este potestuj a ked to bude robit stale tak asi servis... mozem ti dat potom kontakt nanho a sa ho popytas co a ako a ako sa to presne prejavovalo unho.. potom ak by si mal ten isty problem, tak by ta aj navigoval so servisom...

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 24 zář 2008 07:25

EXCOM píše:
Neural_I píše:EXCOM: tak sem objevil slabinu live modu, nedovoluje vyuzit dva multiefektaky, nechapu to, nerozumim tomu proc to ve studio modu jde a v live modu nejde, kazdopadne mi to v routingu efektu nenabizi multiefekty, ani jeden... to je naprosto nepochopitelny a dost mi to kazi doted hodne pozitivni pohled na live mod, proste jeden insert efekt na nastroj je malo...
som to teraz pozeral, zaujimave je ze mas zapnuty MFX1 na Live mod, si to vsimni v tej hornej liste.. ako pises nedaju sa setovat MFX1 a MFX2 len A,B, 1, 2, 3, 4...
len nedosiel som na to kde si ho routujes :) ale zjavne je default nastaveny ako THRU

bud je to bug v OS( co by bolo fasa, lebo do dalsieho by to mohli povolit ) alebo nepochopitelny zamer... ale skor sa priklanam k tomu ze to proste nestihli dorobi a dalsi OS to poriesi...

rozhodne to nedava zmysel to limitovat v Live Mode... jedine ze by to malo vplyv na tie prijemne dozvuky pri prechode z jedneho do druheho live setu a prepnutie MFX by mohlo robit chaos... asi to bude dan za nejaku featuru.. a toto konkretne sa v Studio mode nedeje, kedze ten je v podstate staticky...
Podla mna koli tomu to nejde, lebo ked si prepinas cele sady, zvuk plynule prejde z jedneho do druheho. Preto je tam to obmedzenie v efektoch. Tak ze bug to nebude ale nutnost prave koli tejto vyhode pri zivej produkcii.

Edit: -- citam spatne ze na to niekto reagoval. :-) Dlho som tu nebol, zhanam ten drum loop :D

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 24 zář 2008 15:55

teda vrtam se v ARX01 uz pjekne dlouho a jeste se mi nepoved dobrej citelnej a udernej kopak, aby nebyl vypláclej, dlouhej a neznej drevene nebo jako kdyz se plati do matrace klackem, nejsem moc spokojenej s kopakama, jinak se snazim prijit ARX na chut, zatim to resim tak, ze si nastavim na klavesy kde mam kopaky z ARX jeste nejakej podpurnej sampl kterej tim padem slysim a nahravam zaroven se zbytkem sady a vnimam jako soucast sady byt hraje na jinym kanalu, v sekvencru ve frazi se to nepozna, v tomhle je ten sekvencr fakt super i kdyz nasledna editace cehokoliv je uplne priserne dementni a temer nemozna, jinymi slovy co nezahraju zive poradne to se nesnazim predelavat ale radsi to nahraju znova, beru to jako donucovaci metodu k sebezdokonalovani 8) furt lepsi jak nekonecny hrabani se v notickach v DAW na PC, i pres to ze to je na fantomovi mirne receno dementni (k editaci nejde pouzit mys) tahle "nevyhoda", ze me to nuti hrat presne, je ve vysledku vec veskrze prinosna, zrachli praci,nauci me to hrat a neflakat to stylem "na to seru to necham to pak upravim"... nemam rad dodatecny upravy, ztraci se zivost a vyraz a momentalni nalada... no ale ty kopaky me fakt ale serou... doufam ze je to jenom tim ze sem ja levej, jo, budu hledat chybu u sebe a patrat dal...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 zář 2008 18:43

nic novyho ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 zář 2008 19:13

vseci cakame na novy OS :D fakt ma to zaujima, lebo moj predpoklad je ten ze to dokoncia az na etapy.... 8)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 30 zář 2008 19:14

a ohlasili nejakej novej OS ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 zář 2008 21:07

Neural_I : no vseci cakaju jak nazhaveni :) kedy bude to nikto nevie

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 02 říj 2008 19:27

Já jsem zvědavej nejvíc na ty karty snad to bude mazec :wink:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 21 říj 2008 20:13

hehe tak uz me definitivne prestala bavit karta ARX-01 drums :roll:
tak kdyby po ni nekdo zatouzil asi bych se nebranil prodeji vyhodnymu pro obe strany, dyztak posta

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 říj 2008 20:40

Neural_I : a mna prezmenu zacala :) som si pozapajal kable s G a 1-2 OUT je syntak a 3-4 je ARX-01.. tak do mixu mi lezu 4 kanaly a 2 su vyhradene pre ARX-01.. tak coskoro uvidim ten big experiment :), este sa daju tahat aj 4 kanaly pre ARX-01 do mixu, takze to moze byt velmi zaujimave, zvysne zvuky pojdu z inych syntakov...
takze sa na to celkom tesim, akurat cakam na AD/DA prevodnik.. lebo bez toho sa nepohnem pri mojom hufe syntakov...
tak moj prvy projekt bude postaveny na ARX-01 nech aj nezerem... :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 lis 2008 14:12

Neural_I, G-users : tak sa mi podarilo navesat zariadenia na external Gcka bez pouzitia PC, mozno to bude pre uzivatelov G cesta ako sa s tym tiez vysporiadat, tak davam svoj tip z mojho setupu...

Obrázek
  • musel som zohnat dve 8x8 midi porty ktore funguju standalone a daju sa setovat mimo PC... ide o MOTU Timepiece AV
  • vyrobil som si Y kabel ktory ide z MIDI OUT z G a rozdeluje signal do MOTU 1 a MOTU 2 na INPUT 1..
  • je to v podstate obycajny broadcast dat a v MOTU som pre kazdu nasetoval filtraciu pre 1-8 midi ch a pre druhu na 9-16 midi ch..
  • external v G posiela info po kanaloch a zariadenia ktore su navesane v sieti sa daju krasne setovat cez PADY na Gcku.. takze staci len zatlacit pad pozadovaneho cisla a hra modul na danoom midi channel.. co cislo Padu do cislo MIDI channel
  • este som zavesil na INPUT Gecka UC-33( ktore funguje standalone, napatie beriem z MOUSE portu z G :) ) ... tu sa da krasne posielat priamo na kanal cc ktore potrebujem pre dany modul, takze mam celkom pekne spectrum CC ktorym mozem ovladat kazdy modul na danom kanaly, UC-33 si vie assignovat aj midi channel aj cc co je velke plus
verim ze userom Gcka to pomoze ak budu chciet vesat na external, je to paaradna vec...

dalsia vec je LIVE mod.. na LIVE mod sa da navesat 16 zariadeni !!! plus 8 internych z fantoma... tak si vie kazdy predstavit ten preset ktory z toho vyleze.. daju sa s tym robit krasne zvukove spectra z kazdeho modulu ktore sa potom pekne mixuju prave v LIVE ..

no, Gecko je v mojich ociach paradny produkcny nastroj pre studio s vela gearom na okolo, lebo ku kazdemu mam parady pristup ku kazdemu modulu a UC-33 prispieva k absolutnej kontrole nad vsetkym...

a co je dolezite, bez pouzitia PC :)

teraz neviem ci som to nemal pastnut do threadu Standalone Studio 8)
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 03 lis 2008 12:02, celkem upraveno 1 x.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 11:56

EXCOM: parada! hodne dobre si s tim hrajes vsechna cest! ja to mam teda ted uz vyrazne jednodussi jak ty, mam jenom dvoje klavesy vcetne G-cka, pricemz druhy nepouzivam po midi ale jenom jako zdroj zvuku rovnou do audia a hraju je zive, pak uz mam jenom kytaru a mikrofon pichly do G-cka, takze externi masiny resit nepotrebuju, ale jak pises o tom live modu, ten sem si hodne oblibil a radsi delam v live modu nez ve studiu, ovsem ma to svy mouchy, ze v live modu sou omezeny efektovky, ted nevim presne jestl ije jenom jeden multiefekt nebo dokonce zadnej, jeden je urcite navesenej na vstupni signal, takze minimalne ten jeden je nepouzitelnej pro G-cko.
no kazdopadne souhlasim s tim ze G-cko resi bezpocitacovy studio

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 12:04

Neural_I : no prarve tymto zapojenim sa ukazalo ze tie efektove jednotky nie su limit, kedze kazdy externy gear ma svoju efektovu jednotku ... cize priamo na module ktory mas pripojeny si zapnes efekt aky potrebujes podla potreby.. cize co sabla to zvuk+efekt.. takze vlastne na tych 16 partov dalsich co mas v LIVE k dispozicii si posielas efekt z modulu..

Odpovědět