ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 12:13

jasne, chapu, ja sem mel taky plny studio masin, pak sem koupil G-cko a vetsina z nich sla z baraku, je to desne nadupana strojovna s obrovskejma moznostma a naprosto profi zvukem, jeste kdyby makli na sekvencru a odstranili par nejasnosti a nelogicnosti, bylo by to uplne dokonaly.
btw jde udelat v sekvencru ze nahrajes midi stopu a pak do druhy pod ni nahrajes jenom kontrolery ? asi jo predpokladam, jeste jsem to nezkousel, ja moc midi neresim, nahravam do midi vetsinou jenom beaty a zbytek skladam v audiu jako zive hrany kolaze zvuku

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 12:20

Neural_I : jasne funguje to perfektne, bolo to to prve co som skusal.. a funguje to paradne, potom mas len track kde mas zapisane CC a kedze tam mas mrte trackov tak si to mozes rozhadzat.. je to paradna featura, mozes si spravit viace fraz s CC a potom ich len rozne kopirovat.. v podstate takto cez volume spravi crossfade co je parada a nemusis to hadzat do traku s notami...

spravis si frazu fade In a frazu fade Out cez cc volume a potom ich len podla potreby kopirujes a presuvas, funguje to paradne...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 lis 2008 13:00

EXCOM píše:Neural_I : no prarve tymto zapojenim sa ukazalo ze tie efektove jednotky nie su limit, kedze kazdy externy gear ma svoju efektovu jednotku ... cize priamo na module ktory mas pripojeny si zapnes efekt aky potrebujes podla potreby.. cize co sabla to zvuk+efekt.. takze vlastne na tych 16 partov dalsich co mas v LIVE k dispozicii si posielas efekt z modulu..
ked chces efektovat v nastrojoch , potom by ale bolo rozumne nenahravat do DAW ale miesat proste live ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 13:18

Pytkin : to je len moznost samozrejme... ze v tomto pripade nie si limitovany efektovou jednotkou na Fantom G.. mas to proste k dispozicii..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 14:12

ja na fantomovi nechapu jednu vec, umi 24 stereo stop hdr a ma omezeni 512 MB ram ... to je celkem k nicemu, kdyby umoznili pripojit externi USB HDR a zapisovat a cist primo z nej, tak muzu konecne opravdu vyhodit PCcko z okna (pomyslne, protoze ve studiu nemam okna :o) a venovat se kompletne praci jenom na G-cku, mnozstvi efektovek me neomezuje, teda chtelo by to aby umoznili dat insertni efekt i na audio stopu a pripadne dat na nastroj vic insertu klidne i s tim ze kdyz si je vyplacam na par stopach tak mi nezbydou na dalsi stopy no, poccet at klidne zustane, ale jeden efekt na jeden nastroj je casto malo (EQ je potreba zasadne na vsech stopach) nebo dat EQ proste na kazdou stopu globalne, no to bych ale asi uz chtel moc, ovsem kdyz to jde u karet proc to nejde v zakladu... no kdyby tojhle vychytali to by bylo na svete hned lip 8) k cemu mi je ze muzu dat 16 insertu na 16 nastroju z G-cka, kdyz z G-cka pouziju sotva tri

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 14:48

Neural_I : tem streaming by tam fakt bodol, a pripojit k tomu USB HDD.. to by bola parada... niekedy nechapem pri takto dobre vymyslenom stroji, ze toto im nedojde pri vyvoji...

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 03 lis 2008 14:56

Moj nazor, ze tuto moznost tam nedali zamerne, podobne aj obmedzenie RAM pamate.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 14:59

Hupox : je to mozne, ale ked uz tak hypovali ten sequencer, 24 audio stop, tak je to v celkom nelogicky zamer... ten streaming by tam bol velmi prospesny.. aj obmedzenie na 2GB USB key mi dojde vcelku divny a nemaju to ani osetrene...
ale dockajme na dalsi OS, uvidime kam to posunu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 lis 2008 15:23

no cielom firmy je aby si si kupil HDR system niektory ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 15:27

Pytkin : to by chcel ale potom mat viac vystupov ako je to momentalne :) predpokladam ze u G s tymto neratali.. tam to chceli mat vo vnutri a nie to davat von... preto by bolo vhodne mat daleko vacsiu kapacitu ako max 2GB usb kluc

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 15:36

Neural_I : tak ten FADE IN/OUT funguje skvelo.. akurat si musis vzdy nahrat FADE IN/OUT pre kazdy kanal a potom si to savnut ako phrase a len vyberat podla potreby.. samozrejme to mozes vsetko robit aj to jedneho tracku ako 16 channels ale ked zoberies kolko mas k dispozicii trackov tak je to zbytocne neprehladne... ale funguje to krasne a v podsate mozes robit krasne prechody priamo v G-seq..
sakra uz len cakam ze kedy sa to vsetko bude dat editovat mysou :) dufajme ze novy OS to zabezpeci...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 lis 2008 15:46

EXCOM : ich HDR systemy maju urcite viac vstupov .. ved o tom hovorim ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 15:52

Pytkin : ale ja hovorim o vystupoch Fantom G, nie o vstupoch...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 15:54

Neural_I : tak takto to nejak vyzera ten Fade IN/OUT
ja som tam dokreslil tie fade prechody aby to bolo lepsie pochopitelne.. takze ak si raz spravis taketo PHRASE, tak potom ti staci uz pre dany channel vytahovat a ukladat do seq.. funguje to velmi dobre...

Obrázek

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 15:54

no to mi prave prijde nelogicky, ze totiz kdyby chteli abysme si bezeli koupit HDR tak tam daj aspon ADAT nebo radsi rovnou dva, takhle to spis vypada ze vyvojari vytvorili diru ktera neni nicim zaplnena, coz je nelogicky, budto bude umet FG vsechno vcetne plnohodnotnyho HDR, pak chapu ze ma tolik stop a takovy moznosti (ale nema na to dost efektu a nema efekty na audio stopach a dost pameti atd), nebo se na tohle vsechno vykvajznu, nebudu pouzivat FG jako hdr (pak nechapu tech 24 audio stop) a dam do FG adaty a 8 vystupu a pocitam ze si zajemce o HDR pujde koupit masinu ktera ma stejny konektory a bude to spolu komunikovat, kdyby to tak bylo, bezim to koupit i kdyby to stalo 50t, jenze situace takova neni, to dost dobre nechapu, proc ma treba FG 24 stereo stop a HDR VS2000 ma jenom 9 stereo stop (v modu 24bitu jenom 6), nechapu, nerozumim, jde mi z toho hlava kolem a je mi to dost lito ze to nekdo proste nedokaze dotahnout do konce

Odpovědět