ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 16:00

zajimalo by me jestl inekdo nezkousel udelat test prevodniku FG, nahrat neco pres FG do audia a to samy pres nejakou solidni zvukovku stredni tridy pro porovnani, ted mam zapojeny mic + kytaru pres FG a do PC mi jde jenom SPDIF na finalni mixdaun a sampluju vsechno pres FG, zajima me jestl ito nekdo testoval, nevite ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 16:09

Neural_I : mam pocit ze dajaka takato otazka padla na roland clan.. skus pohladat tam...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 lis 2008 16:51

excom " ja zase hovorim o tom , ze firma nezabuduje seriozny HDR ( s moznostou nahravat na USB disk) , lebo by bola sama proti sebe .. maju standalone HDR systemy/studia ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 17:03

Pytkin : ano to je ok, ale v pripade Fantom G to nejde dokopy kedze uzavrely system a ma akoze poskytovat rekording 24 audio stop a poriadne to nemas ani kam ukladat.. je pravda ze tam nejde o HDR ale tu moznost tam dat kludne mohli, neverim tomu ze by to nejako ohrozilo ich HDR, kedze ani ten Fantom G nemozes nijak poriadne na HDR z ich production line pripojit... kedze fakt nema skoro ziadne vystupy...

ale kaslat aj na HDR, aspon kebyze to vie mat pripojeny USB HDD, ale ani to nemoze lebo nevie adresovat na viac ako 2GB.. co mi dojde ako nezmysel... USB 2.0 a nemozem mat kluc viac ako 2GB mi dojde dnes ako dost chore...
ale vravim, mozno dalsi OS to zmeni...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 17:15

taky si myslim ze by kvuli sekvencru a hdr ve FG neprisli o zakazniky ze studii a o zvukare nahravajici live sety kterym by hdr ve FG stejne nemohly stacit ani konkurovat oproti masinam za 150 000,- ale mohlo by to vyrazne pomoct hudebnikum kteri uz si FG koupili, protoze roland momentalne jak je mi znamo nenabizi HDR system v rozumne cenove tride ktery by umel 24 stereo stop a mel potencial efektu jako FG, vsechny HDR od rolanda umi min nez FG, nebo nez by FG mohl umet a prace na nich je slozitejsi a krkolomnejsi a neverim ze si nekdo kdo ma FG koupi nejaky plastovy miniHDR s dvouradkovym displejem a pochybnymi prevodniky, to radsi skousne problemy s FG, takze si myslim ze z rad majitelu FG jim urcite zadna financni ujma nehrozi, jedinym vysledkem je to ze jsou majitele FG nasrani
Naposledy upravil(a) Neural_I dne 03 lis 2008 17:27, celkem upraveno 1 x.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 17:20

abych se priznal tak kopu do neceho co sam nevyuziju, ja pracuju s FG jako se samplerem, tj. i kdyz nahravam nejaky audio, stejne samply skonci v presetu kterej pak poustim z midi (kytary, zpev, dalsi syntaky, pripadny VSTcka taky ale to uz prakticky nepouzivam), tak mi to maximalne vyhovuje, obcas tak pouziju nejaky samplerovy figl kterej bych v beznym audiu nedokazal udelat, ale to je jedno, proste me omezeni audia moc netrapi, nicmene mi to prijde jako totalne nelogicky neco nakousnout a nedodelat, pusobi to nelogicky jako by to byla slepa ulice ktera sice mela velky ambice ale pak se na to proste nekdo vysral a postavil pres silnici zed a basta

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 17:24

jeste jednu vec sem naprosto nepochopil a to je ukladani nazvu samplu, mam starou MC-909ku ktera uklada samply s jejich jmenem, z nepochopitelnyho duvodu kdyz ulozim samply z FG tak se nazvy zmeni jenom v cisla, tomu proste nerozumim co je k tomu vedlo

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 17:30

Neural_I : sample si mozes pomenovat ako chces predsa.. a savnut po menom akym chces, tie cisla on generuje defaultne.. alebo mas na mysli nieco ine?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 17:38

EXCOM: kdyz do FG nalouduju vlastni samply (pojmenovane wavky), tak mi v sample listu zobrazi nazev samplu tak jak je, ale jakmile dam odzalohovat projekt tak mam v adresari hromadu wavek ktere se jmenuji 0001.wav 0002.wav atd... ale mozna delam neco blbe moc sem se v tom nehrabal, jeste toho v FG nemam tolik abych potreboval zalohovat, kouknu na to poradne jestl inedelam nekde nejakou chybu

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 17:50

Neural_I : jo to som si vsimol aj ja, je to dost nezmysel ale je to nieco ako indexovanie Fantoma, a pod tym cislom on ma niekde v projekte zapisany nazov ako si to pomenoval.. tiez som na to cumel.. je to dost hovadina a netusim preco to tak maju...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 17:58

no kdyby to tak ale bylo i na jinych rolandech tak si jako u sekvencru proste reknu ze to tak proste maj a neresim to, ale na MC-cku to jde tak proc to tady nejde... nemyslim si ze by byli vyvojari takovy paka, proste se jim jen nechce udelat dobrej stroj, kdo by pak za dva roky kupoval dalsiho (lepsiho) fantoma 8) skoda ze to na tom svete je takhle

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 18:02

ja se samplama dost pracuju a casto proste potrebuju vylejt nejakej sampl do PC k uprave ve wavelabu a nalejt ho zase zpatky, tohle mi praci dost komplikuje, taky me stve (a to uz sem psal) ze kdyz se sampl posune na jinou pozici (jiny cislo) tak uz ho FG nenajde, to taky naprosto nechapu, dela mi to v samplech dost bordel a nuti me to rozfrcavat samply a delat mez inima mezery aby bylo mozny treba dodatecne dohrat dalsi kopak a mohl byt treba pohromade s dalsima a ne nekde uplne jinde v pameti, taky kdyz nejakej sampl vymazu vznikaj mi v seznamu nesmyslny diry, jakej by byl problem aby si FG hledalo sampl podle nazvu a ne podle pozice ... opet nechapu

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 lis 2008 18:03

kdyz pominu fakt ze ma FG fakt dobrej zvuk, tak bych dneska s odstupem casu mozna FG nekoupil ... kdyz k tomu jeste zapocitam fakt ze mam vadnej kus kterej nahodne pada do distorze .... a k tomu celou slavnou ARX 01 od ktery sem si tolik sliboval jsem uz zavrhnul, na tom se da udelat dobrej snad jenom virbl jinak je to bida, virbl sem si vysamploval a kartu muzu s klidem prodat (ale nevim komu :twisted: ) atd .. jestli nepohnou s OS a neudelaj nejaky poradny zmeny tak jim asi napisu dlouhej seznam ukoncenej hlaskou ze sou banda debilu kteri potopili hodne nadejnej nastroj nelogickejma kravovinama ktery jinde uz fungujou leta i na jejich vlastnich X let starejch masinach ke spokojenosti uzivatelu a tady to najednou nejde ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 lis 2008 18:18

Neural_I : a skusal si pomenovat v PC sampel a hodit ho do Fantoma co s nim spravi? ci si ho prepise alebo take daco... inak to by kludne mohli v dalsom OS upravit, len ono to asi bude cele prepojene filozofiou developera ktory to navrhoval :)

sakra uz aby tu bol novy OS

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 lis 2008 12:19

nejake tie novsie videa z prezentacie Fantom G
http://www.dailymotion.com/relevance/se ... land_music

Odpovědět