ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 04 lis 2008 13:52

Neural_I:
Je evidentní, že Ti tento nástroj nesedl. Tak se ho zbav. Někdo rád vdolky jiný holky. Je nesmysl trápit se s nástrojem, který Ti evidentně nevyhovuje.

Já po 4 měsících musím říct, že FGmám čím dál radši.
Pro mě to je FG zvukově asi nejpřitažlivější HW nástroj vůbec.
ARX01 považuji za super záležitost i vedle Addictive Drums, BFD,EZdrummer.
Naučil jsem se stím dělat, jeho variabilita a především špičková kvalita vzorků, senzační Edit, atd. Nechci tu ale pět jenom chválu, protože mě Roland neplatí.
K ARX01: vzorky jsou fantastické a intuitivní editací během chvilky docílím mojí představy. Bicí (jednotlivé tracky) si ale suché vysampluji do DAW a pak efektuji Lexiconem a upravuji dynamikou z UAD.
Protože Lexicon to je na bicích úplně o něčem jiném. SRV mi na většině věcí hodně líbí, ale na ARX01 to není nic moc.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 lis 2008 14:52

inak odporucam zhliadnut to posledne video co som sem linkol, je fantasticke, sice dlhe ale hadam si najde kazdy cas tych 25 minut co ma :) ale fakt odporucam.. velmi inspirativne...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 04 lis 2008 19:15

SoundsFine: ale sedl mi, jen jsem prehnane kritickej, chvala myslim nikoho moc nezajima, kdyby se nekdo o tenhle nastroj zajimal a zabrousil sem, bude ho hlavne zajimat na jaky chyby a nedostatky narazi, co bych za to dal kdybych tohle vedel pred tim nez sem do toho vrazil malem 60 litru 8)
ze mi nesedi bici je asi tim ze nemam rad mlaskance ale poradny uderny kopaky a prechodaky + musim mit nasnimanej prostor takze mi vyrazne chybi overheady a room, coz jenom reverb i kdyby byl sebelepsi nevyresi, s EZ bych srovnaval kvalitu vzorku, ale ne pocit zivosti, FG je dobrej, ale do popiny, kde nikdo neceka drajv jak krava kdyz to bicmen rozbali, ale posluchaci staci bum-cvach a tss-tsss-tsss-tsss mezi tim :twisted: to me rozhodne nestaci a mrzi me ze kdyz muzou EZ mit ve 250ti megovy knihovne tolik moznosti, proc nedali overheady a room do ARX, pak by to byla bomba, takhle je to moc sterilni

ostatnich asi tak 1500 zvuku je naprosto dokonalejch, takze nemuzu rict ze by mi FG nesedl, naopak, porovnaval sem s jinejma nastrojema tehle cenove tridy a nema konkurenci myslim, bici resim jinak jinou a hrubejsi masinou, ale navrstveny plochy nebo smycce z FG hrany v live modu udelaj sakra dobrou praci, to sem jeste na zadnym jinym nastroji takhle dobry neslysel, takze rozhodne mi k necemu je, jen sem poukazal na veci ktery mi vadej a ktery mi vadej o to vic, ze to sou takovy prkotiny a nelogicky nesmysly, ze si to mohli vyvojari odpustit a udelat to poradne, verim tomu ze naprogramovat blbost a pak ji opravovat je vic prace jak udelat to hned dobre, ale treba jim za to starej Roland dobre plati :lol:
mozna moc rejpu, ale nerikejte ze by se vam taky nelibilo kdyby sel pripojit externi hdr a jet audio primo z nej, zalohovat na nej a kdyby tam slo dat aspon giga RAMky, kdyby se v pianorollu daly editovat noty mysi atd, drobnosti, ale potesej a nerikejte ze ne, da se s tim ale zit a nemyslim si ze by na svete momentalne byl nastroj kterej by byl v dany cenovy hladine vychytanejsi a bez chyb

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 lis 2008 19:46

Neural_I : inak s tou ARX-01 by som este pockal, predpokladam ze aj tu budu cakat updaty OS...

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 05 lis 2008 00:50

Myslím, že to s některým následným OS update dotáhnou.
Mně na FG nesedí jen jediná věc. Má jen 4 výstupy. Potřeboval bych aspoň osm. Pokud by se jim to podařilo nějak přes USB (obdoba FW u Korgu a Yamahy) pak by to byla "Věc"!

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 05 lis 2008 01:05

SoundsFine : to by celkom posunuli v pred cele G, a potencial v USB 2.0 maju.. vid M16-DX.. tam maju 18-in/2-out USB 2.0 Audio Interface.. a to je dost prijemne.. otazka je ale ci chcu tahat G tymto smerom.. ale potencial tam je.. urcite by to bolo super.. ja okrem nedotiahnuteho User Interface nemam co zleho na G povedat.. nikdy som nebol tak spokojny ako prave s riesenim ktore mi G poskytuje.. je to best masina pre mna...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 05 lis 2008 17:26

na RolandClan sa objavila tato velmi zaujimava spravicka :

Roland has confirmed that there will be a "new" series of ARX expansion cards coming soon! No definite date has been given by Roland as to when they will be available to consumers but I am highly confident that the new series of ARX cards will be announced at either Winter NAMM 2009 on January 15-18th or at Musikmesse April 1-4th 2009 in Frankfurt, Germany. :) Get READY!! :D

tak uvidime co nam pripravia za novinky...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 05 lis 2008 18:03

dalsia vec co mi chyba v OS Gecka a to je ukladanie si svojich nastaveni v efekt sekcii... nechapem doteraz preco to tam nie je.. tak som si polahodl dusi a dorobil si to tam aspon na obrazku :) a zavesil na roland clan... hadam si to niekto vsimne z developerov rolandu

Obrázek

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 06 lis 2008 00:01

Chci se zeptat, zda se knoby (1-4) a slidery(1-8 ) dají ovládat i vst nástroje v DAW.
Chtěl bych Fantom v režimu studio použít i jako kontroler pro VST nástroje.

Vždycky to musím přepnout ve studiu režimu do (Grup) External a pak nastavit např ProgramChange PC1.
Je to dobře? Nebo mám vytáhnout manuál ? To se mi fakt nechce :-)

Otázka tedy zní: Jak to to tedy správně nastavit vůči DAW?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 lis 2008 01:15

SoundsFine píše:Chci se zeptat, zda se knoby (1-4) a slidery(1-8 ) dají ovládat i vst nástroje v DAW.
Chtěl bych Fantom v režimu studio použít i jako kontroler pro VST nástroje.

Vždycky to musím přepnout ve studiu režimu do (Grup) External a pak nastavit např ProgramChange PC1.
Je to dobře? Nebo mám vytáhnout manuál ? To se mi fakt nechce :-)

Otázka tedy zní: Jak to to tedy správně nastavit vůči DAW?
predpokladam ze toto by nemal byt ziaden problem, malo by stacit zapojit MIDI OUT z G do IN Daw a malo by to ficat.. :)
teda aspon ja som nic nenastavoval ked som prepojil iny syntak.. z knobami G som hned posielal CC do CS6x bez akeho kolvek nastavovania...
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 06 lis 2008 01:18, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 lis 2008 01:16

trosku som vylepsil svoju predstavu o templates v G :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

a tu konkretne pristup cez FX Routing

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 lis 2008 01:27

tak som teraz nasiel taku haluz v G.. Screen Saver Type 16 je klasicky PONG :D je tam hra, kde sa da ziskavat skore a pomocou D-Beam odrazate wireframe gulu :D

vtipalci z Rolandu, este ze maju dokonceny ten OS ked maju cas na implementaciu takychto chujovin.... 8)

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 06 lis 2008 02:14

Nový driver na midi by taky bodnul.
Okruh A: Internal, B: External, C: ARX1,2

K těm knobům - jen se chci ujistit, že to dělám dobře, že když ovládám VST a chci vysílat data z knobů a sliderů, pak musím přepnout do (group) External?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 lis 2008 02:53

SoundFine : v kazdom mode by to malo vysielat MIDI.. a skusal si davat Learn v Daw ci detektne Fantom G?

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 06 lis 2008 09:34

Learn v Daw? To ako myslis?
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Odpovědět