ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 lis 2008 10:51

ked si mapujes MIDI na nejaky kontroler daw je tam nieco ako Learn Midi alebo ako sa tomu hovori... alebo MIDI mapping.. Renoise to ma ako MIDI mapping a Reason ako dajaky MIDI Learn alebo nieco take.. ale ide samozrejme o MIDI Mapping...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 lis 2008 10:55

Naposledy upravil(a) EXCOM dne 06 lis 2008 15:52, celkem upraveno 1 x.

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 06 lis 2008 10:58

MIDI Learn v DAW "odchyti" MIDI controler, ktory donho posles....napr. potocenim nejakeho knobu......nastavi sa na toto cislo controleru a umozni Ti priradit mu niektory z kontrolerov v DAW /napr. Volume fader niektoreho kanalu alebo PAN atd.../ V cubase alebo Nuende je to v Generic Remote.

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 06 lis 2008 11:47

hubert píše:MIDI Learn v DAW "odchyti" MIDI controler, ktory donho posles....napr. potocenim nejakeho knobu......nastavi sa na toto cislo controleru a umozni Ti priradit mu niektory z kontrolerov v DAW /napr. Volume fader niektoreho kanalu alebo PAN atd.../ V cubase alebo Nuende je to v Generic Remote.
Super. To som netusil. Ja som to vzdy manualne nastavoval.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 06 lis 2008 14:41

Soundsfine:

V Internal - Slider a Knob nevysílá data do DAW. V internal ovládáš jen zvuky z Fantoma. Takže pokud chceš ovládat vst nástroje musíš přes External.

Divný je to, že pitch a modulation a AT vysílá data do DAW i když si v módu Internal. Konob/Slider pouze v režimu External .
Tohle fakt nechápu?

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 06 lis 2008 14:54

EXCOM píše:SoundFine : v kazdom mode by to malo vysielat MIDI.. a skusal si davat Learn v Daw ci detektne Fantom G?
V režimu Studio -Internal mně Slider/Knob také nevysílá do DAW žádná data. Když přepnu do External, pak Slider/Knob fungují. Ale možná mám něco špatně nastaveno. Zatím to moc neřeším, protože na CC data mám Korga.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 06 lis 2008 15:49

Martin : mas recht, prave som si z instaloval koli tomu Midisport 4x4 aby som to zapojil na svoj notas :) a vysiela to len cez external... zvysne rezimy su nejako obmedzene a len nieco reaguje.. aj ked je to zaujimave ze po MIDI sa posielaju nejake data ale MIDI Learn v SW aplikacii ich neodchytava...
nastastie ja toto neriesim kedze nepouzivam SW DAW...

rozhodne je to zaujimave, logiku to samozrejme ma( ze to obmedzili ).. nakoniec preco si nezohnat dajaky externy kontroler ako je UC-33 alebo jeho obdoba.. a je po probleme

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

NEWS

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2008 07:58

- - - UPDATE OS 1.20 - - -
  • New functions for selecting parts and patches within the Fantom-G 152-track song recorder
  • New Auto-Track function automatically selects the same track number as the part being recorded and automatically names the track with the patch or sample
  • Input quantizing can now be changed in real-time, enabling you to vary the amount of swing and groove as you record
  • New SMF export and new song and phrase edit parameters
  • A new mixer view lets you display and automate controller data for each part using the Fantom-G’s faders and control knobs
  • Support for 1GB RAM memory (Sold separately)
  • Various system enhancements and improvements

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 07 lis 2008 11:50

TO SOU HOVADA!!! "Support for 1GB RAM memory (Sold separately) " zrovna kdyz sem vysolil litr za 512RAMku ... GRRRRRR :twisted:
ale aspon to potvrzuje co pise EXCOM, ze FG ma obrovskej potencial kterej je vyuzitej zatim minimalne, nicmene pokud by u rolanda jeli dal timhle smerem a nebude to znamenat ze budu kazdej druhej mesic kupovat novou RAMku, tak to bude asi za nejakej cas az to vychytaj dost nadupana masina, treba i nekoho napadne vyuzit ARX slot na efektovou kartu co pripadne prida submix jako je na ARX01 pro audio stopy apod to by me celkem potesilo 8)
no rozhodne FG neprodam, na trhu neni nic co by mu podle myho nazoru a mejch usi konkurovalo, ARX01 si taky necham, ted se nejakej zoufalec snazi prodat ARX01 na midi.cz bezvysledne za cenu 6t, to uz si ji radsi necham nez to davat hrube pod cenou

nechcete nekdo 512MB RAMku ? ..... sakra to sou takovy paka ...... sem si ted koupil par malejch flashek specialne kvuli FG, doufam ze v pristim OS ohlasej zprovozneni USB HDR a flash do 32giga 8) nasrali me ale zaroven straaaasne mile prekvapili, giga to uz je paradicka s tim uz se da i lip vyuzit audio hdr, no ja snad po ceste domu hned tu gigovou ramku nekde koupim :twisted:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2008 11:59

Neural_I : to ukladanie na HDD by kurna mali spravit lebo 1GB je fasa ale ked vedia adresovat len 2GB usb key tak to je smutne :) to aby si mal mrte USB klucov v pripade ze chces extremne robit s audio...

ja v tom upgrade na 1GB vidim potencial pre kvalitne orch zvuky ktore sa naladuju do samplera...

dalsia vec co je super v novom OS 1.20 je recording, kapanecek ho upravili a velmi dobre.. teraz sa skvelo pracuje s nahravanim audia.. konecne si mozes insertnut prazdnu phrase do projektu a hned robit.. v starej verzii si si musel pustit record a tak vytvorit phrase s ktorou chces robit(MIDI)..

novy OS ma vela pozitivneho a posunul G opat o kus dalej.. dufam ze tento trend bude pokracovat aj nadalej...

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 07 lis 2008 12:10

Mozno blba otazka ale te RAM 512 / teraz 1GB. Sprava sa klasicky tak, ze po vypnuti nastroja vypusta data a po zapnuti musis naloadovat do nej z toho USB?
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2008 12:13

Hupox : jasne, to by musela byt Flash Ram aby to tam ostavalo... toto je klasicka pamat.. Fantom G ma este internu pamat 50MB kde data ostavaju...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 07 lis 2008 13:38

no tak sem na to zvedavej, vecer to testnu, pri 1GB RAM uz by se treba dalo uvazovat i o vycleneni casti pameti na UNDO, je trochu trapny ze kdyz se clovek prehmatne v nejaky operaci tak ma tak trosku smulu a nemuze se vratit aspon o krok..
1GB bude mazec na poradny orchestralni zvuky, to je jasna vec, na HDR by jeste bylo potreba aby bylo mozny davat na audio insertni efekty, jak sem psal uz driv, kdyby se vzalo 16 insertu jako balik efektu ktery si clovek muze rozmistit jak chce, treba 2 na jednu stopu bez ohledu jestli je to interni zvuk nebo audio nebo pruchozi signal primichavanej, bylo by to super, malo kdo podle me vyuzije 16 internich zvuku, tak efekty zustavaj zbytecne nevyuzity

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 07 lis 2008 13:39

jediny co me fakt stve je ze pevne definovali 4 vystupy a nedali prostor ani pro rozsirujici karty, ja potrebuju 6 vystupu a dal bych za to klidne i tucnej priplatek... ale to uz sem rikal driv, jen me to mrzi kdyz vidim ze OS se vyviji ale HW omezeni s tim se proste neda nic delat, skoda ... jedine ... ze by treba softwerove slo nejak preklopit vstupni lajnovy jacky na dalsi par vystupu, to je ale asi pekna blbost 8)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2008 13:45

Neural_I : ak by vedeli spravit ruting na spdif tak mame plus 2 a ak by vedeli changeovat INPUT vstupy na OUT tak mame dalsie dva :D cize 8 dohromady. len neviem ci je to fyzicky mozne takyto zasah :) z hladiska struktury a firmware vo vnutri :) ale to je tazka utopia.... 8)

Odpovědět