ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 08 lis 2008 15:38

EXCOM píše:SoundsFine : a skusal si si toto savnut cez Fantom G editor? a potom si to poslat spat do Fantoma?
Jasně, proč to neudělat jednoduše , když to jde složitě. :-)
Editor mě opravdu nezaujal - až bude na světě racková verze, pak přijde jeho hlavní čas.
Nechápu, že to neudělali jak u staré XV5080, s jediným Write se uloží celá perfomance (studio set).
FantomG má ještě velkou spoustu much "masařek"

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2008 15:48

SoundsFine : recht, ten write co je tu je total magorina... stale som si s nim neni uplne isty... nejaka divna to filozofia :) asi japonska... mozno dajaky japonsky developer popri tom ked to kodil pozeran japnonsku prono mangu 8)

ja som editor skusal a je dost prepracovany, prave hlavne na Studio Mod.. aj ked mna to az tak moc nezaujima kedze idem mimo PC ale spraveny je naozaj vyborne.. a vsetko co tam ponastavujes v PC sa uklada hned na G..

kym to bude uplne vyladene, tak to bude doslova Holokaust Masariek :D

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 08 lis 2008 16:34

Takže editor to umí , stačí dát save a pamatuje si komplet všechno bez nutnosti "write". Editor prostě funguje tak jak stará dobrá XV. Je evidentní, že tedy udělali ve FG někde chybu.
Ten editor má jen jeden nedostatek a to je to , že mě vůbec nebaví, zcela mě fyzicky odlučuje od Fantoma a to se mi dost nelíbí. Navíc ta dlouhá počáteční syncronizace ...
Takže doufám, že to další udate OS vyřeší.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2008 16:47

SoundFine : ked tam ale raz vytvoris vsetky templaty tak mas v podstate pokoj na dlhsi cas.. ale musim mrknut aj na ten write, je tam viac variant co savovat... mozno to nejakym ofukom pojde aj tam...

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 08 lis 2008 16:51

Mrkni na to.
Kdybys na něco přišel jak se zbavit editoru:-) dej vědět.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2008 17:55

SoundsFine : no tak som zistil v Effect Routing ze Studio Set savne vsetko okrem nastaveni PFX :) proste toto ignoruje, ale inak komplet routing vsetko uklada do Studio Setu...
predpokladam ze to ma zamer, alebo opat nejakym nedopatrenim doslo k bugu.. lebo ked savne vsetko, preco nie PFX? divne...

no a co si hovoril o tych zvukoch Patchu ze si neprebere efekt nastavenia tak to mi vadilo hned.. lebo mas Single a tam ti pekne hraje nastaveny patch.. ak ten isty patch hodis do studia, tak uz nema tie nastavenia co v Single a uz hra inak, co je dost chore... tam chyba nieco ako preber efekt z patchu alebo z effekt routingu zo Studio Modu.. teraz to dava vzdy ako keby default Studio Mod nastavenia a priradeny patch do sable studia ju neprebere... co je dost odveci....

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 08 lis 2008 18:31

Díky
Do Studia set se neuloží :
PFX, Common+Struktura, WG, TVF, TVA, LFO, KeyRange a Velocity, Matrix, Control SW.
Je to prostě velká škoda.
:-(

Snad to opraví v příštím OS! Nechápu, že starý Rolandy to umí a u nového G na to zapomněli.
Editor fakt nechci používat.
Naposledy upravil(a) SoundsFine dne 08 lis 2008 19:16, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2008 18:57

Neural_I : tak pozri na tuto spravu z Roland Clan :

Im currently using a 20GB HDD partition

tak a je to jasne :) da sa pripojit HDD s novym OS 1.20 do Fantoma.. co je super....

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 10 lis 2008 11:52

SoundsFine: hehe na nektery ze tvych poslednich prispevku by se dalo odpovedet tvymi vlastnimi slovy, protoze si stezujes temer na to samy co ja kdyz si mi odpovedel tohle:
SoundsFine píše:Neural_I:
Je evidentní, že Ti tento nástroj nesedl. Tak se ho zbav. Někdo rád vdolky jiný holky. Je nesmysl trápit se s nástrojem, který Ti evidentně nevyhovuje.
taky sem si stezoval ze FG neumi veci ktery umely jiny rolandy hafo let zpatky, stvou me nelogicky nesmysly, stve me stejne jako tebe ze to ma jenom 4 vystupy, nezbyva nez ti poradit abys FG prodal a zbytecne ses netrapil :twisted:

sorry, musel sem si rejpnout :oops:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 10 lis 2008 11:53

EXCOM: umi FG ukladat jednotlivy zvuky na flashku ? nebo jenom kompletni vypis ? nejak sem to moc nestudoval ale libilo by se mi kdybych mohl pouzivat urcity editovany zvuky i v jinych projektech tak ze bych je z flashky naloudoval po jednom do user pameti, doufam ze to FG umi, protoze .... protoze to uz umely syntaky v 80tych letech :mrgreen:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 lis 2008 12:06

Neural_I : ano, na USB key je folder IMPORT a vsetko co tam nahadzes mas k dispozicii v danom projekte, cize ak tam nahadzes wavka tak potom si ich uz len importujes do projektu podla potreby, pod svojimi nazvami... a momentalne v OS 1.20 spravili to ze si vyselektujes z listu cco chces importnut a to ti naraz importne do projektu

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 10 lis 2008 12:55

jj wavky sou jedna vec, ale ja myslel cely nastaveny presety (jednotlivy nastroje a bici sady), jestli to umi treba ulozit piano kdyz si na nem neco upravim na USB a pak ho naloudovat, proste sejvovat a nahravat nastroje po jednom, ne jenom wavky ale cely nastaveni presetu (pisu rychle nectu to po sobe asi se opakuju, sorry)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 10 lis 2008 12:56

proste kdyz sejvnu ve FG preset do user, tak mam jedinou moznost ulozit celej projekt se vsim vsudy, ale nenasel sem proste moznost nahrat a ulozit nastroj jednotlive, jen zase celej projekt, coz je hafo informaci ktery do dalsiho projektu nepotrebuju

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 10 lis 2008 15:26

Neutra I:
Sorry. Omlouvám se. Vlastně nás oba štvou podobné věci.
Máš recht.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 lis 2008 16:52

Neural_I píše:proste kdyz sejvnu ve FG preset do user, tak mam jedinou moznost ulozit celej projekt se vsim vsudy, ale nenasel sem proste moznost nahrat a ulozit nastroj jednotlive, jen zase celej projekt, coz je hafo informaci ktery do dalsiho projektu nepotrebuju
nedosiel som ani ja na to, nikde tam nie je save, ale predpokladam ze cez PC to funguje :) niekde na Roland Clan mam pocit ze radili prekopirovat data v usb kluciku do dalsieho projektu,... este som neskumal ci aj vytvoreny USER Patch sa savuje ako zvlast subor...

no toto mohli poriesit nejako rozumne..

otazka este je ako sa davaju nove patche do fantoma ked ich vytvori niekto druhy.. cize teoreticky toto by mohla byt cesta..

Odpovědět