ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 lis 2008 19:09

excom : no tak ako si mozes spravit key zony , ze trebars c1-c2 hra jeden sampel, c2-c3 hra druhy , tak si spravis dynamicke zony , cize v dynamike 1-50 hra jeden sampel , 51-100 hra iny sampel , 101 -127 hra treti .. a tieto dve zonovania kombinujes .. akoby X os su tony a y os je dynamika ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 lis 2008 19:31

Pytkin : aha.. mam pocit ze tu je to vyriesene cez tie TONE 1,2,3,4 a tam setujes ktory v akej dynamike hraje.. musim to pozriet...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 29 lis 2008 19:45

4x128 samplov ? Tak to je nářez ! Fantom G7 mám dva dny, tak se teprv seznamuju. A nevycházím z nadšení :) O tom "Multisample Edit" není v manuálu ani zmínka. Doteď jsem měl Casio CTK-1000 + Roland JV1080 .. tohle je sakra změna k lepšímu :) Nevíte o nějakém návodu - třeba na internetu - na ten "Multisample Edit" ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 lis 2008 19:45

excom : jasne . .malo by to mat viac layerov ako 4 .. ale samozrejme 4 su viac ako 1 :)

4 dynamicke zony by mohli stacit na vacsinu veci ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 lis 2008 19:49

JamezX píše:4x128 samplov ? Tak to je nářez ! Fantom G7 mám dva dny, tak se teprv seznamuju. A nevycházím z nadšení :) O tom "Multisample Edit" není v manuálu ani zmínka. Doteď jsem měl Casio CTK-1000 + Roland JV1080 .. tohle je sakra změna k lepšímu :) Nevíte o nějakém návodu - třeba na internetu - na ten "Multisample Edit" ?
MultiSample Editor prisiel aj s updatom verzie 1.10 a v instalaci bolo dotlacok v PDF formate.. v normal manuale nie je o tom zmienka

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 lis 2008 19:50

Pytkin píše:excom : jasne . .malo by to mat viac layerov ako 4 .. ale samozrejme 4 su viac ako 1 :)

4 dynamicke zony by mohli stacit na vacsinu veci ..
no ale uplna smrt je ked si toto hodis do LIVE modu, cize mas patch po 4 tony 8 krat :) a v ramci live mozes kazdemu urcovat dynamiku rozsah.. z toho sa da uz dost vela vytazit...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 29 lis 2008 20:11

Můžu mít pár otázeček ?

1. Taky máte ty pady takový docela tvrdý ? Jako že by se na to dalo jen tak lehce klepat prstama, to zrovna ne. Člověk musí vyvinout docela sílu, aby z toho šel nějakej zvuk.
2. Jak lze v sequenceru označit několik frází pod sebou ?
3. Jak vytvořit frázi, která obsahuje víc nástrojů ? Tak jak je to v demu. Abych jí pak mohl přiřadit k padu.
4. Potřebuju u patche foukací harmoniky zapnout modulaci - a zaboha to nemůžu najít - to se dělá přes LFO ? Nebo jak ?

Jinak jsem tu četl tu diskusi o tom zda je možné připojit hardisk - já jsem připojil hardisk 120 GB bez problémů.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 lis 2008 20:13

jo .. do padov treba dost trieskat ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 lis 2008 21:19

JamezX :

1. na padoch si mozes nastavit dynamiku aku potrebujes, cize ti moze hned davat value ktoru potrebujes.. cize ak si nastavis 128 tak hned ti hra ked jemno stlacis na urovni 128... normalne je nastavena klasicka dynamika podla citlivosti...

3. PHRASE same o sebe uz ma vsetky nastroje v sebe ktore mas v STUDIO mode nastavene, cize ti staci uz len do nej nahravat.. a vsetko sa zapisuje do tej PHRASE

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 30 lis 2008 17:33

EXCOM píše:tak som teraz nasiel taku haluz v G.. Screen Saver Type 16 je klasicky PONG :D je tam hra, kde sa da ziskavat skore a pomocou D-Beam odrazate wireframe gulu :D

vtipalci z Rolandu, este ze maju dokonceny ten OS ked maju cas na implementaciu takychto chujovin.... 8)

...nebudem radsej hadat kto dostal napad tam dat takyto screensaver, predpokladam ze Jordan R., kedze v jeho starsom syntaku tato hra bola ako skryta funkcia v Master menu :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 lis 2008 18:00

demsky píše:
EXCOM píše:tak som teraz nasiel taku haluz v G.. Screen Saver Type 16 je klasicky PONG :D je tam hra, kde sa da ziskavat skore a pomocou D-Beam odrazate wireframe gulu :D

vtipalci z Rolandu, este ze maju dokonceny ten OS ked maju cas na implementaciu takychto chujovin.... 8)

...nebudem radsej hadat kto dostal napad tam dat takyto screensaver, predpokladam ze Jordan R., kedze v jeho starsom syntaku tato hra bola ako skryta funkcia v Master menu :)
vidis, to ma nenapadlo ze aj niekto iny mozem byt magor ;)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 12 pro 2008 12:09

Fantom G Reloaded - Sounds Library
nova zvukova banka - 250 novych zvukov
http://www.rolandmusik.de/produkte/Fant ... ads#anchor

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 12 pro 2008 13:42

Dobrý :lol:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 14 pro 2008 00:18

Fantom-G Patch Archive
http://fantomg.navarin.de/

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 14 pro 2008 21:28

Nevíte někdo o nějakým programu na úpravy wav vzorků z Fantoma, který by uměl pracovat i s informacemi o smyčce, které fantom do wavu ukládá ?

Odpovědět