ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 úno 2009 16:37

inak je zaujimave sledovat na Roland Clan ludi co mali Fantom X.. tyto si kupili Fantom G ale Fantom X nepredali a nechavaju si ho ako druhy stroj... clovek by povedal ze ho predaju ale nie je tomu tak... zjavne ich maju dost nabusene SRX kartami, novym OS a su dost dobre zjavne do tandemu...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 16 úno 2009 15:15

K Fantomu G se určitě ještě nějakej syntík hodí. Jako Master Keyboard je Fantom G docela dobrej. Spíš jenom jako Master Keyboard :?

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 20 úno 2009 02:59


Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 21 úno 2009 00:08

JamezX: ja uz FG pouzivam vicemene temer jenom jako sampler, to umi skvele, takze jako master keyb. k internimu sampleru je fakt dobrej to jako jo to souhlasim 8) jinak je dost mekej a interni zvuky me moc neberou, mozna na nejakou filmovku nebo esoteriku, jinak celkem nuda no...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 22 úno 2009 15:56

Neural_I: Já ho používám právě jako master keyboard. Jinej nemám. Mám k němu moduly Motif XS, JV 880 a 1080 a bohužel musim říct, že skoro ve dvacet let starym JV 1080 jsou lepší zvuky než v současné "vlajkové lodi" Rolandu :roll: Hardwarově je Fantom velmi zajímavý nástroj, ale softwarově je to neskutečně odfláknutý a to bohužel včetně zvuků. Vzorky jsou slabý - asi abychom si koupili ARX, ale pak nechápu, proč jen dva sloty. A co se týče nastavení patches - tak to se zdá být neuvěřitelný. Ten člověk co to dělal byl snad vožralej, jinak si to neumim vysvětlit. U koncertního piana nehraje půlka klávesnice, některé patche jsou zcela totožné, u většiny je nastaven pitch bend na Catch+Last, takže nasadit tón níž a pak ho dotáhnout nelze a spousta a sposta dalších věcí - to bych psal na dvě stránky - fakt nepochopitelný. Nejlepší zvuky jsou v Motif XS - z toho co mam já.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 úno 2009 22:11

no jenze abychom si kupovali ARX karty to by taky museli udelatnejaky ktery za to stojej, ja sem koupil hned s nastrojem ARX01 a sou to vylozene hrube vyhozeny penize

synt
Příspěvky: 135
Registrován: 05 čer 2008 13:51

Příspěvek od synt » 24 úno 2009 07:33

Souhlasím, taky nechápu proč nedaj na ARX karty jejich nejlepší analogy a digitály.
Jinak k tomu sampleru: jak je na něm náročný dobře nasamplovat syntetické zvuky (plochy, leady)?

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 24 úno 2009 15:49

Co se týče samplování, osvědčila se mi kombinace programů "Extreme Sample Converter" a "Fantom YASE". Pomocí prvního programu lze automaticky nasamplovat prakticky jakýkoliv nástroj s MIDI včetně VST pluginů. Automaticky vytvoří celou patch včetně vrstev a splitů. Druhý program je sice předraženej a ne moc dobře udělanej, ale je to jedinej program kterým lze snadno vytvořenou patch převést do Fantomu.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 úno 2009 16:05

JamezX píše:Co se týče samplování, osvědčila se mi kombinace programů "Extreme Sample Converter" a "Fantom YASE". Pomocí prvního programu lze automaticky nasamplovat prakticky jakýkoliv nástroj s MIDI včetně VST pluginů. Automaticky vytvoří celou patch včetně vrstev a splitů. Druhý program je sice předraženej a ne moc dobře udělanej, ale je to jedinej program kterým lze snadno vytvořenou patch převést do Fantomu.
YASE je hlavne v tom dolezity pre podaktorych ze ti priamo natiahne AKAI patche priamo do Fantoma bez akych kolvek uprav. co si myslim ze je gro tohoto programu...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 úno 2009 16:09

synth píše:Souhlasím, taky nechápu proč nedaj na ARX karty jejich nejlepší analogy a digitály.
bude to zjavne tym ze sa jedna o SuperNatural technologiu ktora sa snazi simulovat akusticke nastroje.. co znamena ze dalsie karty budu tiez tohoto druhu.. syntaky su myslim dost daleko v poradi, ale mozno sa mylim....

ja tipujem ze dalsie ARX budu strunove akusticke nastroje

aj ked je pravda ze v pripade ARX-02 sa to vylucuje kedze to simuluje elektricke piana...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 24 úno 2009 17:29

EXCOM píše:YASE je hlavne v tom dolezity pre podaktorych ze ti priamo natiahne AKAI patche priamo do Fantoma bez akych kolvek uprav. co si myslim ze je gro tohoto programu...
Přesně tak jsem to myslel. Z "Extreme Sample Converteru" uložím nasamplovanej zvuk jako AKAI patch a pomocí YASE ho šoupnu do Fantomu. Jakejkoliv syntík máš nasamplovanej za pár minut :lol:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 24 úno 2009 19:19

synt píše:Souhlasím, taky nechápu proč nedaj na ARX karty jejich nejlepší analogy a digitály.
Jinak k tomu sampleru: jak je na něm náročný dobře nasamplovat syntetické zvuky (plochy, leady)?
prevodniky ma (na to ze to je syntak) celkem dobry, samploval sem neco ze staryho korga 01W protoze je to desne bozi nastroj a uz ho nemam (ale kamos nastesti jeste jo) a celkem v pohode, na to na co to ja potrebuju to staci, mel sem driv akaie s6000 a na fantomovi se dela dost dobre hlavne diky displeji a efektum ktery sou podle me super (rozhodne jeden z nejlepsich reverbu co sem slysel atd), jinak akai CDcka zasadne nepouzivam takze nevim, zakladam si na originalite samplu takze si samply delam sam, VSTcka ani jiny banky zvuku nepouzivam takze na tohle asi nemuzu dobre odpovedet. zkousel sem do toho samplovat kytaru a na tu to chce lepsi prevodnik, trochu se to trepi.

IMO ta simulace akustickych bicich na ARX01 je tragedie, budu se bat kupovat dalsi ARXka...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 úno 2009 20:11

Neural_I : je velka skoda ze nedali moznost do ARX-01 si pridava svoje vlastne sample, ktore by si nasledne mohol procesovat enginom karty.. to by len bola parada...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 24 úno 2009 22:57

ARX-03 doporučená cena 13.000,- :roll:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 25 úno 2009 00:23

ty ceny sou v haji kvuli ty korune blaznivy... sem kupoval G6 pred pul rokem za 52 + 8 za ARX01 a ted bych za to dal o 25t vic... ZLO

Odpovědět