ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 28 bře 2009 13:24

Tak chudý pribuzny :D holt dobrej HW sampler jsou asi jen akaie a yamahy. Pokud clověk obejde analog výstup pres spdif tak se to tedy dá? a mas to takhle odzkoušeny i u MC?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 bře 2009 14:37

kopak z MCcka zni nejlip hranej z MCcka (to je pochopitelny), kdyz ho chci nasamplovat do FG, zmeni se trochu charakret zvuku, zmizi trochu basy, celkove je dojem placatejsi a malinko se naostri vejsky, kdyz to zkusim nahrat z MC ne do FG ale do DAWu (nuendo), basuje to o trochu lip a neni to tak znat. chvili sem si myslel ze se vybodnu na DAW v PC a budu delat jenom ve FG, ale je to tezkopadny, jeden efekt na nastroj je zatracene malo, na audio stopy nejdou dat insertni efekty, nejde pracovat se sirkou sterea a na kazdy savli mi chybi EQ, vyslednej zvuk je vyvejskovanej a basy sou jakoby duty a dreveny, sice to trha bedny to jako jo, ale nema to "analogovy" telo, jen nafoukla boule. tak sem myslel ze "usetrim" za poradnej prevodnik ale bohuzel...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 bře 2009 23:58

hmm, asi sem uz malinko unavenej, ale hraju si tak s fantomasem a rikam si ze by to chtelo nejak ho vytunit co se tech prevodniku tyce, zajimalo by me jak by se na vysledku podepsal kvalitni externi AD-DA prevodnik, minimalne ve tride tyhle masinky
http://www.audiotek.cz/RME-ADI2/Konvert ... ů/:3:10948
nebo kdyby se zadarilo, nechat fantomase ochutnat jednicky a nuly z apogee rosetty 200, myslim ze by mu to mohlo chutnat, takovou hracku pripojit na SPDIF IO a obejit interni AD-DA (v cenovy tride podprumernych zvukovek rekl bych), rozhodne by to stalo za pokus, protoze ten nastroj by to mohlo posunout vyrazne nahoru.. asi zacnu stradat doprasatka na apogee ....
....ja vim ja vim, asi blbnu, mam uz v sobe par redbullu s vodkou :twisted:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 28 bře 2009 23:59

joo jeste sem chtel dneska vyzkouset jak se fantomas chova kdyz nahrany stereo rozhodim do dvou mono stop abych si mohl hrat se sirkou sterea, sice pak bude umet "jenom" 12 stereo stop, ale ruku na srdce, kdo to v praxi vyuzije zejo

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 bře 2009 00:06

jo a dneska sem prisel na jeden moooc prijemnej figl (teda aspon pro me) a to kdyz sem nahraval hodne bustrenou ktaru a rikal sem si sakra budu ji muset navrstvit at to ma koule, tak sem si rikal ze zkusim interni efekty fantomase a co se tyce zkresleni a simulace aparatu tak je to docela nuda, ale pak sem nejak zabrousil na efekt cislo 48-4tap pan delay a nastavil na dvou 1/64t noty a na zbylych dvou 1/64noty, tj. kytara se mi hezky zdvojila, zaplnila stereo a nafoukla se, docela me to vzalo to experimentovani, dneska sem mel velky fantomovy den, sem u toho uz asi 15 hodin v kuse a jo, je to dobra masina, sice bych si nakopal prdel ze sem sel do ty ARX-01... ale kdyz uz ji mam a pravdepodobne ji nikdo nekoupi, necham si ji aspon na hajtky a plechy v tom je dobra i kdyz par internich sad je minimalne srovnatelne dobrych

btw kdyby nejaky novopeceny majitel FG mel zajem o ARX-01 udelam mu slusnou cenu, do mojeho stylu se mi velmi hrube nehodi a ty vypleskly kopaky sou obecne ultratrapny... IMO

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 bře 2009 18:22

neda se nejak vylejt po USB nebo na USB flash jenom jeden konkretni sampl? nebo musim zazalohovat celej projekt pokazdy kdyz zmenim jeden sampl?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 bře 2009 20:50

Neural_I : mam pocit ze cez editor mozes savnut samotny sampel.. aj poslat dnu do fantoma..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 bře 2009 21:56


Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 29 bře 2009 23:25

EXCOM: diky za tip, editor nepouzivam, ale pro tenhle ucel ho zkusim, diky

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 bře 2009 18:46

celkom prijemna fotecka homestudia s Fantom-G

Obrázek

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 dub 2009 10:17

tak sem na to neprisel jak se sejvujou jednotlivy samply z FG PC editoru, nemuzete me nekdo pls navest? pokud to tedy vubec jde. diky

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 dub 2009 12:27

Neural_I : pozrem to, mam pocit ze prave cez editor mozes uploadovat sample cez sampler sekciu..

ale teraz som si neni isty v jednej veci.. totiz novy OS 1.20 neviem nakolko je kompatibilny z verziou editora 1.0 .. mozno toto bude zadrhel kedze v 1.20 pomenili sampler a uz je tam multisampling.. caka sa totiz kedy Roland releasne aj novy editor.. problem Rolandu je akosi updatovanie novych verzii pre Fantom G v kazdom smere.. uz to sere aj vela ludi na Roland Clane..

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 01 dub 2009 12:48

Moze ta tesit len jedna vec, ze toto nieje problem len Rolandu ale skoro vsetkych firiem co robia hudobne nastroje.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 dub 2009 12:50

Hupox : no mali by ist prikladom Yamahy, ta v poslednych rokoch robi updaty pomerne dost casto.. uz to registruju aj Roland komunity... ale to bude asi tym ze od roku 2000 nespravili nic poriadne zo strany HW :) a len prebaluju MOTIFa do novej krabice.. tak maju cas na robenie drivrov a SW supportu :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

FANTOM-G OS

Příspěvek od EXCOM » 06 dub 2009 20:51

tak novy MusikMesse 2009 nepriniesol nic nove ohladom Fantom-G a jeho OS.. co ma dost mrzi, lebo som ocakaval, ze chlapci na tom zamakaju.. teraz aby clovek cakal ci sa nieco za nasledujuce mesiace udeje...
boha im. nechapem co im na tom tolko moze trvat pridat nove feature..

mam pocit, ze tam maju jeden developersky team a ten vyvija OS pre kazdy syntak a preto to tak dlho trva.. dokoncili V-Synth GT a teraz sa mozno pustili do novej verzie OS pre Fantoma.. sak aj tam im to trvalo jak lacnemu srat kym spravili novu GT verziu..

Fantom-G je pomaly uz rok na trhu nie? a OS stale nedorobeny.. sakra... :evil:

Odpovědět