ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 06 dub 2009 21:19

lepsi je zit v ocekavani a doufat, nez se dockat a zjistit ze pridali dva skrýnsejvry a nadelali deset novych chyb :mrgreen:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 06 dub 2009 21:46

Neural_I píše:lepsi je zit v ocekavani a doufat, nez se dockat a zjistit ze pridali dva skrýnsejvry a nadelali deset novych chyb :mrgreen:
no ale posnazit by sa chlapci mohli.. uz im to trva nekonecne dlho na to aby to bolo po roku odladene..

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od JamezX » 06 dub 2009 22:39

EXCOM píše:no ale posnazit by sa chlapci mohli.. uz im to trva nekonecne dlho na to aby to bolo po roku odladene..

Místo novýho OS máme "FG Connects" (to snad museli dělat celý odpoledne, jak je to skvělý) a za 13.000 si můžem koupit dvě trubky a saxofon. Nikdy v historii nebyl Roland vtipnější než teď
:D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 06 dub 2009 22:43

JamezX píše:
EXCOM píše:no ale posnazit by sa chlapci mohli.. uz im to trva nekonecne dlho na to aby to bolo po roku odladene..

Místo novýho OS máme "FG Connects" (to snad museli dělat celý odpoledne, jak je to skvělý) a za 13.000 si můžem koupit dvě trubky a saxofon. Nikdy v historii nebyl Roland vtipnější než teď
:D
ten FG Connects mam pocit ze robil ten endorser Dan Kircher alebo ako sa vola.. ale to je dost slabota veru :) radsej by mali venovat usilie do noveho OS, lebo im Fantom G prerastie cez hlavu...

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: FANTOM-G OS

Příspěvek od Hupox » 07 dub 2009 08:28

EXCOM píše: Fantom-G je pomaly uz rok na trhu nie? a OS stale nedorobeny.. sakra... :evil:
No asi je maly vyvojovy tym pod silnym tlakom vacssieho poctu managerov, ktory nahanaju ekonomicke vysledky aby sa mohli na valnom zhromazdeni tesit z rozdelenia dividend. :mrgreen: Ved co Fantom sa dobre predava. Treba robit zase na niecom novom. 8)
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 07 dub 2009 11:16

nemyslim si ze by se fantom dobre prodaval, mozna v zahranici ale u nas je to furt sakra draha sranda ktera za to az tak nestoji, ostatne kdyz se podivame do inezartu kde se nekdo snazi strelit FG6 za cca 45t a zajem minimalni... pritom cena novyho je o 30t vyssi ...
ja si myslim ze dost lidi je zvukem a nedodelanym OS u fantoma zklamano

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Sequencer

Příspěvek od EXCOM » 07 dub 2009 11:22

pokial nespravia full ovladanie sequenceru cez mys, tak to pojde do kopru, to je jediny zadrhel Fantom-G, pretoze to je gro toho celeho nastroja.. zvuky ma az tak netrapia, nie su uplne zle, ale Sequencer je zatial velmi nedotiahnuty. na tomto musia enormne zamakat..

ja verim ze OS 2.0 uz bude v pohode, len otazka je kedy ho chcu releasnut... coskoro pride novy OS 1.5 pre MOTIF XS kde ma byt recording audia a streaming z HDD, co bude v celku podpasovka pre G v segmente workstationov... priznam sa ze som velmi zvedavy na OS 1.5 pre XS, ak to tak bude tak to bude parada... lebo zvukovo je XS o dost dalej ako G veru..

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Hupox » 07 dub 2009 13:45

Zatial som nemal moznost ho mat pod rukou, ale pre mna je momentalne jedina masinka na trhu, ktora splnala vsetky veci, ktore na Live hranie potrebujem. Myslim teda vsetko v jednom. Prepinanie pocas hrania celych nastaveni je super.

Akurat co ma odradza, je to ze si teda nemozes loadovat a sejvovat zvuky ktore si vyrobite nejako normalne do zvlast suboru pripadne adresara. Aspon z toho co tu citam som dospel k nazoru, ze co projekt, to je ulozene cele nastavenie aj zvukov, frazi, samplov atd. Aj to neviem v akej forme si to uklada. Je vobec moznost si loadnut z ineho projektu napriklad komplet len nejaky jeden Patch? Osobne co mne na Rolandoch momentalne zmeprijemnuje dojem, su tie ich nejako cudne pisane manualy k nastrojom. Je to pisane ako pre deti.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 07 dub 2009 13:51

Hupox píše:Zatial som nemal moznost ho mat pod rukou, ale pre mna je momentalne jedina masinka na trhu, ktora splnala vsetky veci, ktore na Live hranie potrebujem. Myslim teda vsetko v jednom. Prepinanie pocas hrania celych nastaveni je super.

Akurat co ma odradza, je to ze si teda nemozes loadovat a sejvovat zvuky ktore si vyrobite nejako normalne do zvlast suboru pripadne adresara. Aspon z toho co tu citam som dospel k nazoru, ze co projekt, to je ulozene cele nastavenie aj zvukov, frazi, samplov atd. Aj to neviem v akej forme si to uklada. Je vobec moznost si loadnut z ineho projektu napriklad komplet len nejaky jeden Patch? Osobne co mne na Rolandoch momentalne zmeprijemnuje dojem, su tie ich nejako cudne pisane manualy k nastrojom. Je to pisane ako pre deti.
no to je to co prave nemozes, vsetko je projekt, sharovat medzi projektami nejde, dost chore, ale verim ze sa to zmeni s dalsim OS a budes mat pristup na data aj z inych projektov..
audio si uklada ako wav

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 07 dub 2009 15:21

no ja pevne doufam ze povoli hrani hdr audio stop z flashky bez nutnosti natahovat wavky do sampleru, ale to bych asi chtel moc...
sakra ale meli by pohnout, schvalne sem prodal 512 RAMku a cekam jesti nepovolej jeste vic jak giga 8)

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od SoundsFine » 07 dub 2009 19:26

Teď o víkendu jsem měl půjčené SRX 6 až 9.
A zdá se mi, že SRX zvuky hrají o něco lépe, než zvuky z F_G.
Takové zvuky ve F_G nejsou a nejdou ani udělat, chybí samply.
Docela mně SRX sloty chybí. Doufám, že se s OS2 Fantom_G vytáhne, jinak půjde z domu a vrátím se F_X. :lol:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 07 dub 2009 20:46

SoundsFine píše:Teď o víkendu jsem měl půjčené SRX 6 až 9.
A zdá se mi, že SRX zvuky hrají o něco lépe, než zvuky z F_G.
Takové zvuky ve F_G nejsou a nejdou ani udělat, chybí samply.
Docela mně SRX sloty chybí. Doufám, že se s OS2 Fantom_G vytáhne, jinak půjde z domu a vrátím se F_X. :lol:
mam uplne stejnej pocit, pockam na OS2 a pokud to nebude prevrat tak jde FG z baraku, minimalne ale na jistotu jde z domu ARX01 to je takova sracka...
... rikam si jeslti sem nemel jit radsi do motifu XS... yamahu sem mel EX5ku a nemohl jsem si ji vynachvalit, naopak na rolandy sem uz hodne dlouho zadnou chvalu neslysel

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 07 dub 2009 21:49

Neural_I píše:
SoundsFine píše:Teď o víkendu jsem měl půjčené SRX 6 až 9.
A zdá se mi, že SRX zvuky hrají o něco lépe, než zvuky z F_G.
Takové zvuky ve F_G nejsou a nejdou ani udělat, chybí samply.
Docela mně SRX sloty chybí. Doufám, že se s OS2 Fantom_G vytáhne, jinak půjde z domu a vrátím se F_X. :lol:
mam uplne stejnej pocit, pockam na OS2 a pokud to nebude prevrat tak jde FG z baraku, minimalne ale na jistotu jde z domu ARX01 to je takova sracka...
... rikam si jeslti sem nemel jit radsi do motifu XS... yamahu sem mel EX5ku a nemohl jsem si ji vynachvalit, naopak na rolandy sem uz hodne dlouho zadnou chvalu neslysel
no ja som si svoju EX5S nechal :) a isiel som v podstate rovno do MOTIFu XS, zvukovo sa neda zrovnat s F-G, ale F-G povazujem za fantasticku masinu... jediny zadrhel je prave spominany OS, myslim ze aj zvuky sa tam daju spravit dost COOL, len sa tomu proste treba venovat, ved je to len prachsprosty sampler :)

nechaj si G a dokup si MOTIF XS RACK.. myslim ze to bude velmi fajn kombinacia..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 07 dub 2009 22:06

EXCOM: to se mi bohuzel neslucuje s moji filozofii minimalistickyho a plne funkcniho studia,nechce se mi uz hromadit nastroje. FG je hodne zajimava masina a vnitrni zvuky me v zasade nezajimaj, beru ho jako luxusni sampler s mozna jendou luxusnim sekvencerem a to mi uplne staci, jen skoda ze to je tak rozvrtany a nedodelany

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Sequencer

Příspěvek od JamezX » 08 dub 2009 00:22

EXCOM píše:ja verim ze OS 2.0 uz bude v pohode, len otazka je kedy ho chcu releasnut...
Já pomalu přestávám věřit, že kdy nějakej bude :(

Odpovědět