ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 08 dub 2009 14:39

no na Roland Clan som postrehol ze podaktory jedinci predavaju Fantom-G a kupuju spat Fantom-X..
ja nastastie netusim co je to Fantom-X kedze tento workstation ma minul.. takze neviem posudit jeho kvality, ale verim ze ak X niekto roky robil, presiel na G tak to musela byt vcelku zmena ako citam.. G ma mierne inu filozofiu ako som sa dozvedel z rozdielov X a G

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 08 dub 2009 17:21

myslim ze jina filozofie je to nejmensi co vede lidi k prodavani G-cka 8)

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od COBOLT » 09 dub 2009 19:13

Ze by strategie jako u kurzweila...slabý suport..to by byl asi fantom G pohřeb :roll:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 10 dub 2009 01:11

COBOLT píše:Ze by strategie jako u kurzweila...slabý suport..to by byl asi fantom G pohřeb :roll:
priznam sa ze ma to zacina celkom srat :shock:

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od COBOLT » 10 dub 2009 09:52

Zase na druhou stranu pokud se bude predelavat cela srx serie do arx coz zatim vypadá, tak casu dost nato aby vychytali OS a mozna i jiny vecicky (puvodně jsem do fantoma chtel jít...ale potom co tu ctu tak vyčkavam..)

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od SoundsFine » 10 dub 2009 10:21

SRX zvuky jsou i ve F_G, ale je jich tam tak cca. 1/5. Ty co se mi líbí nejvíce, tam bohužel chybí. Když jsem měl o víkendu půjčený SRX6až9, tak jsem si říkal co mně bude více chybět? Jestli ARX nebo zvuky SRX? Už plánuji jak se vrátit k modulu Fantom_XR + SRX. :|

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 10 dub 2009 10:26

COBOLT píše:Zase na druhou stranu pokud se bude predelavat cela srx serie do arx coz zatim vypadá, tak casu dost nato aby vychytali OS a mozna i jiny vecicky (puvodně jsem do fantoma chtel jít...ale potom co tu ctu tak vyčkavam..)
pochybuju ze budou predelavat SRX do ARX, jde o uplne jinou filozofii, ARX je virtualni modeling, SRX jsou proste jenom samply, samply muzes narvat do G-cka kdyz si nasamplujes SRX karty :twisted:

btw nechces za rozumnou cenu G6ku ? 8) asi pujde... uz me nejak neba

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 10 dub 2009 12:41

no, ja som si vcera pri prestavbe studia, zapol EX5 a proste ten nastroj je aspon pre mna neporazitelny :) to je mazec.. to je proste syntak z velkym S pre mna.. od prevedenia cez zvuk ma vsetko, nic mi na nom nechyba..

ten Fantom XR je super riesenie pre SRX.. nad tym som aj rozmyslal.. ale nezabudajte ze je tu YASE pre Fantom-G a mozete ladovat AKAI CD do Fantom-G bez problemov... cize z tohoto pohladu ako sampler, je G za vodou...

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od COBOLT » 10 dub 2009 13:04

Myslel jsem to tak ze karty budou drum kits, brass, vintage keys, clasic piano atd. Pokud se loudujou akai cd do fantoma G dobre :) je treba toho vyuzit(ne jako nalejvaní vlastních vzorku.. i kdyz excom tady zminoval privetivejsi editor pro tuto praci)FG zatim nechci pouzival bych ho taky hlavne jako sampler!a po zkusenosti z 909ky jsem ze samplingu u rolandů vylecenej..Myslel jsem ze u Fantoma se situace zmení, ale nevypadalo to tak.
(vcelku me oslovil Kurzweil PC3x jenze nema to sampler :? ale hraje pekelne :P )

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 10 dub 2009 13:53

COBOLT: mluvis o AD prevodniku MC909 nebo ti vadil i vyslednej zvuk 909ky? ja ji mam a prijde mi v pohode, ale sampluju do PC a teprv po uprave wavku naleju do MC909

btw FG pouzivam vyhradne jako sampler, blby je to, ze mi prijde horsi jak MC909 tak furt osciluju mezi tim co z toho budu pouzivat jako hlavni masinu, pro FG mluvi vsechno, krome vyslednyho zvuku :twisted:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 10 dub 2009 14:13

ja ked dozapajam( 8) ) druhu verziu studia, tak sa chcem pozriet na to YASE, Fantom-G mi dojde super prave na orchestralne zvuky, tak sa s tym skusim popasovat.. ma velmi dobre spravenu strukturu prave na artikulaciu, ma tam vela moznosti co sa mi paci, len som sa k tomu nedostal...

v najblizsich dnoch by som to chcel potestovat, tak dam vediet ako som dopadol..

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od COBOLT » 10 dub 2009 14:29

Neural_I:Moje zkušenost byla takova že při samplingu došlo k jisté degradaci zvuku(vem waw z compu a nalej pres usb uloz, prehraj a uslisis ten rozdíl..dle me dost markantní)..samotný zvuk 909 neměl to jádro(telo) jako májí samply ci analog. U Fantoma Gecka co jsem zkousel tak pri samplingu dochazelo k necemu podobnému..basy dolu vejsky jakoby naostřit. Vysledný zvuk fantoma si nedovoluji posuzovat a porovnávat s cimkoliv jelikoz nemam tu moznost u toho posedet. 909ka má pruraznejší zvuk to může klamat oproti F-soundu.Variantu z připojenim apogee bych rád slysel jak u 9 tak G 8)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 10 dub 2009 14:45

EXCOM: nevim, orchestralni zvuky mi taky neprijdou nejak extra silny, navic VL synteza na EX5ce umela lip prefukovat dechy atd, kdyz porovnam trubku nebo saxofon z EX5ky s FGcem tak yamaha vyrazne vede

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 10 dub 2009 14:57

COBOLT: jo tak MC909 ma vyrazne tvrdsi zvuk jak FG o tom zadna, tyhle testy uz mam za sebou, sampling na MC jsem moc nezkousel, sampling na FG je tragedie, bici na MC909 podle me fungujou dost dobre (trhaj bedny takze fungujou :twisted: ) bici (hlavne myslim kopaky) na FG jsou naprosta totalni tragedie a pruser nejvetsi, proste strasny a nepouzitelny, duta bublina co profoukne bedny ale nema telo, v aranzi to zdechne uplne, mozan je to na ambient nebo pohodovy filmovky ale ne na nic co ma jen trochu slapat.
Mam ted doma TC finalizer, mozna ho zkusim testnout jako AD-DA prevodnik napichlej na SPDIFy FGcka a uvidime (v bajpasu samozrejmne)
teda jedna vec se mi na FG libi, totiz hajtky, je to to jediny co z internich zvuku FG pouzivam :mrgreen:
jestli s tim nezatoci novej OS tak na to seru... jako sampler sice jako dobry ale kdyz neumi ukladat presety a misto nazvu samplu mi ukaze jen cisla ... prase aby se v tom vyznalo s tim se neda pracovat... zlatej akai s5/6000 ten umel i cist wavky z disku... proc to neumi moderni masina za mnohonasobek ceny nepochopim, proste nepochopim...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Orch

Příspěvek od EXCOM » 10 dub 2009 15:11

Neural_I píše:EXCOM: nevim, orchestralni zvuky mi taky neprijdou nejak extra silny, navic VL synteza na EX5ce umela lip prefukovat dechy atd, kdyz porovnam trubku nebo saxofon z EX5ky s FGcem tak yamaha vyrazne vede
ja mam namysli naladovat to dobrymi orchestralnymi samplami, nie ze FG ma dobre orch zvuky.. ma ich take, dost poslabsie, XS je na tom o dost lepsie v tomto...

ale ked sa tam do samplera nahadzu dobre zvuky tak vtedy to moze mat dost gule...

no a VLka mi pride na toto trosku poslabsia.. je to fajn ale treba sa s tym sakra pohrat aby clovek z toho dostal to co chce.. uplne super je AP-Synteza na V-Synth GT.. to je uplne na mile daleko od VL.. AP syntaza je fakt perfektna, to co z toho leze sa len tak nepocuje, hlavne aj artikulacia so zvukom je paradna.. v tomto je GT super, aj v inych veciach ale AP proste ide...

Odpovědět