ROLAND FANTOM-G
Re: Roland Fantom G
Nic mu nechyba ? Spis mu chyba vsude neco. Fantom G je nastroj naznaku. Ve vsech smerech naznacuje, jaky by to mohl byt supr nastroj, kdyby vse fungovalo jak ma.
Ale ja furt verim, ze ten Roland snad nekdy ten novej firmware uvolni ne ?

je to len o nedotiahnutom OS, inak ma vsetko.. da sa s nim regulerne pracovat uz teraz... nemam pocit ze by mu az tak chybalo ze by ho bolo nutne pouzit len ako master keyboard ako si pisal s XS a cubaseJamezX píše:Nic mu nechyba ? Spis mu chyba vsude neco. Fantom G je nastroj naznaku. Ve vsech smerech naznacuje, jaky by to mohl byt supr nastroj, kdyby vse fungovalo jak ma.Ale ja furt verim, ze ten Roland snad nekdy ten novej firmware uvolni ne ?

No ja ho tak pouzivam. Nemuzu si pomoct, ale zvuky ve Fantomu jsou pro mne zcela neinspirativni. Motif je na tom uplne opacne. Ze to asi bude subjektivni dokazuje tento clovek: http://forums.rolandclan.info/?action=s ... =14&page=1 Ta skladba je udajne pouze na Fantomu G ... jestli je to tak, tak klobouk dolu. Mimochodem, ten clovek mne az stve, jak je dobrej
Ja z Fantoma takovy bici proste nedokazu dostat.

ako bezdebaty ma XS inspirativnejsi zvuk.. mne sa zvukovo daleko viac paci XS, ja G mam na external a seq, zvuky neriesim.. ale zas nemozem povedat ze by boli tie zvuky natolko zle ze by sa mali zakopat pod zemJamezX píše:No ja ho tak pouzivam. Nemuzu si pomoct, ale zvuky ve Fantomu jsou pro mne zcela neinspirativni. Motif je na tom uplne opacne. Ze to asi bude subjektivni dokazuje tento clovek: http://forums.rolandclan.info/?action=s ... =14&page=1 Ta skladba je udajne pouze na Fantomu G ... jestli je to tak, tak klobouk dolu. Mimochodem, ten clovek mne az stve, jak je dobrejJa z Fantoma takovy bici proste nedokazu dostat.

Ja mam teraz len staru Yamahu S30 ale mal som doma chvilu Roland GW7 a niektore zvuky teda boli bombove a boli prevzate urcite z lepsich modelov ako je Fantom. Neviem teda ako je teraz nova Yamaha na tom ja velmi potrebujem fajny zvuk basgitary, lebo ju hram na zivo a taky som zatial mal moznost pocut len na GW7. Je pravda ze ale nemam moznost obiehat predajne a testovat. 

MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8
Taky si myslím, že Fantom G nemá inspirativní zvuk, ale to je také jedinou jeho chybou, takže pro někoho, kdo umí skládat i bez inspirativních zvuků (mimochodem kde brali ispirativní zvuky Mozart, Bach, Smetana, Dvořák, atd.?:-)))), to může být ten nejideálnější nástroj, jaký si lze vůbec vysnít. Pár neoddiskutovatelných kladů:
1) Bezkonkurenční sequencer
2) Parametry presetů lze upravovat během hry sequenceru (to např. Korgy vůbec neumí - pozor na ně:-))
3) Navíc pokud si presety, které máte v songu, upravíte během práce na songu k obrazu svému, vůbec nemusíte tyto změny ukládat do presetu a měnit jej, anebo vytvářet kvůli tomu nový, user preset, ale všechny změny parametrů presetů se uloží do songu a původní presety zůstanou nedotčeny - BOMBA!!!
4) Možnost nahrávat audiostopy přímo realtime do sequenceru
5) Velikánský displej - sbohem, počítači...
)
Pro těchto pět neocenitelných kladů jsem si myslel, že s Fantomem už zestárnu (taky proto, že už mi dááávno není 25:-)), ale neinspirativní zvuky mně zlomily - co s tím, když jde na tom dělat úplně všechno a úplně skvěle a jednoduše, když mně to neinspiruje k žádné kompozici??? Takže to prodávám (nechce někdo za 48 litrů?) a kupuji Motif XS.
1) Bezkonkurenční sequencer
2) Parametry presetů lze upravovat během hry sequenceru (to např. Korgy vůbec neumí - pozor na ně:-))
3) Navíc pokud si presety, které máte v songu, upravíte během práce na songu k obrazu svému, vůbec nemusíte tyto změny ukládat do presetu a měnit jej, anebo vytvářet kvůli tomu nový, user preset, ale všechny změny parametrů presetů se uloží do songu a původní presety zůstanou nedotčeny - BOMBA!!!
4) Možnost nahrávat audiostopy přímo realtime do sequenceru
5) Velikánský displej - sbohem, počítači...

Pro těchto pět neocenitelných kladů jsem si myslel, že s Fantomem už zestárnu (taky proto, že už mi dááávno není 25:-)), ale neinspirativní zvuky mně zlomily - co s tím, když jde na tom dělat úplně všechno a úplně skvěle a jednoduše, když mně to neinspiruje k žádné kompozici??? Takže to prodávám (nechce někdo za 48 litrů?) a kupuji Motif XS.
Covece, co ti na tom prijde super? Takovy bici dostanes z gm sady na SB Awe. Jedinej figl je navesit na to a dobre nastavit kompresor a eq.JamezX píše:No ja ho tak pouzivam. Nemuzu si pomoct, ale zvuky ve Fantomu jsou pro mne zcela neinspirativni. Motif je na tom uplne opacne. Ze to asi bude subjektivni dokazuje tento clovek: http://forums.rolandclan.info/?action=s ... =14&page=1 Ta skladba je udajne pouze na Fantomu G ... jestli je to tak, tak klobouk dolu. Mimochodem, ten clovek mne az stve, jak je dobrejJa z Fantoma takovy bici proste nedokazu dostat.
hudba http://www.martinlinda.cz, práce http://www.cinemax.cz
- SoundsFine
Mě zase moc neberou soft samplery a sample playery.
Měl jsem kde co, a musel jsem se vrátit HW.
Soft sampler mám pouze jako doplněk.
Nedávno jsem se vrátil z FantomG na FantomX s SRX 7,8 (ještě sháním 6 a 9).
SRX se mi zdají jako absolutně nejlépe udělané zvuky - presety od Rolandu.
S těmito zvuky si někdo velmi dobře pohrál, výborně naprogramované kontrolery, atd
Přechod zpět, byl ale hlavně kvůli dlouholetému zvyku na X.
Chybělo mi a Fantom_G jakožto luxusní produkční stanici jsem prostě nedocenil.
Měl jsem kde co, a musel jsem se vrátit HW.
Soft sampler mám pouze jako doplněk.
Nedávno jsem se vrátil z FantomG na FantomX s SRX 7,8 (ještě sháním 6 a 9).
SRX se mi zdají jako absolutně nejlépe udělané zvuky - presety od Rolandu.
S těmito zvuky si někdo velmi dobře pohrál, výborně naprogramované kontrolery, atd
Přechod zpět, byl ale hlavně kvůli dlouholetému zvyku na X.
Chybělo mi a Fantom_G jakožto luxusní produkční stanici jsem prostě nedocenil.
tyjo to je hnusne sterilni skladba brrr az mi beha digitalni mraz po zadechJamezX píše:No ja ho tak pouzivam. Nemuzu si pomoct, ale zvuky ve Fantomu jsou pro mne zcela neinspirativni. Motif je na tom uplne opacne. Ze to asi bude subjektivni dokazuje tento clovek: http://forums.rolandclan.info/?action=s ... =14&page=1 Ta skladba je udajne pouze na Fantomu G ... jestli je to tak, tak klobouk dolu. Mimochodem, ten clovek mne az stve, jak je dobrejJa z Fantoma takovy bici proste nedokazu dostat.

zvukove me to odpalkovalo s golfovou presnosti smerem k Janu Hamrovi a na 5:15 jak se prida kejtra uz sem si tim byl uplne jistej

Neural_I píše:tyjo to je hnusne sterilni skladba brrr az mi beha digitalni mraz po zadech
zvukove me to odpalkovalo s golfovou presnosti smerem k Janu Hamrovi a na 5:15 jak se prida kejtra uz sem si tim byl uplne jistej
Daj se někde poslechnout nějaké tvé songy ?
JamezX: ne, proc ?
No mne se ta skladba dost libi, tak jsem jen predpokladal, ze bych mohl slyset jeste neco lepsiho. Z Fantomu bych rad slysel co nejvic kvalitnich skladeb. Ja sam na nem nejsem schopnej dat dohromady nic kloudnyho, tak se chci alespon inspirovat.
a tie co su na rolandclan si si pocuval? tam ich je v celku dost vela...JamezX píše:No mne se ta skladba dost libi, tak jsem jen predpokladal, ze bych mohl slyset jeste neco lepsiho. Z Fantomu bych rad slysel co nejvic kvalitnich skladeb. Ja sam na nem nejsem schopnej dat dohromady nic kloudnyho, tak se chci alespon inspirovat.
http://forums.rolandclan.info/index.php ... all&fid=14
Jo to uz jsem sjel, ale primo z Fantoma G jich tam az tak moc neni. Ale dobry.
hudebne je ta skladba zmaknuta perfektne o tom zadna, ale zvukove mi nesedi (jen muj nazor nic vic) a akorat potvrzuje to s cim se na FG trapim od ty doby co ho mam, totiz s charakterem zvuku, kdyz z toho udelam bici, ani nahodou si se zavrenejma ocima nepredstavim bubenika, to samy s ostatnima nastrojema, vzdycky kdyz se snazim vizualizovat si zivou kapelu, vypadaj vsichni jak panove z Kraftwerk, nehybne postavy za noutbukamaJamezX píše:No mne se ta skladba dost libi, tak jsem jen predpokladal, ze bych mohl slyset jeste neco lepsiho. Z Fantomu bych rad slysel co nejvic kvalitnich skladeb. Ja sam na nem nejsem schopnej dat dohromady nic kloudnyho, tak se chci alespon inspirovat.

ja na nem taky neumim dat dohromady nic co by znelo zivejc, jak uz sem psal, skvele se na tom da delat meditacni a vubec pohodova poslechova muzika, kdyz si tak na FG brnkam tak mi z toho prave lezou ruzni Hamrove, Oldfíldi atp, ja sem holt spis rocker a poradnej drajv z toho nedostanu, natrapil sem se u bicich, ale asi to chce jeste cas a proste si dat tu praci a nahazet tam tuny svych samplu a ignorovat ty co ve FG jsou, kdyby ta masina sla nejak kompletne vymazat asi bych to udelal at me to neznervoznuje a zacal od nuly