ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od JamezX » 20 dub 2009 21:07

Nic mu nechyba ? Spis mu chyba vsude neco. Fantom G je nastroj naznaku. Ve vsech smerech naznacuje, jaky by to mohl byt supr nastroj, kdyby vse fungovalo jak ma. :) Ale ja furt verim, ze ten Roland snad nekdy ten novej firmware uvolni ne ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 20 dub 2009 21:13

JamezX píše:Nic mu nechyba ? Spis mu chyba vsude neco. Fantom G je nastroj naznaku. Ve vsech smerech naznacuje, jaky by to mohl byt supr nastroj, kdyby vse fungovalo jak ma. :) Ale ja furt verim, ze ten Roland snad nekdy ten novej firmware uvolni ne ?
je to len o nedotiahnutom OS, inak ma vsetko.. da sa s nim regulerne pracovat uz teraz... nemam pocit ze by mu az tak chybalo ze by ho bolo nutne pouzit len ako master keyboard ako si pisal s XS a cubase :wink:

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od JamezX » 20 dub 2009 21:31

No ja ho tak pouzivam. Nemuzu si pomoct, ale zvuky ve Fantomu jsou pro mne zcela neinspirativni. Motif je na tom uplne opacne. Ze to asi bude subjektivni dokazuje tento clovek: http://forums.rolandclan.info/?action=s ... =14&page=1 Ta skladba je udajne pouze na Fantomu G ... jestli je to tak, tak klobouk dolu. Mimochodem, ten clovek mne az stve, jak je dobrej :D Ja z Fantoma takovy bici proste nedokazu dostat.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 20 dub 2009 21:44

JamezX píše:No ja ho tak pouzivam. Nemuzu si pomoct, ale zvuky ve Fantomu jsou pro mne zcela neinspirativni. Motif je na tom uplne opacne. Ze to asi bude subjektivni dokazuje tento clovek: http://forums.rolandclan.info/?action=s ... =14&page=1 Ta skladba je udajne pouze na Fantomu G ... jestli je to tak, tak klobouk dolu. Mimochodem, ten clovek mne az stve, jak je dobrej :D Ja z Fantoma takovy bici proste nedokazu dostat.
ako bezdebaty ma XS inspirativnejsi zvuk.. mne sa zvukovo daleko viac paci XS, ja G mam na external a seq, zvuky neriesim.. ale zas nemozem povedat ze by boli tie zvuky natolko zle ze by sa mali zakopat pod zem :) su podla mna v pohode, len nie kazdemu mozu sediet.. je to Roland..

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Hupox » 21 dub 2009 08:32

Ja mam teraz len staru Yamahu S30 ale mal som doma chvilu Roland GW7 a niektore zvuky teda boli bombove a boli prevzate urcite z lepsich modelov ako je Fantom. Neviem teda ako je teraz nova Yamaha na tom ja velmi potrebujem fajny zvuk basgitary, lebo ju hram na zivo a taky som zatial mal moznost pocut len na GW7. Je pravda ze ale nemam moznost obiehat predajne a testovat. :-)
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

ivovavra
Příspěvky: 11
Registrován: 21 dub 2009 11:53

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od ivovavra » 21 dub 2009 12:30

Taky si myslím, že Fantom G nemá inspirativní zvuk, ale to je také jedinou jeho chybou, takže pro někoho, kdo umí skládat i bez inspirativních zvuků (mimochodem kde brali ispirativní zvuky Mozart, Bach, Smetana, Dvořák, atd.?:-)))), to může být ten nejideálnější nástroj, jaký si lze vůbec vysnít. Pár neoddiskutovatelných kladů:
1) Bezkonkurenční sequencer
2) Parametry presetů lze upravovat během hry sequenceru (to např. Korgy vůbec neumí - pozor na ně:-))
3) Navíc pokud si presety, které máte v songu, upravíte během práce na songu k obrazu svému, vůbec nemusíte tyto změny ukládat do presetu a měnit jej, anebo vytvářet kvůli tomu nový, user preset, ale všechny změny parametrů presetů se uloží do songu a původní presety zůstanou nedotčeny - BOMBA!!!
4) Možnost nahrávat audiostopy přímo realtime do sequenceru
5) Velikánský displej - sbohem, počítači...:-))
Pro těchto pět neocenitelných kladů jsem si myslel, že s Fantomem už zestárnu (taky proto, že už mi dááávno není 25:-)), ale neinspirativní zvuky mně zlomily - co s tím, když jde na tom dělat úplně všechno a úplně skvěle a jednoduše, když mně to neinspiruje k žádné kompozici??? Takže to prodávám (nechce někdo za 48 litrů?) a kupuji Motif XS.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Amorph » 21 dub 2009 12:42

JamezX píše:No ja ho tak pouzivam. Nemuzu si pomoct, ale zvuky ve Fantomu jsou pro mne zcela neinspirativni. Motif je na tom uplne opacne. Ze to asi bude subjektivni dokazuje tento clovek: http://forums.rolandclan.info/?action=s ... =14&page=1 Ta skladba je udajne pouze na Fantomu G ... jestli je to tak, tak klobouk dolu. Mimochodem, ten clovek mne az stve, jak je dobrej :D Ja z Fantoma takovy bici proste nedokazu dostat.
Covece, co ti na tom prijde super? Takovy bici dostanes z gm sady na SB Awe. Jedinej figl je navesit na to a dobre nastavit kompresor a eq.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od SoundsFine » 21 dub 2009 13:03

Mě zase moc neberou soft samplery a sample playery.
Měl jsem kde co, a musel jsem se vrátit HW.
Soft sampler mám pouze jako doplněk.
Nedávno jsem se vrátil z FantomG na FantomX s SRX 7,8 (ještě sháním 6 a 9).
SRX se mi zdají jako absolutně nejlépe udělané zvuky - presety od Rolandu.
S těmito zvuky si někdo velmi dobře pohrál, výborně naprogramované kontrolery, atd
Přechod zpět, byl ale hlavně kvůli dlouholetému zvyku na X.
Chybělo mi a Fantom_G jakožto luxusní produkční stanici jsem prostě nedocenil.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 21 dub 2009 21:02

JamezX píše:No ja ho tak pouzivam. Nemuzu si pomoct, ale zvuky ve Fantomu jsou pro mne zcela neinspirativni. Motif je na tom uplne opacne. Ze to asi bude subjektivni dokazuje tento clovek: http://forums.rolandclan.info/?action=s ... =14&page=1 Ta skladba je udajne pouze na Fantomu G ... jestli je to tak, tak klobouk dolu. Mimochodem, ten clovek mne az stve, jak je dobrej :D Ja z Fantoma takovy bici proste nedokazu dostat.
tyjo to je hnusne sterilni skladba brrr az mi beha digitalni mraz po zadech :twisted:
zvukove me to odpalkovalo s golfovou presnosti smerem k Janu Hamrovi a na 5:15 jak se prida kejtra uz sem si tim byl uplne jistej 8)

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od JamezX » 21 dub 2009 23:05

Neural_I píše:tyjo to je hnusne sterilni skladba brrr az mi beha digitalni mraz po zadech :twisted:
zvukove me to odpalkovalo s golfovou presnosti smerem k Janu Hamrovi a na 5:15 jak se prida kejtra uz sem si tim byl uplne jistej 8)

Daj se někde poslechnout nějaké tvé songy ?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 22 dub 2009 00:00

JamezX: ne, proc ?

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od JamezX » 22 dub 2009 00:14

No mne se ta skladba dost libi, tak jsem jen predpokladal, ze bych mohl slyset jeste neco lepsiho. Z Fantomu bych rad slysel co nejvic kvalitnich skladeb. Ja sam na nem nejsem schopnej dat dohromady nic kloudnyho, tak se chci alespon inspirovat.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 22 dub 2009 00:17

JamezX píše:No mne se ta skladba dost libi, tak jsem jen predpokladal, ze bych mohl slyset jeste neco lepsiho. Z Fantomu bych rad slysel co nejvic kvalitnich skladeb. Ja sam na nem nejsem schopnej dat dohromady nic kloudnyho, tak se chci alespon inspirovat.
a tie co su na rolandclan si si pocuval? tam ich je v celku dost vela...
http://forums.rolandclan.info/index.php ... all&fid=14

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od JamezX » 22 dub 2009 00:25

Jo to uz jsem sjel, ale primo z Fantoma G jich tam az tak moc neni. Ale dobry.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 22 dub 2009 08:41

JamezX píše:No mne se ta skladba dost libi, tak jsem jen predpokladal, ze bych mohl slyset jeste neco lepsiho. Z Fantomu bych rad slysel co nejvic kvalitnich skladeb. Ja sam na nem nejsem schopnej dat dohromady nic kloudnyho, tak se chci alespon inspirovat.
hudebne je ta skladba zmaknuta perfektne o tom zadna, ale zvukove mi nesedi (jen muj nazor nic vic) a akorat potvrzuje to s cim se na FG trapim od ty doby co ho mam, totiz s charakterem zvuku, kdyz z toho udelam bici, ani nahodou si se zavrenejma ocima nepredstavim bubenika, to samy s ostatnima nastrojema, vzdycky kdyz se snazim vizualizovat si zivou kapelu, vypadaj vsichni jak panove z Kraftwerk, nehybne postavy za noutbukama :roll:
ja na nem taky neumim dat dohromady nic co by znelo zivejc, jak uz sem psal, skvele se na tom da delat meditacni a vubec pohodova poslechova muzika, kdyz si tak na FG brnkam tak mi z toho prave lezou ruzni Hamrove, Oldfíldi atp, ja sem holt spis rocker a poradnej drajv z toho nedostanu, natrapil sem se u bicich, ale asi to chce jeste cas a proste si dat tu praci a nahazet tam tuny svych samplu a ignorovat ty co ve FG jsou, kdyby ta masina sla nejak kompletne vymazat asi bych to udelal at me to neznervoznuje a zacal od nuly 8)

Odpovědět