ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od COBOLT » 22 dub 2009 11:36

Já si osobně myslím, že co se týče možnosti práce se zvukem upravování presetu, vrstvení s použitím ext.vzorku je silná stranka FG ovšem vyslednej sound to už je jiná !!!

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 22 dub 2009 16:40

nenasel by se nekdo kdo by mi pripadne vyvratil jeden zjistenej fakt a pomohl me navyst na to jak na to? o co mi jde, totiz FG se mi projevuje na aparatu tak, ze u kopaku a u basovek jsou basy takovy rozplizly a nesoudrzny, uz sem to tady jednou prirovnaval k bubline, jako jo, rozhejbe to reprak, ale je to takovy duty a jakoby tam neco chybi, na vyssich frekvencich je slyset uder (treba u kopaku) a ve spodku to zafuní a kolikrat to i bednu prefoukne (tohle kdyby se stalo na velkym PAcku tak me asi zvukar zabije...) a to bez konkretniho těla zvuku, proste jako by uprostred chybelo maso, bohuzel mi pripada ze to dela i se samplama ktery mi jinde fungujou, dokonce i z batery 3 mi nektery samply znej lip, jak je naleju do FG jde to do kytek, kdyz do toho vic prastim zchrci reprak a otoci se naruby ale zadouci barva zvuku tam proste neni, neumim si to vysvetlit, doted sem se s podobnym efektem setkal jenom na virusovi, kde byla zakladni vlna dost tenka a nafoukla efektovkama, znelo to taky jak nafoukla bublina bez tela, ze by to bylo proste architekturou nastroje? s tim by patrne totiz neslo nic delat a nepomohl by ani bajpas na prevodniky, proste si to neumim vysvetlit. akustiku mistnosti a bedny do diskuze prosim netahejte, zkousel sem to na vice aparatech i na hifinach a na studiovych sluchatkach, vsude to samy, na AKG240 (sluchatka za 3,5t) mi to malem urvalo repraky ale telo kopaku tam proste nebylo, kdyz sem si ten samej sampl pustil z MC909 nebo z batery tak mi to vykoplo mozek z hlavy, samplem to neni a aparatem taky ne. mate nekdo podobnej pocit? snazim se z toho dostat poradnej kopak a ne a ne..., jakmile k tomu pridam basu uz je to jenom basovej vítr, na jinych nastrojich s tim problem nemam

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od COBOLT » 22 dub 2009 17:15

Taky by me zajimalo jaký to může mít rešení !ja jsem měl zase problem u MC že všude to hrálo fain monitory, hi-fi, sluchatka a kde co...a jak se to píchlo na PA tak tomu chyběly koule a bylo to najednou uplně jinde 8) moc jsem to nepobral kdebyl přesně problém...comp a analogy s tim problém nikdy neměly.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 22 dub 2009 18:04

je to trosku OT, ale ja mam s MC909 opacnou zkusenost, hravali sme s kapelou s akaiema a ruzne predmichanejma halfplejbekama na ruznych aparatech a vetsinou s tema plejbekama byl problem dobre to nazvucit, zatimco kluci co hodili na stul MC909ku a pichli do ni dve lajny zvukari to meli super na vsech aparatech vcetne zaplivany venkovsky telocvicny, uz pred lety jsem povazoval MCcko za jeden z nejvychytanejsich aparatu na lajfka prave diky udernosti zvuku (hlavne bicich) ktery se proste prosadej vsude. udivuje me opacnej nazor, mam uplne jinou zkusenost

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od COBOLT » 22 dub 2009 18:17

No, tak to je divný...snad sem nemel vadnej kus :P anebo mame kazdej trosku jiny pozadavky...kazdopadne treba MPC 2000xl co sem mel melo zvukovej charakter prirozenejší (na PA jsem netestoval)kun aby se v tom vyznal 8)
Sorry za oft.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 22 dub 2009 18:26

jeste jednou OT, ja sem prave pokukoval z ceho hrajou lidi na lajfkach a hafo lidi boucha z MCcka live, tak sem na to taky vsadil

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 22 dub 2009 18:29

a aby to nebylo zas tolik OT, je tady nekdo kdo uz zkousel FG na velkym PA? jak to slape? budu muset vzit FG na vylet ke kamosovi do klubu na velkej aparat na otestovani, abych se nedivil ze mi doma hraje MC909 dobre a na PA to bude vo hovne a s FG aby to nebylo nakonec naopak, coz se muze stat...

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od COBOLT » 22 dub 2009 18:40

Byse to pomalu mohlo prejmenovat na sound of roland products :mrgreen:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 22 dub 2009 18:45

zlaty akaie, skoda ze prestali delat HW samplery, kdyz nepocitam desktopy ty me neberou, chtelo to nejakou dalsi radu po S5/6000 s 24bit prevodnikama, giga ramkou a 16ti ADATama a USBckem na flashku a dosmrti bych uz nemusel nic resit a placat penize na pokusy s hardwerem 8)
(noutbuky a zvukovky na podiu k smrti nenavidim, tudy cesta fakt nvede (pro me) a budu fakt smutnej az po letech pokusu zjistim ze to je nejlepsi reseni a vsichni co to tak delaj uz leta se mi budou smat...)

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od COBOLT » 22 dub 2009 18:58

To si piš že to taknak bude 8) spousta lidí comp nepoužívá ani ve studiu a nekdo na nej neda dopustit 8)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 23 dub 2009 10:41

tak zpatky k tematu FG, udelal jsem experiment, nejdriv jsem se tomu branil a myslel jsem si ze bici na FG se daji umichat jako cela sada na jednom kanale, ale nedaji, takze jsem si udelal sadu ktera mi celkem sedi, rozkopiroval jsem ji 6x, v kazde sade povymazal vsechno ostatni krome jednoho typu nastroje a sady pouzil jednotlive na stopy 10-16 (bdr, snare, toms, hihats, cym, perc, ostatni fx atd) a kazdej jednotlivej zvuk jsem upravoval jednotlive, kdyz FG umi (nevim proc a je to skoda) jen jeden insert na stopu, takze na kazdou stopu sel vetsinou EQ a MFX1 je kompresor na bici kde se to ve finale sejde. Je to megavopruz, ale celkem to funguje, jeste se to pokusim zdokonalit, jisty ale je ze jednu celkovou sadu na jednom kanalu ve FG neumicham tak aby se mi to libilo, hodilo by se kdyby na FG bylo mozno dat vic insertu na stopu, na nekterych stopach neni potreba nic, nekde se hodi dva nebo tri efekty, skoda ze to nejde hodne by to pomohlo. Dal by se mi hodilo kdyby v mixu nebyla jen panorama ale i moznost upravy sirky sterea (dokonaly by bylo kdyby to vypadalo jako v nuendu nebo cubasi treba) a nenachazim mezi efektama zadnej stereoimager coz je taky skoda, vsechno je to pak stejne siroky a mlati se to mezi sebou, najel jsem na system ze stereo sampl (treba nahranej externi syntak do audia) rozhodim na dva mono samply a kazdej naleju do jedny stopy a rozevru panoramu na obou tak jak potrebuju, je to vopruz ale funguje to, blby je ze to placa efekty ktery pak musej byt na dve stopy dva stejny coz je skoda.
Za takovychhle podminek mi to ale hraje lip jak doted, dam tomu jeste asi chvili sanci, chci jeste zkusit postup s vyslanim stopy po digitalu do externiho hw kompresoru a navrat zpatky na dalsi stopu, teoreticky by to melo jit, snad se to nezavazbí, prinejhorsim to budu muset poslat po lajne z vystupu 3+4 aby to nevazbilo.
pak poreferuju

mate nekdo nejaky podobny figle a postupy ke kterym jste se dopracovali? uz sem tady psal o figlu s 4tap delayem na kytary, to se mi maximalne osvedcilo a usetrilo mi to narocny vrstveni kytary, vyslednej zvuk me uspokojuje

jeste jedna teoreticka otazka, fakt je mozny kompletne obejit AD-DA prevodniky zapojenim externiho (drahyho a profesionalniho) prevodniku na SPDIF? obejde se to uplne, nebo jen nejaka vystupni cast? jde mi o to jesti tim padem bude fungovat FG jaksi rolandacky nezabarvene a neutralne, nebo si diky vnitrni architekture co se tyce barvy zvuku moc nepomuzu a jen zkvalitnim prednes spektra a dynamiky? nerozumim tomu v jakou "chvili" se signal ve FG rozboci na SPDIF a DA prevodnik, jestli se tak stane predtim nez se "zabarvi" nebo az potom, ve druhem pripade by byly penize za profi prevodnik zbytecna investice a FG jde z domu, pokud by to obejit slo a z FG by se mohl stat jen cistej sampler, pak by to pro me smysl melo

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 23 dub 2009 19:38

tak jsem ted jeste predchozi figl s rozkopirovanym presetem bicich do 6ti stop vyladil diky moznosti FGcka editovat nedestruktivne v ramci studio presetu jednotlivy presety, takze staci jedna sada a na kazdy stope se proste povypinaji nastroje v sade ktery nemaji hrat, je to jednoduchy, rychly a hlavne se nedelaji zbytecny kopie bicich sad, no a je to nedestruktivni to je na tom hlavni vyhoda, to jsem nejak ani netusil ze to FG umi

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 23 dub 2009 19:55

muzete mi nekdo nejak vysvetlit co presne by mel delat efekt 60:PHONOGRAPH ? zkusil sem ho na kopak a s vyrazenim sumu ala vynylova deska to kopak hezky v basech zakulatilo, uplne cumim jak to najednou zni o sto procent lip!

... jdu bouchnout sampansky, to je poprvy za pul roku co slysim z fantomase kopak :twisted:
Naposledy upravil(a) Neural_I dne 23 dub 2009 20:04, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od dendy » 23 dub 2009 20:02

Neural_I píše:abych se nedivil ze mi doma hraje MC909 dobre a na PA to bude vo hovne a s FG aby to nebylo nakonec naopak, coz se muze stat...
mc909 hra na velkom PA nahovno ?? este dobre ze som sa nedal zlomit lebo som zvazoval kupu :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 23 dub 2009 20:07

dendy píše:
Neural_I píše:abych se nedivil ze mi doma hraje MC909 dobre a na PA to bude vo hovne a s FG aby to nebylo nakonec naopak, coz se muze stat...
mc909 hra na velkom PA nahovno ?? este dobre ze som sa nedal zlomit lebo som zvazoval kupu :)
to je podle me naprosta kravina, ja sem to netvrdil ze to hraje na PA na hovno, naopak znam lidi ktery z toho jedou a vzdycky sem jim tu masinu obdivoval prave proto ze to hraje dobre vsude i na tech nejhorsich PAckach, na rozdil od jinych masin ktery jsem zkousel, navic MCcko je tak rozsirenej bazmek ze kdyby to nehralo dobre na PA tak to uz davno nekdo verejne hrube sprcal, dyt je to primarne delany na lajfka, to proste nemuze hrat spatne

Odpovědět