ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od JamezX » 28 dub 2009 17:07

SoundsFine píše:Já jsem FG8 prodal a teď toho lituji :-(
Vyměnil jsem ho za Fantom XRack s 4 x SRX .
Sice SRX jsou super a pro mě lepší zvuky než na FG a dost mě chyběly, ale ten sampler a sekvencer a totální ovládací komfort - to nenabízí ani Motif ano M3. Sampler na Motifu je vedle sampleru FantomaG ubohý a komplikovaný. To co na Fantomu uděláš dvěma kliky, na Motifu musíš zmáčknout desetkrát. Navíc Motif displej nevalné kvality, na Fantomu všechno zvětšíš, detailní a přesná práce.

Pánové, neudělejte stejnou hloupost jako já!

Tak jeste nejakej tejden pockam, jestli se chlapci z Rolandu pochlapi s novym OS.

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od JamezX » 28 dub 2009 17:09

EXCOM píše:neboj, ja by som ho rad akurat zamenil za mensi.. a na margo Motifu, on ma skvely editor, fakt paradny... a je vidiet ze tomu venuju vela casu, co ma u Rolandu mrzi ze im to tak dlho trva.. jedine ze by Roland mal jeden developersky team ktory robi vsetko a musia kazdy produkt rozdelovat na tasky a urcovat postupne priority coho sa chytia...

tomu displayu na Motife nechapem od prveho momentu.. to je fakt des, vlajkova lod a LCD za 5,50,- Sk

EXCOM: Pokud se nemylim, tak ty mas jak FG tak Motif XS v klavesove verzi. Myslis, ze bys mohl ty dva nastroje tak volne porovnat - napsat co ti kde vyhovuje, co je kde lepsi a naopak ? Dost by mne to zajimalo.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 28 dub 2009 17:25

no ja si tak dovolim odhadnout ze deset veci opravej a to tech deset nejmin dulezitejch, zaroven dvacet chyb nasekaj a na rok se zas odstehujou ladit OS na jiny nastroje, mezitim se prestane FG vyrabet a tak po dvou, trch letech prijdou s novym fantomem, kterej bude mit zase malej displej a nebude mit mys :mrgreen:

btw opravy na OS jsou jedna vec, druha vec je malo vystupu a absence adatu apod multikanalovyho rozhrani, protoze podle me se na FG neda skladba solidne umichat, kdyz vyuziju maximum moznych FX a dam na kazdou stopu EQ tak tim sem skoncil.... jako dobry, ale fakt malo (a to nejsem zhejckanej pluginysta co v klobase narve na kazdou stopu dvacet efektu :lol:

no uvidime, stejne si myslim ze se bude FG blbe prodavat a na vyrazne nizsi cenu jit nechci, takze mi stejne asi zustane na ocet

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 28 dub 2009 17:27

mozna bysme mohli sepsat starymu rolandovi petici kde mu sdelime at si strci FG do prdele a vyhazi programatory... no je fakt ze nas nikdo nenutil si to kupovat, muzem si za to sami :oops:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 28 dub 2009 17:34

Neural_I píše:mozna bysme mohli sepsat starymu rolandovi petici kde mu sdelime at si strci FG do prdele a vyhazi programatory... no je fakt ze nas nikdo nenutil si to kupovat, muzem si za to sami :oops:
zbavis sa FG a zistis ze ti bude chybat :) to je podla mna nesmrtelny nastroj :) nezbavis sa ho do konca zivota 8)
JamezX píše:EXCOM: Pokud se nemylim, tak ty mas jak FG tak Motif XS v klavesove verzi. Myslis, ze bys mohl ty dva nastroje tak volne porovnat - napsat co ti kde vyhovuje, co je kde lepsi a naopak ? Dost by mne to zajimalo.
najdem si cas a napisem ... este zopar kablov pozapajam ...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

64-bit drivers

Příspěvek od EXCOM » 03 kvě 2009 08:44


Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 03 kvě 2009 23:00

hmmm, tak to jeste na OS 2 nezacli kdyz se patlaj s drajvrama :evil: bububu :!:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 03 kvě 2009 23:08

no ja som zatial rozbehal Cubase, a seq vo Fantome nechal ladom do verzie 2.0
so seq v G sa pracuje fajn, ale treba ho este dost dorobit.. v niektorych momentoch viach nakliklam na tlacitkach ako not na klaviature :) kym sa niekam dopracujem...

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od JamezX » 08 kvě 2009 02:44

Tak mně napadá, že nakonec ty dva ARX sloty budou až až :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 09 kvě 2009 19:57

Neural_I : trosku odbocim...
venoval si sa na EX5 editacii Drums? lebo ak nie tak to je velka skoda.. ja teraz viac luskam tento HW a ma fantasticky spravenu editaciu Drums.. fakt fantazia.. kazda nota sa da smerovat na Individual Out, cize mas 8 out na EX5 a to uz je dost super na rozvrhnutie bicich a pekne posielat do mixu.. dalej layering je tam super vymysleny, v ramci jednej noty mas dost velky pocet layerov, a kazdy layer ma velke mnozstvo nastaveni a routingu stale na jednu klavesu-notu !!!

asi to je standard, ale pre mna su to nove veci.. a super sa s tym pracuje :) ale ak si s tym pracoval tak nic som nepovedal...

ok, koniec offtopicu

skoda ze tuto vlastnost routingu na OUT nema aj ARX-01.. sice by boli len 4 outy ale to by uz tiez stalo za to.. co skupina to by si si urcil OUT kam ma smerovat

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od demsky » 09 kvě 2009 22:29

EXCOM píše:Neural_I : trosku odbocim...
venoval si sa na EX5 editacii Drums? lebo ak nie tak to je velka skoda.. ja teraz viac luskam tento HW a ma fantasticky spravenu editaciu Drums.. fakt fantazia.. kazda nota sa da smerovat na Individual Out, cize mas 8 out na EX5 a to uz je dost super na rozvrhnutie bicich a pekne posielat do mixu.. dalej layering je tam super vymysleny, v ramci jednej noty mas dost velky pocet layerov, a kazdy layer ma velke mnozstvo nastaveni a routingu stale na jednu klavesu-notu !!!
ved to mala este Yamaha MU128/SW1000XG, no bolo to celkom pekne, hlavne mat pusteny XG-edit, nejake midi data a procesovat to nazivo do wavka v soundforgi cez midi kontroler. o niekolko rokov to predstihlo nieco ako FL Studio :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 09 kvě 2009 23:07

demsky píše:
EXCOM píše:Neural_I : trosku odbocim...
venoval si sa na EX5 editacii Drums? lebo ak nie tak to je velka skoda.. ja teraz viac luskam tento HW a ma fantasticky spravenu editaciu Drums.. fakt fantazia.. kazda nota sa da smerovat na Individual Out, cize mas 8 out na EX5 a to uz je dost super na rozvrhnutie bicich a pekne posielat do mixu.. dalej layering je tam super vymysleny, v ramci jednej noty mas dost velky pocet layerov, a kazdy layer ma velke mnozstvo nastaveni a routingu stale na jednu klavesu-notu !!!
ved to mala este Yamaha MU128/SW1000XG, no bolo to celkom pekne, hlavne mat pusteny XG-edit, nejake midi data a procesovat to nazivo do wavka v soundforgi cez midi kontroler. o niekolko rokov to predstihlo nieco ako FL Studio :)
urcite ano, len ja sa k tomu podrobne dostavam az teraz :)
teraz ma to zaujima lebo si vytvaram biciu masinu a EX5 mi poskytuje vsetko co treba...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 12 kvě 2009 22:15

EXCOM: na EX5 jsem do programovani moc neproniknul, ale potvrdim ze bici jsou uz v zakladu super, ja ale nemel v EX5 RAMku ani SCSI ani vic vystupu a mel jsem akaie s6000 takze jsem EX5ku nepouzival na bici vubec, pripomnel mi to az kamos kterymu jsem EX5ku prodal ... pozde oplakavat, byla to chyba :roll:

k tem vystupum a routingu bicich na FG, ja jsem to vyresil tak, ze mam na stopach 10-16 jednu sadu, pricemz v kazdy mam "uvolnenou" jenom jednu kategorii zvuku, uz sem to tady psal, na 10 mam kopak, 11 virbl, 12 prechodaky atd atd, cimz jsem si rozsiril moznosti efektovani a upravy jednotlivych zvuku, pricemz mi zustala celkova sada pohromade (nezapominat ze kdyz si editujete sadu ve studio modu, zustava puvodni nedotcena a zmeny se ukladaji ve studiu, coz je BOZI a hodne to resi) takze si ted hraju a experimentuju 8) precijenom jeden efekt na kazdej zvuk bici sady (vetsinou je to stejne EQ) + dva multiefektaky + verb a delay/chorus, s tim uz se uznavam docela pracovat da, jediny co furt nevim je nejaka moznost jak upravovat sirku sterea, jedinej efekt kterej to tak nejak umi je 04-Low Boost, ale neni to nak moc efektivni, chtelo by to kdyby to umel mix v ramci panoramy, kdyby to upravili jako to ma cubase/nuiendo to bych chcal slasti 8) no kazdopadne chut prodat FG pod cenou uz me tak nak prozatim presla, pockam na OS2 a budto se stane zazrak nebo FG rozslapu a zapalim a popel poslu do tokia :twisted:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 12 kvě 2009 22:21

a ARX karty at si strcej za klobouk, kdyby tak nekoho napadlo udelat ARX kartu s multiefektakem co by rozsiril pocet FX... hned bych si koupil dve ani bych nemrknul :twisted: ale to je asi i technicky nemozny takovej routing, jeeezis kdyby tak udelali do ARX 01 moznost loudovat samply... taky asi utopie :cry:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 12 kvě 2009 23:54

Neural_I : to loadovanie samplov do ARX-01 som hladal ako prve :) dufam ze to niekoho v Rolande napadne a dalsi OS pre ARX by to poriesil, lebo uz teraz to vyzera ako keby to bolo len baypasovane koli niecomu nedotiahnutemu.. to by bola bozia vec ... v tom pripade by ARX-01 bol uplne niekde inde..

no s tou EX5 je to smutne ze si predal.. :) fakt tie bicie su tam bozie, mne sa pacili od uplneho zaciatku, a ked som sa zacal hrabat v editacii tak som bol nadseny, mozes si layerovat zvuky na seba a este im urcovat pan a rozne dalsie parametre, takze ten drum je dost tucny v konecnom vysledku.. a v podstate nepotrebujes ziadnu ram na to ani scsi, lebo je tam mrte super spravenych samplov a len si to ulozis do noveho voicu..

len tak zo srandy chod ku kamosovi a omrkni si to 8)

Odpovědět