ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2009 00:31

excom : to zvlada predsa kazdy sampler , ne ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 13 kvě 2009 00:48

Pytkin : ja nehovorim ze nie, ja hovorim o EX5, nikdy som so samplerom nerobil... 8)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2009 00:59

EXCOM : jo .. to je casto tvoj problem :) ze sa vytesujes z dakych veci , ake su super , a pri tom su to uplne bezne veci , ktore sa vsade pouzivaju ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Fakt neviem aky problem

Příspěvek od EXCOM » 13 kvě 2009 07:34

Pytkin píše:EXCOM : jo .. to je casto tvoj problem :) ze sa vytesujes z dakych veci , ake su super , a pri tom su to uplne bezne veci , ktore sa vsade pouzivaju ..
to je ale uplne nepodstatne, proste ked s tym clovek nepotrebuje robit tak to nepouziva a to je jedna vec, druha ked to dava do praxe tak to objavuje, nevidim v tom nic zle... a hlavne nemozes pozerat len na seba, to ze vsetko vies este neznamena ze to vedia vseci ostatni okolo teba a vseci to pouzivaju a je im to uplne jasne..

ja sa nikdy necitim a ani nehambim tesit z veci, ktore niekto uz x rokov pouzival a ja nie, a stava sa zo mna columbus.. toto je vacsinou problem u vacsiny, ze radsej mlci aby nevyzeral blbo a nepovedali nieco co je uplne bezne a jasne.. a zo skusenosti viem, ze naozaj velmi male percento ide do hlbky, vacsinou sa o tom len rozprava..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2009 11:26

excom : nie sorry .. nemyslel som to v zlom , alebo ze som ta chcel dako urazit alebo co .. Len ma to vzdy tak prekvapi , ked ty objavis daku vec , ktoru ja povazujem za totalne znamu :) ale zase sa mi na tebe paci, ze ty chces vsetko objavit sam a vyskusat .. to je fajn .. vela ludom dnes staci sprostredkovana skusenost ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 13 kvě 2009 11:36

pytkin : neboj, ja som to pochopil spravne :) ale nie vseci tie veci potrebujeme hned pouzivat, niekto ma doma syntak a o 5 rokov zisti co vlastne naozaj vie a nevie.. je to akesi venovanie sa do hlbky, nie len uzivat syntak na hranie.. ja som preto teraz do toho prenikol, lebo som nikdy nepotreboval vyrabat bicie, tak som sa na to pozrel do hlbky lebo som potreboval nieco ponastavovat, a tieto veci ma milo prekvapili.. ide aj o to ze nieco take som ocakaval a ono to tam aj bolo :) horsie je ked nieco ides spravit a proste to nejde..

vsetko sa clovek uci a objavuje postupne..

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od JamezX » 13 kvě 2009 23:19

Zkuste někdo napsat do Rolandu, jestli na tom OS pracují. Třeba odpoví. Já než bych to sesmolil, tak bude 3.0 :D

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 13 kvě 2009 23:20

JamezX píše:Zkuste někdo napsat do Rolandu, jestli na tom OS pracují. Třeba odpoví. Já než bych to sesmolil, tak bude 3.0 :D
oni na taketo otazky nereaguju 8) cize marna snaha..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 24 kvě 2009 00:45

zadny novinky? chjo...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 24 kvě 2009 09:21

zeby pracovali rovno na systeme 2.0? preto im to tak dlho trva?

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Martin » 27 kvě 2009 13:29

Mně FantomG dává max i s OS 1.2
Dokonalý zvuk, mraky nedostižných zvuků pro sampler,
geniální ovládání, zařazení k daw. Jsem hodně spokojený s tímto strojem.
Jedno malé mínus je pouze 4xout.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Fantom G Projekt

Příspěvek od EXCOM » 27 kvě 2009 17:49

jedine co ma zacalo iritovat po dlhsej prace na G je fakt, ze sa to zacianlo ci som chcel alebo nie zneprehladnovat.. je pravda ze je tam projekt ktory ma k dispozicii 50 songov, ale ako som tu uz pisal nalepsie riesenie je song povysit nad projekt a co projekt to song.. mal som 3 rozrobene skladdby a proste zacal som sa v tom stracat aj ked som si to strazil.. zacnu sa kopit phrases, sample atd. isiel som sa uklikat k smrti.. cely cas premyslam, nad tym preco tam nedali touch display.. to by tak ulahcilo pracu.. je mozne ze dalsia generacia fantoma uz bude z touch displayom..

ten projekt system nie je moc dobre vymysleny aj ked myslienka je samozrejme skvela, ale mat pod sebou zoradenych 2000 phrase a vyznat sa v tom je des, aj ten filter nefunguje tak ako by mal.. okazde treba donho zadavat nazov a to je des.. cesty ktorymi sa chcem dopracovat k cielu su vacsinou cez vela kliknuti..

samozrejme ale je praca na G skvela, len toto su veci ktore chlapci z rolandu nedotiahli.. stale verim ze novy update OS vyriesi aj ergonomiu, nie je najhorsia ale nie je ani adekvatna k tomu aby som musel na X povelov sa niekam dopracovat a opakovat to same( pripad filtra v suborovej sekcii )...

este ze spravili pocet projektov ktory je zavysly od velkosti USB kluca.. takto sa to este da, co projekt to jeden song.. tam to funguje.. ale ak uz su v projekte dva songy a viac, zacina to byt desne neprehladne...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 28 kvě 2009 08:36

me na tom nejvic desi ze udelam nejakou praci, neco vytvorim a pak kdyz chci jit ospalej vytuhnout tak zapomenu "neco" z ty hromady neprehlednych frazi, samplu, presetu, songu, projektu atd ulozit a ono to zmizi a uz to nenajdu, to me proste k smrti desi :twisted: odchazim od nastroje s pocitem ze nevim jestli to tam zitra vsechno bude tak jak sem to ted opustil a jestli sem nezapomnel neco ulozit :roll:

btw nevite jestli jde primo ve FG rozdelit stereosampl na dva mono? nebo pri vkladani audia na audio stopu zvolit jen levou nebo pravou cast samplu?


Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 29 kvě 2009 15:35

zdar, tak sem se vcera zas vrtal ve FG a mam otazku, neprisel sem na to jak menit pozici (cislo) midi fraze v seznamu frazi, bude to asi podobnej problem jako se samplem, sampl je proste umistenej na nejakym miste a kdyz ho presunu tak ho FG nenajde (demence) protoze ma zrejmne proste odkaz na cislo umisteni a ne na sampl jako takovej, to samy s frazi, tam jsem jeste neprisel navic na to jak to udelat, abych po nahrani treba peti frazi kytary a petio frazi bicich jsem si je mohl roztridit v seznamu nejak logicky, proste je FG pere automaticky za sebou tak jak jdou proste na preskacku, coz pri mnozstvi 2000 frazi na projekt fakt k prehlednosti moc neprida. takze jediny reseni na ktery jsem prisel a ktery mi navic prijde celkem fajn je to, ze sem si jaksi rozdelil fraze predem, podobne jako jsem tady popisoval svuj styl prace se samplama, proste si vezmu ze (pro priklad) fraze 1-20 budou bici, 21-40 budou plochy, 41-60 budou kytary atd atd, takze kdyz zacinam s prazdnym songem, zacnu tim, ze dam insert phrase cislo 21, vlozim si prazdnej obdelnik na stopu kam chci nahravat a prazdnou frazi si pojmenuju "bici 1" napriklad (ja jeste pridavam identifikacni cilo skladby, protoze mam pod jednim projektem treba 10 skladeb, pak jsou fraze razeny tak, ze 1-200 je song1, 201-400 je song2 atd), no a kdyz mam vlozenou frazi s cislem 21 bici1 na stopu, tak teprv ted zacnu do fraze nahravat a tak pokracuju dal, k frazi 21 pridam frazi 41 a nahraju do ni kytaru, do fraze 42 nahraju druhou frazi kytary atd atd, celkem mi to pripomina muj styl prace v cubasi, neni to takovej vopruz jak to vypada a co je hlavni, udrzite si to vsechno pod kontrolou a je to jen o zvyku nic vic, proste nehazim fraze halabala pres sebe jak to prijde tak to padne, ale delam si predem proste supliky a poradek, je to myslim jedinej zpusob jak se v tom za tyden nebo mesic nebo rok jeste vyznat.

Jo a jeste jedna vec, automatizaci bych asi nahraval do samostatny stopy, edituje se to fakt desne spatne, ostatne v cubasi sem to delal taky tak, nahral sem midi a do druhy stopy pod to nahral prislusnou automatizaci, kdykoliv se to dalo lehce kopirovat, mazat, editovat a clovek nestratil souvislosti a grafickou vazbu, kdezto nejaky cislicka narvany mezi midi noty to je proste gulas a v tom se proste neda nic poradnyho editovat

nevim jestli to tady nekoho zajima takovyhle nejaky tipy a figle, posledne taky zadna reakce, tak abych se pripadne nevysiloval zbytecne, to dyztak reknete 8)

Odpovědět