ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 23 čer 2009 11:12

Pytkin píše:to niekto ako doma nastriekal ? ci to je oficialna vec ?
mam pocit ze je to pre Madonu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Pytkin » 23 čer 2009 11:25

excom : akoze roland specialne vyrobil pre madonu jeden taky kus ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 23 čer 2009 11:32

Pytkin píše:excom : akoze roland specialne vyrobil pre madonu jeden taky kus ?
no ako je ta biela SH-201 tak pravdepodobne hej.. ved je to len lak cierny na hliniku :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Neural_I » 24 čer 2009 09:43

haha neco jako depešácký akaie prestrikany jak jinak nez na cerno 8)
... na kravinky maj casu dost...
o novym OS zatim zadny info co?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 24 čer 2009 10:32

Neural_I píše:haha neco jako depešácký akaie prestrikany jak jinak nez na cerno 8)
... na kravinky maj casu dost...
o novym OS zatim zadny info co?
na RolandClan sa zacalo tradovat ze novym OS pre Fantom-G je JUNO-Di :D

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Hupox » 25 čer 2009 07:52

:D
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Jabba » 25 čer 2009 08:58

Chtel jsem napsat ze to neni pekny, ale protoze je to subjektivni, tak jen napisu, ze se mi to vubec nelibi ;)
Pytkin> vypada to jako jeden ze spreju co prodavaj v kazdym Bauhausu. Moje zena podobnym, ale hnedym, taky strika kde co...

Stanislav
Příspěvky: 3
Registrován: 24 čer 2009 21:13

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Stanislav » 26 čer 2009 08:11

Zohnal som pod rukou starší Fantom G. Potreboval by som zohnať český návod. Nevie niekto o niekom kto ho má? Ďakujem

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Resampler 1.01 Fantom-G

Příspěvek od EXCOM » 27 čer 2009 15:33

od tvorcov YASE tu je novy produkt RESAMPLER
http://www.nexoe.de/products_RSMPL_overview.html

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od COBOLT » 27 čer 2009 16:36

To vypada pekne jsem zvedav s cim pridou programatori od rolandu..a hlavne kdy? davaj si nacas 8) !

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Jabba » 29 čer 2009 01:11

Hmm... Tak vam pekne dekuju (hlavne tedy Excomovi).

Clovek si sem prijde, je minimalista, zalozi si tematko o kapesnich vecickach na baterky, snazi se najit nejakej malej keyboard taky na baterky... zaprisaha se, ze uz nechce nikdy nic velkyho... Jenze ono to nekde v zadu porad hloda... ten cervicek tam furt nekde je... Pak to zacalo tak, ze jsem o par minut prosvihl Karmu ;). Myslel jsem si, ze to bude presne ono... No a pak jsem zjistil ze ceny padly tak hluboko, ze ma smysl koukat po necem, co nahradi pocitac.
No a zejtra se ke me z Londyna rozjede Fantom X6 ;) Je to sice sestka, ale pri predstave, ze jsem malem sel do M50 a takhle mi jeste zbude na SRX-6 a ... minimalne dalsich spoustu karet...

Tesim se jak malej kluk ;) Xko je sice jinde nez Gcko, ale zase tak uplne rozdilny nejsou. Display je sice trapnejch 320x240, ale je to porad lepsi nez nic a piano roll to ma. Jestli nebudu muset kvuli kazdymu napadu poustet poc, tak to bude ta prava investice.

Jen me prekvapuje, ze se tu o Xkach nikde nemluvi. Jedina zminka je tady nekde na zacatku, kde je srovnani Gcka a Xka, ale jinak ticho po pesine... to je nikdo nema?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od EXCOM » 29 čer 2009 01:16

Jabba : gratulacia :)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: Roland Fantom G

Příspěvek od Jabba » 29 čer 2009 08:22

EXCOM píše:Jabba : gratulacia :)
Doma semnou nemluvi ani klika od dveri a jeste neprisel, takze zatim neni k cemu ;) ... Ze ja se vubec kdy registroval ;)

Tak peknej display jako mate "vy - geeckari' to holt nema, ale imho je to skoro stejnej skok oproti ostatnim. Ono se to nezda, ale uz jen ta barva z toho dela hrozne prehlednou vec. Sice to ma rozliseni jako muj telefon, a ten uz nejakej ten patek pamatuje (a mozna bude i rychlejsi), ale tesim se ;)

Obrázek

najdete 10 rozdilu oproti FG ;)

Obrázek

... vsichni sem davali screenshoty (- dobre, Excom a jen na zacatku), tak ja teda taky ;) ... Sice to vypada z dnesniho pohledu jako nejakej commodore, ale za ty prachy...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G-X

Příspěvek od EXCOM » 29 čer 2009 08:30

skoda ze som si len raz vyskusal Fantom-X ale nic mi to nehovorilo... az prichodom G som sa zacal zaujimat to tento workstation, ono to zacalo vsetko V-Synthom GT,... inak by som Rolandu nepricuchol... no a ked uviedli G tak som si povedal, ze toto by uz stalo za to.. pri Fantom-X ma takato myslienka akosi nenapadala...
ale ked pozeram na tie dva screeny tak v celku rad by som si teraz ten system osahal, cital som ze uz je fajne vychytany.. dufam ze sa toho dockame aj na Gcku...

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G-X

Příspěvek od Jabba » 29 čer 2009 09:12

EXCOM píše:ale ked pozeram na tie dva screeny tak v celku rad by som si teraz ten system osahal, cital som ze uz je fajne vychytany.. dufam ze sa toho dockame aj na Gcku...
No ze nekdo rekne neco takovyho, to by me teda ve snu nenapadlo. Clovek by cekal, ze nova verze nebude mit rozbity fundamentalni veci, a ze budou vychazet z uz proverenejch veci.
Jinak ja jsem o nem taky nepremejslel, ale hlavne kvuli cene. Resil jsem JunaG nebo M50... hlavne jsem chtel prehledne videt co delam a jedna z dulezitejch veci byl piano roll. Pak jsem si vic a vic zacal cist o "vetsich" strojich a kdyz jsem se pristihl, ze vlastne premejslim treba o M3 (ktera dostala piano roll v upgradu firmwaru, takze u M50 se klidne muze stat, ze aby "nekonkurovala" m3ce, tak to jeste nejakej ten casek potvrva, nasel jsem Fantom G.
Je to vlastne esence vseho co potrebuju (teda az na ty baterky ;), jenze treba vylozene DAWista nejsem. Audio vlastne skoro nepotrebuju - ale prave to "skoro" je tam hrozne dulezity. Alespon zakladni praci se samplama, alespon zakladni praci s audio "stopou" - byt jednou ... zaroven jsem vzdycky chtel nejakej sampler s padama apod...

Fantoma X jsem nejdriv prechazel jako ze je to starej sunt ... ale ono kupodivu ne. Tech rozdilu zase "neni tolik" (s nadsazkou receno) a prevazne v oblastech, kterym se stejne nevenuju tolik (treba zrovna audio) ale zaklady tam jsou. No a kdyz jsem objevil X6 za 700 Euro.... Pokud jsem uvazoval u JunuG nebo M50, tak je asi asi jasny, ze jsem hned odpovedel na inzerat ;)

... zrovna jedu poslat penize ;) Kdyz to dobre pujde, za 2-3 dny ho mam doma. Chapu, ze spousta lidi tyhle vylevy nechce cist, ale vzpomente si, jak jste se cejtili vy tenkrat, kdyz jste si jeli pro vas xyz ;)

Odpovědět