ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 30 čer 2009 09:01

Pardon, jestli je to uplne dementni dotaz, ale prptoze Fantom X i G umi multisampl, je mozny nejakym zpusoben prekonvertovat treba soundfont2 nebo treba ... nejakou oholenou formou treba Akaiacky patche?

Koukal jsem, ze existuje spousta ruznejch softiku (mimochodem nemohl by nekdo znalej udelat nejakej zakladni seznam potrebneho - nejake editory, librariany, konvertory apod), a dokazou i konvertovat patche mezi ruznejma nastrojema (jasne, jde jen o jiny indexovani vzorku), ale kdyz si tam muzu narvat vlastni samply, treba by sel i ten SF2?

Mimochodem pochlubte se se skrytejma funkcema Fantoma G (- jestli to tu uz je, tak se omlouvam - bych jsem schopnej tohle vlakno docist jen asi do 18 stranky). Zrovna jsem nasel figle na Fantoma X, treba kdyz drzite ClipBoard pad a mackate assign1 nebo assign2 (tam a zpatky), menite barvu uzivatelskyho rozhrani Xka ;)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 30 čer 2009 09:33


Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

ROLAND FANTOM-G OS 1.30

Příspěvek od EXCOM » 01 črc 2009 06:30

dnes bol releasnuty OS 1.30
http://www.rolandus.com/products/produc ... =downloads

Spolu s novym OS 1.30 vychadza aj Librarian v1.30 a Editor v1.20 pre Fantom-G

Newly added functions in System Ver.1.30
• Now you can create your own Arpeggio Styles.
• The number of Arpeggio Styles (p.78 in Owner’s Manual) has been increased. User
styles have also been added.
Version 1.2 and earlier 88 presets
Version 1.3 128 presets + 128 user styles
• The Tempo and RPS / Rhythm Pattern Set Number can now be stored in the Live /
Studio Set.
• A new mode lets you play RPS / Rhythm Pattern Sets not only from the pads as before,
but also from the keyboard.
• The number of RPS / Rhythm Pattern Sets has been increased.
Number of RPS Sets Number of Rhythm Pattern Sets
Version 1.2 and earlier 32 sets (1 preload) 32 sets (2 preload)
Version 1.3 64 sets (9 preload) 64 sets (32 preload)
• New piano sounds have been added to the preset patches.
Added preset patches
No. Name Category Voices No. Name Category Voices
1665 Manhattan Grand AC.Piano 2 1667 Euro Grand AC.Piano 2
1666 Hall Grand AC.Piano 2 1668 Recital Grand AC.Piano 2
• The knobs, sliders, D Beam and S1/S2 buttons can now be used to control multiple
parts simultaneously.
• The time signature can now be specified for phrases. You can specify a desired time
signature and then record the phrase.
• In Create Project, you can now select internal memory as well as USB memory.

Supplementary Manual 1.30
http://ftp.roland.co.jp/support/en/down ... up_e01.pdf

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 01 črc 2009 22:34

No tak to je nářez. Jdu to vyzkoušet. Ale čekali jmse víc co ? :o S tím arpeggiatorem mi ale udělali velkou radost.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 01 črc 2009 23:07

JamezX píše:No tak to je nářez. Jdu to vyzkoušet. Ale čekali jmse víc co ? :o S tím arpeggiatorem mi ale udělali velkou radost.
no, asi az vo verzii 2.0 :)
jo, to arpegio je teraz dost pohodlne, aj RPS je teraz fajnovo spravene..

no a konecne updatli editor

1.30 je urcite lepsie ako dratom do oka 8)

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 02 črc 2009 00:50

Tak myslím, že je to zlepšení o 100%. Přesněji OS 1.30 využívá potenciál Fantoma už na 10% oproti 5% v OS 1.20 :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 02 črc 2009 07:05

ja ale vazne nechapem co tak dlho trvalo na tom :)
zas tie feature co tam pridali nie su az tak na posratie...

hlavne ze pianoroll to ma a ma ho uplne na ko<>ot a neda sa s nim poriadne robit... je to uklikavac k smrti..

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 02 črc 2009 11:36

Je tam milion veci, ktery potrbujou jeste dodelat. Konecne opravili tu patch c.35 ! Myslim, ze tahle verze OS dotahla FGcko na uroven X-ka. Tímhle tempem budou pri verzi OS 2.0 moje deti uz v duchodu :D

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 02 črc 2009 12:48

no super, zrovna kdyz sem se odnaucil arpegiatory pouzivat tak na tom panáci od rolanda stravej pul roku prace ... to sou takovi ko****koti .... :cry:
pri tomhle tempu se asi os2 nedockame, neni nekde nejaka petice kam by se dalo podepsat a napsat jim at se vyserou na kraviny a maknou na pianorolu nebo poslu jejich souradnice Ládínkovi Usámovic :twisted:

... necekal sem ze se driv naucim litat nez dodelaj OS2... to je legrace 8)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 02 črc 2009 13:28

lieta v povetri nejaka povera ze novy OS2.0 bude predstaveny na NAMM
v 1.30 bola oznacena uzivatelmi ako OS 1.21 8)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 02 črc 2009 18:29

Dovolte, abych se s vama podelil o jeden pribeh ;)
Neni to tak davno (par dni), co jsem v ironii dekoval osazenstvu, ze me zatahlo zpatky a ja si nakonec vyhlidl v nemecku Fantoma X6 a jednal o jeho koupi. Tesil jsem se jako malej kluk ale porad ve me hlodal cervicek. Protoze uz jsem par veci takhle prodaval a kupoval, tak vim, jak je tezke posilat nejakou vec jen tak.. zaroven vim jak je tezke poslat penize predem ;) ... takze jsme se dohadovali a dohadovali, nakonec me prodavajici poslal dalsi fotky zarizeni, cimz mi dokazal ze ho opravdu ma a zarovn mi poslal scany sveho pasu, idcka i ridicaku.

Veskere moje pochyby byly rozptyleny, ja mu poslal penize ....

Ten clovek to samozrejme neni, ty doklady byly falesny, syntak nikdy nedostanu a penize jsou v prdeli.

To by se jeden POSRAL! :cry:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 02 črc 2009 18:45

a to si isiel cez ebay?

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 02 črc 2009 19:59

Jabba: Tak to upřímnou soustrast, to naštve :(

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 02 črc 2009 20:28

Excom: ne... to byl normalne soukromej inzerat na jednom zapadlym webu v nemecku ;(

Jako nechapejte me spatne, jasne, ze si za to muzu sam a o to vic me to stve, ale, uprime, uz nevim, co bych mel udelat vic pro to, aby se to nestalo (teda jako ted - po bitve - samozrejme ano ;) ale predtim jsem mel pocit, ze jsem udelal vsechno. Snazil jsem si to predstavit obracene - poslal ja bych nejakej svuj syntak ... rekneme... do srbska bez toho, aby mi ten clovek zaplatil predem? Na druhou stranu - vysel bych mu maximalne vstic? Poslal bych mu doklady a prokazal se vsemozne ze to jsem ja? ....

No holt me nedoslo, ze prokazovat se jeste zakonite neznamena prokazovat zrovna "svoji" totoznost ;( Kdyz ma clovek na proti sobe cloveka co ho chce od prvni chvile okrast, neda se s tim samozrejme proste nic delat no ;(

No kazdopadne to taky znamena ze nemam Fantoma X6 ;(

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Amorph » 02 črc 2009 21:00

Jabba: uprimnou soustrast, tak to je teda husty, no nejaka soudni cesta asi v uvahu nepripada co?

Odpovědět