Je fakt, ze tohle mi chybi asi nejvic. K cemu mi je, kdyz si nasmapluju super bici, kdyz je pak mam v jednom projektu a do druhyho je proste nezkopiruju. Nechapu, ze alespon ten software neumi zkopirovat patche i se samplama. Nedovedu si predstavit - napr. prave treba u bicich - jak kopirovat samply rucne a popr. prepisovat, kdyz je nakopiruju na jiny pozice. Ten soft Yase - koupil jsem ho, za priserny prachy, je to absolutne amaterskej, nestabilni soft, delanej v Borlandu. Kdybych zjistil strukturu dat projektu ve Fantomovi, dokazal bych naprogramovat lepsi soft ... aspon na to kopirovani. Kdybyste nahodou nekdo vedel, kde to sehnat, dejte vedetNeural_I píše:jo, smysl by to melo, kdyby bylo mozny si jen tak zapnout fantomase, udelat si par presetu a ty pak ulozit a nasledne dohrat k nejakymu projektu
Znamena to, ze do projektu spadaj i ostatni zmeny? Treba do tovarnich presetu? Ze kdyz v projektu pouziju nejakej jiejch patch a ten upravim, tak ho menim jen "lokalne"?Neural_I píše:prace na presetech a samplech atd musi vzdycky probihat v aktualnim projektu, coz proste nechapu
No me se libi lavne prehlednej display na kterym vidim neco, co se vzdalene podoba pohledu na nejakej DAW s tim ze mam moznost piano rollu a samozrejme ty pady mi prijdou jako slusna sranda treba na pousteni paternu?JamezX píše:urcite bych dnes koupil Motif XS misto Fantoma. Mam jeho rackovou verzi a kvalita presetu se neda srovnat. Dechy, kytary .. vlastne vsechno .. o 100% kvalitnejsi nez na Fantomovi
No uprime - to me taky dost laka - ze treba Xko (ktery je pro me cenove prijatelnejsi) ma vlastne skoro stejny rozliseni a tak si dovedu predstavit ze kdyz mi to stacilo tenkrat (prave na amize, na ktery jsem zacinal), tak to bude rozhodne lepsi nez treba nejakej pididisplay na ES6. Onli lidi rikaj (a vycitaj Yamaze) ze se vlastne XS a ES vlastne nelisej .. ze patche jsou vlastne skoro stejny, jen je tam novej a vetsi display, kterej je kupodivu prej spis na skodu, a ze se jen snazila udelat neco, cim by uplne neshodila ES, protoze ho jeste bylo vsude plno, tak aby XS nebyla vylozene zas takova pecka... takze teoreticky ten ES zase nebude tak daleko od XS .. ale musim rict, ze jsem fakt prekvapenej ;)JamezX píše:Fantom ma spoustu serepeticek, ktery se dobre vyjimaj na letacich, ale ve skutecnosti jsou nepouzitelny. Na obrazcich to vypada jak Cubase ..ale funkcnost je na urovni trackeru z Amigy :)
Jo, to uz jsem bohuzel taky slysel - ale, nastesti (to zni divne), ja koukam hlavne po Xku, a to ma malej 320x240 screen, tak prepokladam, ze alespon cudlikama s tim pujde hejbat ;)JamezX píše:Co se tyce toho, co koupit, tak urcite je nejlepsi si to osahat sam. Ja to neudelal - nechtelo se mi kvuli tomu jezdit do Prahy a nevim jestli jsem se rozhodl uplne spravne. Ale mozna, kdybych mel Motifa, pokukoval bych po Fantomovi :D Kombinace Fantom + Motif XS Rack mi vyhovuje. Mit na tom racku samplovaci jednotku, tak to je to idealni.
Co se tyka Piano-Roll - no on tam sice je, ale je jaksi jen "Read Only". Presto, ze ma Fantom mys, nemuzes zkratka vzit v piano-rollu notu a nekam ji posunout, zkratit, prodlouzit apod., tak jak je bezne treba v Cubase. Proste tam ten piano-roll je, muzes na nej koukat a na reklamach vypada dobre :?
cloveceJamezX píše: Na obrazcich to vypada jak Cubase ..ale funkcnost je na urovni trackeru z Amigy.
Mas pravdu .. presne to me napadlo, kdyz jsem to dopsalEXCOM píše:cloveceJamezX píše: Na obrazcich to vypada jak Cubase ..ale funkcnost je na urovni trackeru z Amigy.takato kacirska veta...
Amiga tracker, je dokonala zalezitost oproti OS vo Fantome
Naprosty souhlas.EXCOM píše: MOTIF XS je zvukovo o hodne dalej ako G... myslim si odstupom casu, ze nezrovnatelne dalej... a ked porovnavam dalej, tak MOTIF XS je naozaj profi workstation, a Fantom-G je len workstation momentalne...
no XS oproti ES je dalej.. robili dajake zrovnania a vysledok bol ten ze co je tam naozaj rovnake je napis MOTIF na zadnej strane syntakuJabba píše:No uprime - to me taky dost laka - ze treba Xko (ktery je pro me cenove prijatelnejsi) ma vlastne skoro stejny rozliseni a tak si dovedu predstavit ze kdyz mi to stacilo tenkrat (prave na amize, na ktery jsem zacinal), tak to bude rozhodne lepsi nez treba nejakej pididisplay na ES6. Onli lidi rikaj (a vycitaj Yamaze) ze se vlastne XS a ES vlastne nelisej .. ze patche jsou vlastne skoro stejny, jen je tam novej a vetsi display, kterej je kupodivu prej spis na skodu, a ze se jen snazila udelat neco, cim by uplne neshodila ES, protoze ho jeste bylo vsude plno, tak aby XS nebyla vylozene zas takova pecka... takze teoreticky ten ES zase nebude tak daleko od XS .. ale musim rict, ze jsem fakt prekvapenej
No cital jsou to na MotiFatoru ;) Kde to psal nejakej clovicek a ostatni mu pritakavali.EXCOM píše:no XS oproti ES je dalej.. robili dajake zrovnania a vysledok bol ten ze co je tam naozaj rovnake je napis MOTIF na zadnej strane syntaku :)Jabba píše:On lidi rikaj (a vycitaj Yamaze) ze se vlastne XS a ES vlastne nelisej .. ze patche jsou vlastne skoro stejny, jen je tam novej a vetsi display, kterej je kupodivu prej spis na skodu, a ze se ....