ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
EXCOM

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM »

tak ale to video je total des :D to neviem co tam ma.. asi fakt samohrajku :)

moc sa mi nechce verit ze by MOTIF ES mal zly zvuk...

JamezX

Příspěvek od JamezX »

Hned jsem to zkousel, jestli na Motifu fakt takovej prisernej zvuk je a je ! 027 - Kemence .. to bude ono :)

Jabba

Příspěvek od Jabba »

EXCOM píše:tak ale to video je total des :D to neviem co tam ma.. asi fakt samohrajku :) moc sa mi nechce verit ze by MOTIF ES mal zly zvuk...
Ja netvrdim ze ma, ja jen rikam, ze jsem zatim zadnej poradnej neslysel. Nikde. Ani na jejich strankach. Vsude ukazujou piano, bici, ruzny clavi a hamondky a kytarovy rify, ale zatim jsem krozme oficialnich demo ukazek (coz jsou kupodivu povetsinou nejaky desny trance/techno/divno-sr*cky co umi kdejakej analog lip) nasel jen tohle:

http://www.youtube.com/watch?v=cQjF12Gt ... L&index=12

a to mi neprijde jako z neceho co stoji 80 litru (ok - stalo).
Ta fletna - no dobre - tu ukazuje i Bert. Ten BigBand je tragickej, ten hoboj je normalne vysmech, MedmBras - to je normalne stary juno, ale to tak asi ma bejt (protoze dalsi jsou taky skoro vintage analog zvuky). Nechapejte me spatne, ja tyhle zvuky miluju ;) Ale na to nepotrebuju Motif, zejo. Pak ten klarinet, to je traga nejvetsi (krome toho ze to ma asi dost citlivej aftertouch a dela to sileny veci s vibratem, ktery je celkem slusne prehnany), ty saxofony jsou vylozene strasny (ten sopran mozna, ale zase - ne na motifu), no a ta harmonika ... ta je sice bozi, ale to ma kdejaky casio taky, zejo.

Ja fakt nevim ;) Mozna jsem se zblaznil.. mam pocit ze i Korg M50 ma 100x lepsi zvuky...

Jabba

Příspěvek od Jabba »

JamezX píše:Hned jsem to zkousel, jestli na Motifu fakt takovej prisernej zvuk je a je ! 027 - Kemence .. to bude ono :)
Hehe ;) jako ja chapu ze vsude je neco hroznyho, ale me hrozne strasi ze jsem jeste neslysel jedinej poradnej neproflaknutej zvuk (neproflaknutej = ten, kterej jeste Bert nepouzil v prezentaci a zaroven to neni techno/dance/tanecni synth pad nebo lead).

JamezX

Příspěvek od JamezX »

Saxofony jsou nahodou na Motifu jedny z nejlepsich :) Ono je to asi fakt vec nazoru. Tady jsem ti nahral jeden saxik. Je to jen okamzitej napad, aby bylo slyset ten saxik: http://www.f3music.com/info-2020.html

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jabba: jestli chces "production ready" zvuk, tak zkus tohle http://www.soundsonline.com/Quantum-Lea ... W-176.html. Jestli chces hracku, tak dal hledej;) Ale vazne, premyslel jsem o tom, koupis za 10k notas, za 10K sw, za 5K nejaky jednodussi master a mas co chces. Ten notas bude mit jen system pro audio, start za cca pul minuty. Je to mobilni, ten instrument muzes spustit i standalone, kdyz si budes chtit jen zkouset zvuky. Na zachod si to nevezmes, ale to tu workstation taky ne.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

JazmeX: jo to je uz o neco lepsi ukazka;)

Jabba

Příspěvek od Jabba »

JamezX píše:Saxofony jsou nahodou na Motifu jedny z nejlepsich :) Ono je to asi fakt vec nazoru. Tady jsem ti nahral jeden saxik. Je to jen okamzitej napad, aby bylo slyset ten saxik: http://www.f3music.com/info-2020.html
No vida, to je hned dneco jinyho ;) Budto ten chlapek na tom videu pouziva nejaky jiny patche, nebo proste nevim. Imho stylem pouziti/technikou hry to neni.
Nemuze to bejt tim, ze mas Motif XS rack a ten chlapek ukazuje ES?
Amorph píše:Jabba: jestli chces "production ready" zvuk, tak zkus tohle http://www.soundsonline.com/Quantum-Lea ... W-176.html. Jestli chces hracku, tak dal hledej;)
Vsak ja vim. Takhle to mam ted - jen to neni notas. Mas pravdu - hledam neco, co mi nahradi stolni pocitac s masterkeyboardem. Proto se mi libi Fantom i v modelu X, protoze to GUIko porad vypada, ze styl ovladani bude ALESPON jak ten amigackej tracker - kdyz uz nic. Problem je, ze bych zaroven v cenovy hladine Motifu nebo Gcka ocekaval zvuky srovnatelny nebo lepsi nez muzu mit "za par korun" na pocitaci.
Ja si nemuzu pomoct, ale me porat ten SRX06 prijde jako slusna alternativa kdejakymu Refillu do Reasonu nebo Akaiackymu CDcku. Dokonce z nekterejch patchu mam pocit ze jsou lepsi nebo prinejmensim stejny nez to co tu mam nekde na disku.

Porad mam pocit, ze kdyz dobry smycce umel uz Proteus od E-MU pred patnacti rokama, prece je musi umet i HW krabicka, co stala ve svy dobe 80k, kdyz ty samply umi prehrat prumerny PCcko ;( Mozna se pletu no ...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

jeden typek na RolandClan pise :
"... Yes, they were all done ONLY in Fantom G, vocals as well. And the mic I was using is only a mic I got on sale for $10, but the G's wonderful effects made it sound better than the price. LOL "

a tu jeho tvorba a myslim ze chalan celkom umi
http://www.myspace.com/craigmaxim

Jabba

Příspěvek od Jabba »

EXCOM píše:"... Yes, they were all done ONLY in Fantom G..."
No, tak uplne Hans Zimmer nebo John Williams to jako neni (ale zni to fakt dost hotove. Kdybych to nekde slysel, asi by me nenapadlo, ze to je cely na jednom (libovolnym) stroji. Kdyz on je to porad jen rock. Bici, kytary a trochu toho backgroundu (-devenka moje starostliva) umi asi kdejakej aranzer. Ja sem hroznej co? ;)
Treba tohle (i kdyz me osobne se libi spis puvodni znelka) - predpokladam, ze je to delany cely na poci s pouzitim nejakyho softwarovyho sampleru. A zaroven hodne podobne zni ARX Brass, co jsem slysel do Fantoma G. Je neco takovyho na Motifu (ty dechy)?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

No hele, ale tady se uz dostavame k tomu, ze ten vyslednej dojem dela z velky casti aranz a to, kolik exprese je s tema zvukama zahrany. Protoze jak ty zvuky v tyhle znelce i ty zvuky ze skladeb Craiga Maxima mi ve sve podstate jako neco svetobornyho opravdu neprijdou, ale je to dobre poskladany, celkem dobre zahrany a celkem to funguje. Ale nic, nebudu se vam uz bourat do tematu;)

Hupox

Příspěvek od Hupox »

Jabba píše:
EXCOM píše: Treba tohle (i kdyz me osobne se libi spis puvodni znelka) - predpokladam, ze je to delany cely na poci s pouzitim nejakyho softwarovyho sampleru. A zaroven hodne podobne zni ARX Brass, co jsem slysel do Fantoma G. Je neco takovyho na Motifu (ty dechy)?
A co ked tie dychy su nahrate v studiu zivymi hracmi? To ta nenapadlo?
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

Jabba

Příspěvek od Jabba »

Amorph píše:No hele, ale tady se uz dostavame k tomu, ze ten vyslednej dojem dela z velky casti aranz a to, kolik exprese je s tema zvukama zahrany. Protoze jak ty zvuky v tyhle znelce i ty zvuky ze skladeb Craiga Maxima mi ve sve podstate jako neco svetobornyho opravdu neprijdou, ale je to dobre poskladany, celkem dobre zahrany a celkem to funguje. Ale nic, nebudu se vam uz bourat do tematu;)
Urcite - to je neoddiskutovatelnej fakt a o nem se nehadam a ani nechci, protoze je to logicky a je to i muj nazor. Ale porad z prdu kulicku udelat nemuzes, a kdyz budes mit vstup jako predvadi ten clovek u toho Motifu, tak se k tomuhle nepriblizis ani omylem. Zato budes mit krasne naslapnuto smerem ke Clannad a k znelce Robina Hooda (coz je teda taky pecka), nebo si budes moct zaimprovizovat z Herbie Hancockem. Ja se jen snazim zjistit, kterej nastroj, Motif [ES] nebo Fantom [X] ma realistictejsi vybavu "do zacatku". Na delani kulicky je porad lepsi alespon prujem nez prd (abych se teda drzel myho puvodniho primeru - pardon ;))
Hupox píše:A co ked tie dychy su nahrate v studiu zivymi hracmi? To ta nenapadlo?
zivymi hraca-co? Co to je?
Ne - vazne ;), to me samozrejme taky napadlo, ale taky vim, ze kdejakej refill pro Reason nebo stary Akaiacky CDcko se tomu blizi a s trochou vopruzu by to slo udelat. Neberu to jako konkretni vec, ale jako etalon kvality, ke kterymu by to melo mit bliz nez k priznanejm analogovejm dechum.

Ja vim, ze na kusu zeleza nebudu mit nikdy takovou svobodu a vyrazy jako na desktopu, protoze tam menim s programem vlastne cely to zelelo + technicky moznosti jsou daleko nekde jinde. Snazim se jen najit neblizsiho vhodnyho kandidata. Jestil treba Motif zni tak jak zni, tak si rovnou muzu koupit nejakej aranger a ozelet tunu featur ktery nikdy nepouziju.. zejo
EDIT: napriklad vim, ze nikdy nebudu delat tanecni muziku, takze je mi jedno, jak verne ten nastroj dokaze napodobit 303 a jak uzasnej ma cutoff a rezonanci (teda pokud tim nebudu chtit zrovna udelat nejaky plochy) ..
EDIT2: Taky vas prekvapuje, ze se jeste neozval zadnej Kuzrweilista? ;)

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

jak tady tak pozoruju diskuzi, tak si prisadim, me se zvuky ve FG vuuuuubec nelibej, deset let stary masiny znej lip a co se tyce myho korga 01W... neprekonatelnej 8) ale je to o stylu hudby a o umeni aranze atd atd to uz bylo napsano milionkrat, nicmene co se moznosti udelat ve FG celou skladbu tyce, uz sem si celkem zvyk a delam v tom a i kdyz jsou jednotlivy zvuky FG nic moc (a ja ho pouzivam jako sampler a hdr a interni zvuky vyuzivam velmi velmi malo) tak kdyz chci nejakej poradnej zvuk, tak sahnu do live modu, ten je jednoduse genialni, az teda na to ze ma omezeni efektovek, coz je velka skoda, ale bavi me jak svina 8) tam uz se to da slusne navrstvit, ono v zasade studio mod funguje stejne, jen neni tak dobre prehlednej, taky jde navrstvit zvuky a hrat a nahravat jich treba 10 najednou, jen to neni tak frendly jako live mod

Jabba

Příspěvek od Jabba »

Sakra .... chlapi ... jak jsem napsal ten posledni dodatek o tom Kurzweilu, tak jsem se jen tak z legrace podival na nejich stranky na dematka.... no sice to jsou dematka (tzn. nekolik fousatejch panu po nekolik mesicu premejlelo jak je udelat co nejlip), ale ono na tom ... sakra ... nerad to rikam ... mozna neco bude. Pustil jsem si schvalne orch. dema od vsech verzi, a i ta nejnizsi zni minimalne jako ty ukazky z SRX06. Tak ted babo rad. Slusne se mi to zamotalo ;)

Odpovědět