ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 12 srp 2009 09:39

Neural_I píše:
EXCOM píše:Neural_I : jedine ze dalsi Fantom bude Fantom-GX a ten bude mat vsetko co mal mat Fantom-G :)
ja ked som videl prve screens tak som ocakaval ze tam bude Touch Display.. aka by to bola parada
ja osobne jsem docela rad ze to dotykovej displej nema, uz sem jich par videl a nechtel bych mit u fantomase neco tak upatlanyho :roll: navic bych se urcite netrefoval do tech titernych cudliku a budto by to bylo akorat k nastvani nebo by muselo byt vsechno na displeji tak nejak vetsi takze by se toho na obrazovku vyrazne min veslo coz by bylo hrube neprehledny a kontraproduktivni, dokonaly reseni by bylo kdyby slo pripojit externi vetsi displej, klidne bych si za tuhle vychytavku priplatil
no V-Synth GT ma touch a funguje fantasticky, upatlanie vidiet nie je, pretoze tie displaye su uz na to stavane, su matne.. na GT sa prave preto super robi so samplerom, lebo prstom si mozes natiahnut regiony a podobne... velmi to pomaha... potom uz len kolieskom doladis.. vyskusaj si niekde ten touch na GT, stoji to zato...

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 12 srp 2009 09:53

Sakrys.. naskytla se celkem prijemna moznost koupit levne Karmu (ted myslim klavesy - ne technologii)... vhodny Fantom X pro me je zatim v nedohlednu ... Jedinej Korg, kteryho jsem zatim mel, byl Poly 800 ... No ... asi si tu Karmu (ted myslim klavesy - ne technologii) zkusim nez se objevi vhodnej levnej Fantom X6. Vzdycky jsem Karmu (ted myslim technologii - ne klavesy) jen slysel a videl ale nikdy jsem si s ni poradne nehral. Uvidime. Kdyztak poreferuju jaka Karma (ted myslim klavesy - ne technologii) je ;)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 12 srp 2009 10:43

Jabba píše:Sakrys.. naskytla se celkem prijemna moznost koupit levne Karmu (ted myslim klavesy - ne technologii)... vhodny Fantom X pro me je zatim v nedohlednu ... Jedinej Korg, kteryho jsem zatim mel, byl Poly 800 ... No ... asi si tu Karmu (ted myslim klavesy - ne technologii) zkusim nez se objevi vhodnej levnej Fantom X6. Vzdycky jsem Karmu (ted myslim technologii - ne klavesy) jen slysel a videl ale nikdy jsem si s ni poradne nehral. Uvidime. Kdyztak poreferuju jaka Karma (ted myslim klavesy - ne technologii) je ;)
chytremu napovez, hloupeho kopni :twisted: s tou karmou, ze jde o technologii a ne o klavesy mi to doslo az napoctvrty, jinak bych v tom mel fakt zmatek :P
no ted vazne, ja myslel ze chces workstejšnu a ne "jen" syntak, karmu jsem vzdycky chtel (ted myslim syntak ne technologii) ale hral sem na ni jen jednou na vystave a libila se mi, ta karma, myslim teda syntak ne technologii 8)

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 12 srp 2009 13:51

Neural_I píše:
Jabba píše:Sakrys.. naskytla se celkem prijemna moznost koupit levne Karmu (ted myslim klavesy - ne technologii)... vhodny Fantom X pro me je zatim v nedohlednu ... Jedinej Korg, kteryho jsem zatim mel, byl Poly 800 ... No ... asi si tu Karmu (ted myslim klavesy - ne technologii) zkusim nez se objevi vhodnej levnej Fantom X6. Vzdycky jsem Karmu (ted myslim technologii - ne klavesy) jen slysel a videl ale nikdy jsem si s ni poradne nehral. Uvidime. Kdyztak poreferuju jaka Karma (ted myslim klavesy - ne technologii) je ;)
chytremu napovez, hloupeho kopni :twisted: s tou karmou, ze jde o technologii a ne o klavesy mi to doslo az napoctvrty, jinak bych v tom mel fakt zmatek :P
no ted vazne, ja myslel ze chces workstejšnu a ne "jen" syntak, karmu jsem vzdycky chtel (ted myslim syntak ne technologii) ale hral sem na ni jen jednou na vystave a libila se mi, ta karma, myslim teda syntak ne technologii 8)
;) No ja chci Fantoma Xko porad, ale nikde se zadnej neda sehnat. Jen X7 za 40 litru a to je prehnany. Vsechny levny slovensky kousky uz jsou rozebrany, tak musim pockat, nez Roland releasne Fantoma Y, Gcka budou levnejsi a Xka budou vsichni prodavat ;( A protoze jsem Karmu vzdycky chtel zkusit, asi do ni pujdu abych mohl rikat ze jsem ji mel ;) Pekne si ji osaham a az se objevi nekde Xko, tak ji prodam. Uz jsem si i vyhlidnul prvni XBMPCM kartu... Vyjde to celkem levne - na to, ze Karma (syntak, ne technologie ;) tenkrat stala neuveritelnejch 77.777,- Kc ! ...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 12 srp 2009 18:34

co sem tak zkusil tak se mi karmacky zvuky libily, kdyz jsem mel doma nastesti jenom pujcenou M3ku (strasna sr...acka) tak sem karmu jako technologii vypinal, strasne me to stvalo, nesnasim kdyz neco hraje za me a kdyz hraje neco co sem nezmacknul a nemam to pod kontrolou, ale z karmy jako syntaku lezou hezky plochy, na ty sem se teda soustredil takze vic nevim, ale jeste pomerne nedavno sem po ni taky touzil, ted uz ji ale vynecham, uz totiz nic dalsiho nechci, nikdy 8) navic mam furt fousatyho korga 01Wfd coz je pro me neprekonatelnej syntak co me neskutecne naplnuje a vraci o 20 let zpatky presne tam kde chci byt kdyz delam muziku :mrgreen:

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 12 srp 2009 18:46

tak ted k tematu, dneska sem si zasejc pohraval s bicima, je to teda ve FG opruz a chce to hodne prace aby z toho lezlo neco co bude hrat aspon tak jako reason :mrgreen: grrrr... ale zajimalo by me jestli nekdo dela bici podobne jako sem to tady uz popisoval, totiz jednu sadu naflakam na savle 10-16 a vysoluju jenom konkretni groupy nastroju na kazdy jednotlivy sade (upravy se vztahuji jen na projekt, neovlivni to originalni sadu ktera opravdu muze byt jen jedna pro snadnejsi editaci, pripadne se to da udelat omezenim not jakoze rozsahu klaviatury pro kazdej preset ve studio modu stejne jako v live modu, to uz je jedno jak se toho dosahne, ftip je v tom ze pak z jedny jediny sady bicich mam jednotlivy škopky na X šavlich hezky po jednom, na kazdej dam jinej insert a ve finale je stlacim kompresorem v multiefektu, je to pravda trochu komplikovany, ale jelikoz mam jednu sadu vcetne vsech perkusi a doplnkovejch blbinek na vsechny skladby a celej projekt, je to jedna poradna prace na zacatek a pak uz to lita samo, doplnujici zvuky mam pak zvlast. proste me zajimaj podobny postupy, jestli nekdo nejaky mate, ja uz vychytal par supr efektu na kytary, ted si jeste zkusim pohrat se zpevem, jestli fantomas ma nejaky moznosti i v tyhle veci, uvidime, efektovky jsou na fantomasovi velmi velmi dobry rekl bych, da se s tim hodne blbnout, jen me mrzi ze nejdou dat inserty na audio stopy, nechapu proc, je to velka skoda, no ale to uz se opakuju, nad tim uz sem tady brecel

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 12 srp 2009 22:01

Neural_I píše:... kdyz jsem mel doma nastesti jenom pujcenou M3ku (strasna sr...acka) tak sem karmu jako technologii vypinal, strasne me to stvalo
Uff ... M3ka je sracka? Sorry za silenej Off Topic dokonce na uplne jinou firmu, ale proboha proc? Samozrejme me zajima tvuj silene subjektivni nazor, protoze kazdej nazor je subjektivni ;)
Neural_I píše:jen me mrzi ze nejdou dat inserty na audio stopy, nechapu proc, je to velka skoda, no ale to uz se opakuju
Eee... to sem asi spatne pochopil. Jak jako ze nejdou dat inzerty na audio stopy? Nerikal si predchvili jak si krasne efektis kytary a ze budes zkouset i zpev? Asi jsem uplne mimo (a nebo mi hlava nebere ze by Fantom neumel na audio inserty a daly se pouzit jen master efekty...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 12 srp 2009 22:51

M3ku bych tady neresil, mel jsem velky stesti ze jsem si ji mohl od kamose pujcit, byl sem z ni znechucenej, zlatej fantomas, ale to sem nepatri

k tem efektum, kytaru efektuju uz na vstupu, dal se da nasadit multiefekt, kdyz se fraze nahrajou a jeste to nestaci, napriklad pri vrstveni kytar, daji se samply narvat do sampleru a preset dale efektovat dalsim insertem a multiefektem, komu to nestaci, muze vysledek opet nasamplovat... prakticky donekonecna :twisted:

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 12 srp 2009 22:54

Neural_I píše:M3ku bych tady neresil, mel jsem velky stesti ze jsem si ji mohl od kamose pujcit, byl sem z ni znechucenej, zlatej fantomas, ale to sem nepatri
A nechces mi o ni neco neslusnyho napsat alespon soukrome? ;)
Neural_I píše:k tem efektum, kytaru efektuju uz na vstupu, dal se da nasadit multiefekt, kdyz se fraze nahrajou a jeste to nestaci, napriklad pri vrstveni kytar, daji se samply narvat do sampleru a preset dale efektovat dalsim insertem a multiefektem, komu to nestaci, muze vysledek opet nasamplovat... prakticky donekonecna :twisted:
Chapu, kdyz z toho udelas patch a hrajes to pres midi, tak se to chova jako normalni midi stopa a ma to insert. Insert proste nejse jen na audio stopu jako takovou .... ale stejne je to imho divny.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 12 srp 2009 23:11

je to jedenoduchy, M3ka ma zvuk tenkej jako nejaky VSTcko, uplne sem si pripadal ze si hraju s nejakym softovym syntackem, pri projizdeni presetu sem jenom kroutil hlavou co to jako ma proboha bejt, pak sem zkusil neco nastavovat a utopil sem se v meny jeste k tomu graficky prisernym, zkusil sem softovej editor a vybaflo na me hafo pidižvíkatejch čumprdlíků, proste hruza, ale kdyby to aspon hralo... na FG sem taky zezacatku nadaval a interni zvuky taky nic moc, ale aspon je uzivatelsky rozhrani perfektni, prehledny a bozsky se s tim dela, live mod je mazec, vsechno je nastaveny behem fterin, M3ka je proti tomu obluda. ale tohle hned zapomen a zkus si vsechno sam, ja sem na M3ku sazel jako na totalni masinu a byla mi doporucena, jenze sampler ma ubohej, o hdr ani nemluvim, efektu ma vyrazne min, displej mensi ze se na nem neda delat solidni aranz a ve finale nejaka karma technologie atd ktera mi zacala u pulky presetu vyhravat nejaky vlastni harmonie me uplne rozbesnila, co si to syntak dovoluje ze hraje sam, kdo se ho o to prosil ... :mrgreen:

no nic, asi to radsi po sobe smazu jako OT 8)

jeste bych dodal ze kamos si koupil radias kartu a byl nasranej ze to vydavaj za radiase a je to prej nejaky orezany a blbej pristup k filtrum nebo co, byl nasranej a prodal to radsi cely

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 12 srp 2009 23:15

Neural_I píše:je to jedenoduchy, M3ka ma zvuk tenkej jako nejaky VSTcko
no nic, asi to radsi po sobe smazu jako OT 8)
To nemusis ;) Zas tak uplne OT to neni kdyz pomlouvas konkurenci ne? ;) Kazdopadne je to rozhodne zajimavej nazor a stoji za zamysleni.
A muzes srovnat ovladani Xka a Gcka? mam totiz pocit, ze Xko ma stejnej titernej display jako M3ka - ale narozdil od ni se ovlada buttonama, tak to mozna bude ten zasadni rozdil + hodne lidi tvrdi, ze zasadni je prave ta barva (u Xka ;), protoze tim padem se da spousta veci udelat i na tom malym rozliseni jen tim, ze to zvyraznis jinou barvou.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 12 srp 2009 23:29

Xko neznam a nemel jsem ho tak nevim, ale kdyz se clovek koukne na screeny z FG a z M3 je to rozdil jak prase a prijemny a fungujici uzivatelsky rozhrani dela hodne, mimo jine to cloveka vic bavi a ve FG se mi jeste nestalo ze bych neco nekde lovil nebo nedokazal udelat behem par fterin a do manualu jsem se snad jeste nekouk :P mozna zezacatku kdyz sem nechapal strukturu jak sejvuje projekty a studiomody atd a co je cemu nadrazeny, ale s moznosti zakladat projekty primo na flashce i tohle odpada

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 17 srp 2009 21:25

Cau lidi, potreboval bych poradit. Dejme tomu, ze budu hypoteticky kupovat jetou G6 ;) a dejme tomu, ze budu potreboval behem par chvil vyzkouset, jestli ji neco neni. Napada vas na co vsechno si dat pozor?

Treba pokud si dobre pamatuju, tak u Xsek to byly knoby, ktery se prej radi vyklali a nastavovali jeste k tomu hodnoty sami od sebe...

Je tam treba v menu nejakej self-test?

Jeste me tak napada - existuje treba nejaka cela serie, ktera je vadna? Treba neco s boardama co maj tendenci horet nebo tak? ;)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 17 srp 2009 23:14

o jedinej vade ktora bola z fabriky je, ze G6 "distorzovala" zvuk na vystupe.. mala to ale len nejaka seria.. inak neviem o nicom vadnom na tom stroji..

skus potom na patchy pozapinat efekty, ktore maju daleko od distors efektu a ked to bude robit aj nadalej distors tak to bude ten kus co ma posahanu dosku, ktoru ale Roland support vymiena bez problemov.. kamarat z Prahy to mal takto, poslal do servisu a G6 slapala jak hodinky potom...

self test to ma, mozes testovat kazdy potak, button, ci je LCD v poriadku atd. niekde je tu aj kombinacia ako toho dosiahnut.. po zapnuti a drzani urcitej kombinacie buttonov... niekde v ramci threadu sme to aj pisali, skus si to preliezt...

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 18 srp 2009 11:53

vadna G6 byl i muj pripad bohuzel, vypozoroval jsem ze do distorze prechazi kdyz:

1) necham nastroj v klidu dlouho zaplej = sance temer nulova
2) hraju interni presety = sancde tak 1x za vecer, nekdy vubec, ale malokdy se to stalo hned, vetsinou tak po dvou hodinach
3) hraju externi nastroje napichly do vstupu = spadlo to do distorze mnohem castejc nez z internich presetu, stoprocentne aspon jednou za hodinu
4) poustim do FG zvuk po USB = tady je to nejjistejsi, skace to do distorze temer okamzite, nikdy to nevydrzi dyl jak pul hodiny aby se to nevykurv..ilo, talze doporucuju nechat si predvyst tuto variantu, pustit si tam po usb nejaky mp3ky z notesu treba a dat si s prodavajicim kafe, pokecat a jestli se to do pul hodiny nepo.. tak by to snad mohlo byt v pohode, ale je mozny ze se to projevi jinak, kazdopadne u G6 doporucuju sepsat smlouvu alerspon na 3 testovaci dny a doma to nechat jet nonstop a busit do toho, kroutit a posilat tam hlavne externi zvuky¨.
jo a bacha, kdyz to skoci do distorze je to fakt hardkor jak sviňa, kdyz se mi to stalo poprvy myslel sem ze zacala treti svetova a padnul sem na zem s rukama na usich a trhal napajeci kabel ze site :twisted:

tak preju stastnou ruku a pak dej vedet

Odpovědět