ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 18 srp 2009 11:57

Neural_I píše:vadna G6 byl i muj pripad bohuzel .... jo a bacha, kdyz to skoci do distorze je to fakt hardkor jak sviňa, kdyz se mi to stalo poprvy myslel sem ze zacala treti svetova a padnul sem na zem s rukama na usich a trhal napajeci kabel ze site
Aha ;) ja myslel ze to je neco decentniho ;) Tohle asi nepreslechnu.

A kdyz uz jsme u toho, nemate nekdo nejakou smlouvu co bych mohl obslehnout at' to nemusim vymejslet na kolene? Mam nekde jeste schovany kupni smlouvy na motorky, ale predpokladam ze bude jednodussi se zeptat nez vohejbat tyhle ;)

Stanislav
Příspěvky: 3
Registrován: 24 čer 2009 21:13

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Stanislav » 18 srp 2009 12:25

Čaute Rolanďáci. Už dlho sledujem Vašu rozpravu o tom ktorý je lepší...Mám Yamahu ES7, pre rozšírenie zvukov som zakúpil G6. Môžem Vám prezradiť v čom je zásadný rozdiel pre mňa. Je to hlavne o využití nástroja ako takého. Hlavne akú muziku robíš. Robím hudbu iba Live, proste koncertná kapela, klasické obsadenie bicie, basa, gitara......Nahrával som niekoľkým kapelám CD... to je jedno.. Rozdiel je v tom že Yamaha nehrá dobre, pokiaľ má hrať sama, tie zvuky sú strašne chudobné, Roland hrá výborne sám. Myslím muzika urobená na synth - plné zvuky atd. Ale pokiaľ sa Yamaha vloží medzi ostatné živé nástroje tak ten nástroj začne hrať ... tie zvuky sú proste tak urobené aby hrali presne tam kde majú hrať - čo sa týka frekvencie, sú ďaleko lepšie "predajné". Rolandovslé zvuky su silné, ale v kapele proste nehrajú, treba ich tak okresať že nakoniec ten zvuk je otrasný - ale je "predajný" v celku. Teraz riešim taký problém, že nedokážem z G6 vysielať MIDI data. Už som skúsil všetko, teda asi všetko. Potrebujem radu, čo mám pozapínať, čo nie. Midi in funguje aj cez klasické MIDI aj cez USB, von mi ide iba MTC ale nie dáta. Neviem či to nie je pokazené, alebo čo mám nastaviť..Už som skúsil asi všetko..asi. Tak isto neviem,či G6 dokáže importovať a exportovať projekty, resp. songy *.mid. Na to som zatiaľ tiež ešte neprišiel. Snáď niekto pomôže. ďakujem zatiaľ čaute

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 18 srp 2009 12:38

Aha. No to bude totiz mozna ono. Ja jsem s hudbou zacinal uz na 8mibitech a tahne se to semnou od mladi. Na kazdej nastroj umim "skoro" hrat ;) - proste takovej ten typ cloveka co ho to bavi, ale nehodla tim nikoho oslnovat. Proto to vetsinou dopadne tak, ze si jen tak blbnu to rana u klaves a sequencer pouzivam spis pro to, abych doprovodil sam sebe. Jsou to minimalisticky kompozice, a nejradeji mam klasicky nastroje (myslim treba celo, hoboj, anglickej roh apod). A proto automaticky porovnavam nastroje jak hrajou solo. Kdyz si vezmu treba hoboj a zahraju ho na Motifu, tak z nej cejtim neco, co si krasne popsal - ten zvuk pro me takhle samostatne nefunguje. Nevim jak na me bude fungovat hoboj z G6 - to poreferuju za chvili ;), ale rozhodne stravim daleko prijemnejsi cas u lecjakyho soundfontu zdarma z netu- a asi mas pravdu ze prave proto, ze ho hraju solo.
Rozhodne je to zajimavej nazor a neco na tom bude.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 18 srp 2009 17:24

Stanislav : mam pocit ze Midi vysiela len ked si v mode Studio Part External... ostatne vsetko mam pocit je mrtve..

mid subory mozes importovat priamo do projektu, mam pocit ze je to od OS 1.20..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 18 srp 2009 17:25

Jabba : tak co ides do tej G6 co je na midi.cz ?

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 18 srp 2009 19:22

EXCOM píše:Jabba : tak co ides do tej G6 co je na midi.cz ?
Asi sem se zblaznil, ale jo ;) Jdu.... dokonce jsem si pro ni malem jel uz dneska ;) Ale to bych se vracel za tmy a jsem uz dost unavenej, tak to necham na zitra nebo na pozitri ;)

Jezis marja.... ted jeste aby ARX04 byly smycce a dalsich 12 litru v prdeli ;) Nehlede na to ze ARX03 je horkej kandidat ....

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od COBOLT » 18 srp 2009 19:44

Neural dik za vycerpavajici komentař ale kdyby byla obyc ukazka typu basa mezi beatem a k tomu hi-hat ze snearem....bylo by to super :)

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od JamezX » 18 srp 2009 21:47

Až budeš toho Fantoma zkoušet, vyzkoušej ho v service mode, je tam spousta testů, které ověří funkčnost asi nejlépe. Do service mode se dostaneš, budeš-li držet tlačítka "Tempo" a "Effects (routing)" při zapnutí Fantoma.

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 18 srp 2009 23:00

JamezX píše:Až budeš toho Fantoma zkoušet, vyzkoušej ho v service mode
Diky! Zkusim

Mimochodem, chapu to dobre, ze mam dve moznosti jak pracovat s LIVE modem - prenyst nastaveni tech 8mi tracku do studio modu a nahrat to do nich (tzn. pri Live modu s 8mi patchema dostanu tuhle zvuku do studio modu dva), nebo proste hrat a pouzit skipback sampling a ve studio modu pak nahravku pouzit jako audio?

Popripade muzu proste hrat v Live modu a rovnou to nahravat ve studio modu do audio stopy?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 18 srp 2009 23:28

Jabba píše: Popripade muzu proste hrat v Live modu a rovnou to nahravat ve studio modu do audio stopy?
ano, das si record do audio stopy v seq, nastavis Re-Sampling a co hras to ti priamo nahrava do stopy.. mas k dispozicii 24 stop, cize ako keby si mal 24 stopy recorder a len si zhravas realtime co hrajes.. je to velmi pohodlne

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 19 srp 2009 22:54

Fantoooooooooooooooooooom!
No, to by bylo ;) .. Proste mi sice odumrely obe nohy a zabil jsem tim cele odpoledne, ale mam ho ;)
A hned z kraje me hrozne prekvapilo, ze prece nekomu v Rolandu muselo dojit ze prvni co clovek udela bude, ze zapne Live mode a pojede presety ... 1) mi nektery prijdou fakt divny, ale hlavne mi prijde ze je to straslive odflaknuty a pritom by nemuselo. Skoro v 99% pripadu je tam cutoff, rezonance a obcas attack a release, prijde mi se nikdo nenamahal nastavovat joystick a efekty... proste kdyz si s tim takovej novacek jako ja trosku pohraje a to se v tom prosim zatim vubec nevyznam, lezou z toho imho daleko lepsi veci. Mozna ne zvukove, ale ovladanim urcite. Streba ty dva buttony nad joystickem, ty delaj pokazdy to samy ... prijde mi to proste skoda ;)

... ale musim taky dodat ze jsem predchvili prijel, jsem u patche cca 50 a zrovna jsem byl odvelen na pozdni veceri ;) Takze se to treba casem zmeni ;)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 20 srp 2009 01:10

Jabba: tovarni patche jsou o nicem, az s tim zacnes vic pracovat zacnes si to o hodne vic uzivat, takze blahopreju ke koupi, pak napis svoje dojmy a ... a udelej COBOLTovi nejakou basu do beatu, nemam na blbosti cas :twisted:
k tomu 24stopymu hdr, ja mam pocit ze vzhledem k tomu ze to ma 24 stop, ale stopa muze byt i stereo, jedna se v zasade o 48stopej hdr, jestli se nemylim, hihihi

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 20 srp 2009 08:24

Jabba : tak super :) tesim sa s tebou...

hned na zaciatok, Neural_I ma urcite opravi ak pisem nejake bludy 8), ale mne sa zda ze co Patch tak to si mozes mapovat co na kontroleroch budes ovladat.. su mapovatelne, cize aj butony na PitchBendom su programovatelne(S1, S2).. cize co to ma robit si mozes nastavit priamo v patchy

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 20 srp 2009 08:57

kvalitou zvuku jsem ZAROVEN prekvapenej a zaroven zklamanej - coz je vlastne dobra zprava, protoze to znamena, ze ty hnusny jsou vyjimka a jsou udelat dobry ;) Musim rict, ze prekvapenej jsem treba nekterejma orchestralnima zvukama.. Kdyztak jsem potom napisu konkretni cisla (nebo az se naucim samplovat tak dam ukazky ;), ale uprime naprosto nechapu, proc se tim Roland nechlubi. Nektery Live patche jsou naprosto fantasticky a pritom vsude v ukazkach hrajou takovy sracky ...

Uživatelský avatar
Jabba
Příspěvky: 127
Registrován: 30 kvě 2009 12:40

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Jabba » 20 srp 2009 14:43

Existuje nejakej rozumnej duvod, proc jsou v Live modu u nekterejch patchu (a myslim ze skoro ve vetsine) nezapnuty dalsi party (KBD zlutej cudlik vedle nazvu) i pres to, ze kdyz se zapnou rucne, tak to zni lip a imho "tak jak ma"? Jsou na neco vyhrazeny? Na nejaky doprovodny paterny nebo tak?

Zatim jen tak brouzdam kolem, ale tohle me prekvapilo. Proc, kdyz to zni povetsinou lip, to neni zapnuty hned. A jestli je to schvalne (kdyz ne KBD, tak treba apreegio?) tak proc nikde nejsou treba na padech nejaky dalsi veci? ... Tak trochu doufam ze to je tim, ze puvodni majitel ten defaultni projekt nejak pomrvil ;) Zkusim ted upgradnout na 1.30 a uvidim.

Odpovědět