Roland Gaia SH-01

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM » 25 kvě 2010 19:20

zvukove ukazky
SH-01 Audio Samples - 36MB rar

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od bassline » 25 kvě 2010 19:54

EXCOM píše:zvukove ukazky
SH-01 Audio Samples - 36MB rar
Hmm podla tych ukazok by som si to teda nekupil. V tom zvuku neni ziaden charakter, znie mi to strasne sterilne...ked to porovnam napr. s JP-8080, tak zvuk z JPcka krasne zije v porovnani s tymto :D ...

Nechapem vobec preco Roland vyrobi takyto nezmyselny produkt....preco radsej nepokracuje v stopach jeho starych VAcok a neprida nove features...alebo napr. preco nevyrobi novy TB-303 za serioznu cenu...ved to by bol celkom velky dopyt po tomto podla mna...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od dendy » 25 kvě 2010 20:58

yo.. bohuzial suhlasim s basslinom... teda na druhej strane nemyslim si ze to je nezmyselny produkt - ma to niektore prvy ktore mozu zaujat ludi - jednoduchost, intuitivnost, moznost behu na baterky... ale nechapem ale preco firmy (a to neije len probmem Rolandu - Novation robi to iste) co sa tyka VA nevsadia na stare osvedcene modely a algorytmy kde mali premakane aj oscilatory aj filtre a ostatne veci, a nepribalia na ne proste nove funkcionality - snazia sa za kazdu cenu prist s niecim novym co ale kvalitativne tomu staremu nesiaha ani po clenky (vid novation a ich VA katastrofy ktore zacali vydavat po serii nova/supernova)..

(inak tie kratke 2 sweepy v ukazke sh01-10.mp3 to je fakt dost mimo, keby som nevedel ze to je sh-01 tipujem nejaky free vsti zo syntheditu)

ako realne sa to bude dat porovnat az nazivo jeden vedla druheho ale podla ukazok mi to pride ze to daleho zaostava za JPckom, take plastikove, chemicke, uz len medzi VST-ckami si hned viem spomenut na hromadu synthov ktore hraju lepsie ...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM » 26 kvě 2010 01:27

bassline píše:
EXCOM píše:zvukove ukazky
SH-01 Audio Samples - 36MB rar
Hmm podla tych ukazok by som si to teda nekupil. V tom zvuku neni ziaden charakter, znie mi to strasne sterilne...ked to porovnam napr. s JP-8080, tak zvuk z JPcka krasne zije v porovnani s tymto :D ...

Nechapem vobec preco Roland vyrobi takyto nezmyselny produkt....preco radsej nepokracuje v stopach jeho starych VAcok a neprida nove features...alebo napr. preco nevyrobi novy TB-303 za serioznu cenu...ved to by bol celkom velky dopyt po tomto podla mna...
no vidis, a mne sa zas tie ukazky pacia a povazujem SH-01 za velmi zmyselny produkt... skusal som si JP-8080, pekna krabicka, ale zas mne ten zvuk nic nehovoril, nevyrazny, tenky, by som povedal az plochy.. nic co by som uz nepocul inde..

tieto ukazy spravil nejaky typek, cize nemozno na zaklade tychto ukazok hodnotit potencial SH-01..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM » 31 kvě 2010 19:25

dalsia prezentacka SH-01

[flash=480,385]http://www.youtube.com/v/opHO5a7Ri80[/flash]


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od Pytkin » 31 kvě 2010 20:28

hrozne .. na zaklade tejto prezentacie by som si ten syntak rozhodne nekupil .. zla reklama je horsia ako ziadna ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od a.tom.x » 31 kvě 2010 20:46

Pytkin píše:hrozne .. na zaklade tejto prezentacie by som si ten syntak rozhodne nekupil .. zla reklama je horsia ako ziadna ..
To bude asi nějaká parodie na Kiethe Emersona :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM » 31 kvě 2010 21:04

to je japonsky princip :) VIMA deto :D

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od Tudy » 31 kvě 2010 22:03

Ty jo! Ta prezentace je ultrastrašná!!! :evil:

Naproti tomu audiodema napoví celkem dost. Je to digitálně digitální digitál, ale celkem se mi to líbí - stejně jako mě mile překvapila SH-201 (za ty peníze super).
Dovedu si představit, že ve spojení s Mophem, nebo Pulsem se s tím dá normálně tvořit. Hlavně mi tyhle stroje přijdou jako skvělý výukový nástroj pro snadné pochopení "subtraktivní" syntézy...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM » 31 kvě 2010 22:04

Tudy : za tym ucelom su aj vymyslene, aby sa ludia na tom ucili

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od dendy » 01 čer 2010 09:03

Pytkin píše:hrozne .. na zaklade tejto prezentacie by som si ten syntak rozhodne nekupil .. zla reklama je horsia ako ziadna ..
oscar wilde by s tebou nesuhlasil :-) on povedal daco v tom zmysle ze je len jedna horsia vec od toho ked si o tebe hovoria v zlom - a to ked nehovoria vobec :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM » 04 čer 2010 22:08

dnes som si konecne vyskusal SH-01 a musim povedat, ze som bol velmi milo prekvapeny. je to velmi pekny kus hw, ma vyborny zvuk( je bohatsi ako SH-201 ). velmi sa mi paci rozlozenie a hlavne rozdelenie TONE1-2-3 a pristup na kazdy zvlast, otvara to velke moznosti vo vyrobe zvuku.
velmi dobre je selektovanie TONE a manipulacia s parametrami..

pre priklad :
pre kazdy TONE sa nastavi rozdielna ENV DEPTH filtra a ked sa spriahnu vsetky TONEs tak tocenim CUTOFF vznika pre kazdy TONE iny priebeh cize blend.. dava to velmi zaujimave vysledky..

je to naozaj velmi inspirativny nastroj a skeptikov by som moc nepocuval, treba ist do predajne a odskusat si to na vlastnej kozi-usiach 8)
Screen shot 2010-06-04 at 10.21.47 PM.png
Screen shot 2010-06-04 at 10.21.47 PM.png (60.41 KiB) Zobrazeno 504 x
Screen shot 2010-06-04 at 10.24.23 PM.png
Screen shot 2010-06-04 at 10.24.23 PM.png (94.48 KiB) Zobrazeno 504 x

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od luphtrack » 04 čer 2010 22:32

to se mi líbí, možná by šlo udělat něco podobného přes csound api.
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12765
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od dendy » 04 čer 2010 23:14

EXCOM píše: pre priklad :
pre kazdy TONE sa nastavi rozdielna ENV DEPTH filtra a ked sa spriahnu vsetky TONEs tak tocenim CUTOFF vznika pre kazdy TONE iny priebeh cize blend.. dava to velmi zaujimave vysledky..
presne takt to ma aj nordlead, s tym ze ma layery 4 (samozrejme v 1 layeri ma 2 oscilatory) ... inak vidim ze tvoje nadsenie neopadlo ani po vyskusani takze je myslim len otazka casu az sa ocitne v tvojej zbierke, vsak ? :)

Odpovědět