Roland Gaia SH-01

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
EXCOM

Re: Roland Gaia SH-01

Příspěvek od EXCOM »

zvukove ukazky
SH-01 Audio Samples - 36MB rar

bassline

Příspěvek od bassline »

EXCOM píše:zvukove ukazky
Hmm podla tych ukazok by som si to teda nekupil. V tom zvuku neni ziaden charakter, znie mi to strasne sterilne...ked to porovnam napr. s JP-8080, tak zvuk z JPcka krasne zije v porovnani s tymto :D ...

Nechapem vobec preco Roland vyrobi takyto nezmyselny produkt....preco radsej nepokracuje v stopach jeho starych VAcok a neprida nove features...alebo napr. preco nevyrobi novy TB-303 za serioznu cenu...ved to by bol celkom velky dopyt po tomto podla mna...

dendy

Příspěvek od dendy »

yo.. bohuzial suhlasim s basslinom... teda na druhej strane nemyslim si ze to je nezmyselny produkt - ma to niektore prvy ktore mozu zaujat ludi - jednoduchost, intuitivnost, moznost behu na baterky... ale nechapem ale preco firmy (a to neije len probmem Rolandu - Novation robi to iste) co sa tyka VA nevsadia na stare osvedcene modely a algorytmy kde mali premakane aj oscilatory aj filtre a ostatne veci, a nepribalia na ne proste nove funkcionality - snazia sa za kazdu cenu prist s niecim novym co ale kvalitativne tomu staremu nesiaha ani po clenky (vid novation a ich VA katastrofy ktore zacali vydavat po serii nova/supernova)..

(inak tie kratke 2 sweepy v ukazke sh01-10.mp3 to je fakt dost mimo, keby som nevedel ze to je sh-01 tipujem nejaky free vsti zo syntheditu)

ako realne sa to bude dat porovnat az nazivo jeden vedla druheho ale podla ukazok mi to pride ze to daleho zaostava za JPckom, take plastikove, chemicke, uz len medzi VST-ckami si hned viem spomenut na hromadu synthov ktore hraju lepsie ...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bassline píše:
EXCOM píše:zvukove ukazky
Hmm podla tych ukazok by som si to teda nekupil. V tom zvuku neni ziaden charakter, znie mi to strasne sterilne...ked to porovnam napr. s JP-8080, tak zvuk z JPcka krasne zije v porovnani s tymto :D ...

Nechapem vobec preco Roland vyrobi takyto nezmyselny produkt....preco radsej nepokracuje v stopach jeho starych VAcok a neprida nove features...alebo napr. preco nevyrobi novy TB-303 za serioznu cenu...ved to by bol celkom velky dopyt po tomto podla mna...
no vidis, a mne sa zas tie ukazky pacia a povazujem SH-01 za velmi zmyselny produkt... skusal som si JP-8080, pekna krabicka, ale zas mne ten zvuk nic nehovoril, nevyrazny, tenky, by som povedal az plochy.. nic co by som uz nepocul inde..

tieto ukazy spravil nejaky typek, cize nemozno na zaklade tychto ukazok hodnotit potencial SH-01..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dalsia prezentacka SH-01

[flash=480,385]http://www.youtube.com/v/opHO5a7Ri80[/flash]

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hrozne .. na zaklade tejto prezentacie by som si ten syntak rozhodne nekupil .. zla reklama je horsia ako ziadna ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Pytkin píše:hrozne .. na zaklade tejto prezentacie by som si ten syntak rozhodne nekupil .. zla reklama je horsia ako ziadna ..
To bude asi nějaká parodie na Kiethe Emersona :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

to je japonsky princip :) VIMA deto :D

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Ty jo! Ta prezentace je ultrastrašná!!! :evil:

Naproti tomu audiodema napoví celkem dost. Je to digitálně digitální digitál, ale celkem se mi to líbí - stejně jako mě mile překvapila SH-201 (za ty peníze super).
Dovedu si představit, že ve spojení s Mophem, nebo Pulsem se s tím dá normálně tvořit. Hlavně mi tyhle stroje přijdou jako skvělý výukový nástroj pro snadné pochopení "subtraktivní" syntézy...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Tudy : za tym ucelom su aj vymyslene, aby sa ludia na tom ucili

dendy

Příspěvek od dendy »

Pytkin píše:hrozne .. na zaklade tejto prezentacie by som si ten syntak rozhodne nekupil .. zla reklama je horsia ako ziadna ..
oscar wilde by s tebou nesuhlasil :-) on povedal daco v tom zmysle ze je len jedna horsia vec od toho ked si o tebe hovoria v zlom - a to ked nehovoria vobec :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dnes som si konecne vyskusal SH-01 a musim povedat, ze som bol velmi milo prekvapeny. je to velmi pekny kus hw, ma vyborny zvuk( je bohatsi ako SH-201 ). velmi sa mi paci rozlozenie a hlavne rozdelenie TONE1-2-3 a pristup na kazdy zvlast, otvara to velke moznosti vo vyrobe zvuku.
velmi dobre je selektovanie TONE a manipulacia s parametrami..

pre priklad :
pre kazdy TONE sa nastavi rozdielna ENV DEPTH filtra a ked sa spriahnu vsetky TONEs tak tocenim CUTOFF vznika pre kazdy TONE iny priebeh cize blend.. dava to velmi zaujimave vysledky..

je to naozaj velmi inspirativny nastroj a skeptikov by som moc nepocuval, treba ist do predajne a odskusat si to na vlastnej kozi-usiach 8)
Screen shot 2010-06-04 at 10.21.47 PM.png
Screen shot 2010-06-04 at 10.24.23 PM.png

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

to se mi líbí, možná by šlo udělat něco podobného přes csound api.
Obrázek
live free or die!

dendy

Příspěvek od dendy »

EXCOM píše: pre priklad :
pre kazdy TONE sa nastavi rozdielna ENV DEPTH filtra a ked sa spriahnu vsetky TONEs tak tocenim CUTOFF vznika pre kazdy TONE iny priebeh cize blend.. dava to velmi zaujimave vysledky..
presne takt to ma aj nordlead, s tym ze ma layery 4 (samozrejme v 1 layeri ma 2 oscilatory) ... inak vidim ze tvoje nadsenie neopadlo ani po vyskusani takze je myslim len otazka casu az sa ocitne v tvojej zbierke, vsak ? :)

Odpovědět