Nevite nekdo, cim muze byt zpusobeno, ze jedna bila klavesa najednou zacala vzdy hrat silnejsi ton?
Chystam se to rozebrat, ale rad bych mel nejake voditko, na co se zamerit.
Nastroj byl koupen novy cca pred 7 lety.
Roland Juno D - problem s klavesou
Re: Roland Juno D - problem s klavesou
Bez ohledu na rychlost stisku? Pak by to ukazovalo na problém správného odečtení Velocity, což by mohly být v lepším případě jen zabordelené snímače u klávesy.
P.
P.
vycisti gymicky pod klavesami .. vodive plosky na plosaku je dobre "vygumovat" tvrdou gumou ..
Pavlii: Kdyz hraju stupnici stejnou silou uderu na kazde klavese, tak klavesa F vzdy zahraje silnejsi ton.
Dynamika na te klavese F funguje, ale jinak, nez u ostatnich klaves.
Dynamika na te klavese F funguje, ale jinak, nez u ostatnich klaves.
no sak to otvor a uvidis .. dynamika je rychlost .. dvoch kontaktov za sebou .. ked je ina , takze sa zmenila vzdialenost .. cize spina , alebo daka znicena guma .. alebo co .. otvoris a hned uvidis rozdiel ..
-
Dobrý den mám Roland Juho D1
Nefunguje ani jedna klávesa nejde vůbec hrát nejde zvuk ven
Jediný co funguje je demo to jde přehrát
A mikrofon když za pojím též jde
Může mi někdo poradit proč nejde zvuk ven když chci něco zahrát diky
Nefunguje ani jedna klávesa nejde vůbec hrát nejde zvuk ven
Jediný co funguje je demo to jde přehrát
A mikrofon když za pojím též jde
Může mi někdo poradit proč nejde zvuk ven když chci něco zahrát diky
Nejdříve si musíme upřesnit typ , nejedná se o Juno Di ? Máš možnost vyzkoušet jestli jedou zvuky, když do toho pustíš MIDI? Jde o to nejdříve eliminovat jednoduché problémy. Nejčastější problém bývá konektor- je potřeba vyčistit konektor od klávesnice pokud klávesy jedou na jiný zdroj midi. Pokud nereagují ani na jiný zdroj midi tak to může být větší problem. Ještě se ujisti , jestli nemáš jen vyplou klávesnici někde v nastaveních
... vypnutí klávesnice by to mohlo být, věšinou je to v menu označené jako local on/off (v tomto případě by hodnota měla být "on") ... pokud by to nepomohlo, zkusil bych reset nástroje do továrního nastavení ...