Zdravim vsechny nadsence , koukal jsem po srande od rolandu a krom poctu presetu, barvy a ceny jsem nenasel zadny podstatny rozdil.
Juno D 17tisic RS-50 20tisic proc? ve specifikaci ma dokonce mene tovarnich presetu nez Juno D. Podle dema na Rolandus.com by mel mit Juno D stejny sound jako RS-50 tzn. stringa klavir nejake patche simulujici analogy.
Pak Phrase Arp. a Chord Memory.
Tak pokud nekdo vi jaky je ten hlavni rozdil a jestli je dulezity ci ne tak napiste dikes.
Zatimco RS-50 je z marketingoveho hlediska jeden z nejpitomejsich nazvu pro spotrebni zbozi (neco jako LADA 21071) v dobe kdy se zbozi v teto kategorii jmenuje Fantom, Triton , Motif, Karma atd. tak Juno D zni prece jenom mnohem zajimaveji navic je tam ten faktor zmateni byvalych majitelu Juna (6,60,106,1,2). Tak tam bych videl ten rozdil ;)
a.tom.x píše:Zatimco RS-50 je z marketingoveho hlediska jeden z nejpitomejsich nazvu pro spotrebni zbozi (neco jako LADA 21071) v dobe kdy se zbozi v teto kategorii jmenuje Fantom, Triton , Motif, Karma atd. tak Juno D zni prece jenom mnohem zajimaveji navic je tam ten faktor zmateni byvalych majitelu Juna (6,60,106,1,2). Tak tam bych videl ten rozdil ;)
dik tos mi pomohl ) ja potrebuju vedet jesi ma RS50 stejnej sound jako Juno D prze na rolandu jsou dema jen na RS50/70 a v popisu se oba synthy parametrama nelisi az na to ze Juno D ma vic presetu a jinou barvu.
RS50 - univerzalny /v tej cene, teda nizsia trieda// keyboard
JUNO D - digitalny JUNO
Ja mam JX305, kde su tiez aj zakladne zvuky ako piano, organ a tak, no su to skor take akoze, v skutocnosti su na tomto nastroji super prave elektronicke zvuky.
Taky isty dojem som mal aj ked som cekoval JUNO D. Ze sice tam ma nieco, co sa vola ze klavir, no iba sa to tak vola. Bombove su tu prave tie analogy, ktore ma imitovat.
tak to mam radost.. ja mam svou banku klaviru.. ale pokud chci nekde mit neco jako piano.. jen na to abych neco prehral tak to bude stacit.. a pak vyuziju ty analogy tak uvidime dik za info
Mrkni se na http://roland-musik.de/ , jsou tam mp3 ukazky Juna D. Po vstupu Jdi na PRODUKTE -> Synthesizer + Soundmodule -> Juno D. Alles klar, Herr Kommisar?
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)
Piano, at uz klasicke nebo elektricke mi tam prijde dost ubohe. Ale analogove zvuky jsou zajimave a jsou to ty, ktere jsou zrovna v mode.
Vsechno jsou to ale presety. Kdyz se jich nabazis, koncis s moznostmi toho nastroje.
To Tom-Thak: Jsem z Plzne, jestli bydlis nekde pobliz, muzes si u me na Juno zahrat a vyzkouset si ho. Ale to muzes i v obchode.
hele já jsem celkem zavilej elektronik a analogovej maniak a podle mě ani ty analogový zvuky tam nestojej za nic. jenom je to srašně naefektovaný, aby to zakrylo ten chabej zvuk. Taky arpeggiator kolikrát i z úplně pitomýho zvuku udělá techno zázrak ....
a.tom.x píše:hele já jsem celkem zavilej elektronik a analogovej maniak a podle mě ani ty analogový zvuky tam nestojej za nic. jenom je to srašně naefektovaný, aby to zakrylo ten chabej zvuk. Taky arpeggiator kolikrát i z úplně pitomýho zvuku udělá techno zázrak ....
ked som pisal o tych analogoch tak mi napadlo, ze akonahle si to precitas, budes takto reagovat a zase nemozem nic ine, len suhlasit. ja som to porovnaval s ostatnymi patchmi v JUNOvi, ktore su uplna hroza a tieto analogy sa daju aspon pouzit.
No jasně, když mě někdo dráždí tak vystartuju :):) Zvláš? když čtu takový ty příspěvky jak jsou vynikající VSTi od lidí, který je srovnávají s právě takovou veteší jako je Juno D.
tak sem si poslechl to demo.. sice pravda ma to lepsi sound nez stara yamaha.. ale je to elektronika co vic se da rict. Co se tyce klaviatury tak ja sem mel moznost porovnat jen malo stroju.. cs1x, an1x, jp8000, nord lead2 a pak asi 3 keyboardy a nejlip na tom bylo JPcko. Takze klaviatura jako ma JPcko vyhovuje. Jasne klavir je neco jinyho, ale nejsem na nej zvyklej.