Roland JX-305
Roland JX-305
Mam moznost vyhodne zohnat klaves Roland JX-305. Mate s nim niekto skusenosti? Dakujem
Synth: Boha jeho a proc sve zkusenosti posilas na PM a ne i nam ostatnim sem do fora?
Ja jsem kdysi cetl diskuzi o Yamaze CS6x (ktera se mi sveho casu moooc libila), kde ji srovnavali prave s JX-305 a dost nazoru bylo kupodivu spise ve prospech JX-305. Jak to vidis ty? Kolik je tam arpeggiatoru a jak se daji programovat? Daji se tam delat nejak i bici? (nastroj vubec neznam a nikdy jsem ho nemel v ruce) Diky predem za info!

...so many knobs, so little time... (autor neznamy)
mne sa na JX-305 pacilo prevedenie. vyborna klaviatura, pevna konstrukcia - proste seriozny nastrojMerlin píše:Synth: Boha jeho a proc sve zkusenosti posilas na PM a ne i nam ostatnim sem do fora?Ja jsem kdysi cetl diskuzi o Yamaze CS6x (ktera se mi sveho casu moooc libila), kde ji srovnavali prave s JX-305 a dost nazoru bylo kupodivu spise ve prospech JX-305. Jak to vidis ty? Kolik je tam arpeggiatoru a jak se daji programovat? Daji se tam delat nejak i bici? (nastroj vubec neznam a nikdy jsem ho nemel v ruce) Diky predem za info!
Myslel jsem ze nebude zajem ...Merlin píše:Synth: Boha jeho a proc sve zkusenosti posilas na PM a ne i nam ostatnim sem do fora?Ja jsem kdysi cetl diskuzi o Yamaze CS6x (ktera se mi sveho casu moooc libila), kde ji srovnavali prave s JX-305 a dost nazoru bylo kupodivu spise ve prospech JX-305. Jak to vidis ty? Kolik je tam arpeggiatoru a jak se daji programovat? Daji se tam delat nejak i bici? (nastroj vubec neznam a nikdy jsem ho nemel v ruce) Diky predem za info!

Ok
Yamahu CS6ku mam taky.Proto mohu srovnat.
Zakladni info:
Yamaha
viz: http://www.yamahasynth.com/products/cs6x/
http://www.vengeance-sound.de/eng/indexFLASH.html
Roland
http://www.techno-id.com/synthes.htm
http://listen.to/jx305
Yamaha ma od tepleho hlasu Rolanda razantnejsi zvuk.I kdyz si jsou dost podobni /obecne -archytektonicky/tak CSko diky moznosti dvo PLG karet a sampleru se posunul mnohem dal.Problem u JX305/obecne/je v moznosti zmeny zvuků v nastroji.Zatimco u Rolanda muzes pouze menit zakladni parametry na zvuku typu horni propust,dolni,reson. atd. u Yamahy pri pouziti PLG 150AN /VA/ jsi schopen docilit i krome AN presetů i new zvuku coz posouva Yamahu dopredu...Vzhledem k faktu ze byl JX vytvoren na zakladu MC505/s toho plynouci kvalitni basove linky ,drums/
ma velmi dobrou klaviaturu - tlakovej pritlak a na roznil od CSka i tlakovej odtlak ....

Trohu mi vadila podpora od Rolanda typu OS - Software - Smart media karta - tezce k sehnani
Pri nize uvedenych kladech a zaporech se nemusite semnou ztotoznit ....je to naprosto individualni
Yamaha
+
moznost PLG
Smart Media
Midi true
Sampler
Pevna bedna
Dobra klaviatura
Dech.kontrolel
Nezav.vystup
Prehledna editace zvuku
Prehledne midi /ala Yamaha/
Zadny externi zdroj/Konecne/
128 typu Arp.
SW editace zvuku/prostredi je na rozdil od konkurence dotazene do konce/
Podpora
-
sampler jen 4MB - /kompenzace moznsti SM/
seqvencer .....tak to je smrt ....
obecne nemozna zmena arp.presetu /nepocitam midi/
Roland
+
Klaviatura
Slicer

Vyborne bass,drums
moznost vytvaret nova arpegia v seqvenceru
good seqvencer
SM / max4MB - pak to nechodi/
odtlak/pritlak
prijemna editace partu
super efektovka
synchronizace mi pripadala naprosto bezchybna jak seqvenceru tak pri live
-
ext.zdroj
podpora OS + uzivatelsky soft pouze pro MC505/poradne neodladenem!/ i kdyz je JX mnohem lepsi nastroj i mladsi
no sampler/skoda/
bez moznosti new zvuku
pri zivem hrani partu se spatne meni akordova cast ...... pres tlacitko ...
Roland JX byl moc fajn ...pro hardcore,hardtrance,odnoze techna,d&b a styl kde chcete pouzit kultovne naslaple zvuky 303ky505ky - potit krev na podiu a kroutit se v silenych/vami vytvorenych/ pisklav.arpech a partech tak v tomhle ohledu je JX jasna jednicka....
Pokud chces ale otevreny nastroj/moznost DX,AN- tud.v.syntez/ s vybornym zvukem tak je to CS6ka

Tak dnes je den D, kedy som vymenil Yamahu SY77 za Roland JX305. Napriek trosku melancholickemu pocitu (SY bol moj prvy synth) som neskutocne spokojny. Tym ze ma JX vynikajucu klaviaturu (ako XP50) a zaroven vysielatelne otocne knoby, je to pre mna uplne idealne spojenie master keyboardu a celkom prijemnej tuc tuc muziky. V spojeni s JV1010 mam od Rolandu to najlepsie.
Jedinu nevyhodu, s ktoru sa asi nikdy nezmierim, je rolandacky nechutny prasivy joistick. Nenavidim spojenie pitch/mod, najma ked hram organ a pouzima leslie efekt. Ale prezijem to
synth: este raz vdaka za radu a prehladny test
Jedinu nevyhodu, s ktoru sa asi nikdy nezmierim, je rolandacky nechutny prasivy joistick. Nenavidim spojenie pitch/mod, najma ked hram organ a pouzima leslie efekt. Ale prezijem to

synth: este raz vdaka za radu a prehladny test
v niecom urcite ano. no ja som potreboval univerzalnejsiu klaviaturu a nieco mensie a prenosnejsie. ked mam povedat pravdu, tak odkedy pouzivam VST, z SY77 som nepouzil jediny zvuk. nikdy som si sam zvuky velmi nevyrabal a ten synt bol prave na to. mal som k nemu mrte zvukov, no kym si na disketach nasiel ten spravny, tak bolo zajtra.
sy77 je nadcasovy nastroj, no neskutocne jednostranny co sa tyka vsetkeho. a nemam tolko miesta ani penazi aby som mal v byte dve masiny.
sy77 je nadcasovy nastroj, no neskutocne jednostranny co sa tyka vsetkeho. a nemam tolko miesta ani penazi aby som mal v byte dve masiny.
Takze moj pribeh s JX-305 sa pred nedavnom skoncil. Podarilo sa mi ho predat, nieco dolozit a kupit Motif od Hirliho... Dovod, preco otvaram tuto staru temu je jediny: je mi strasne luto ze som sa vtedy v 2005 vzdal tak lahkovazne SY77 a vymenil ho prave za JX-305... Bolo to uplne nechutne... Skoda...
Ako samotny JX-305 vobec nebol pruser - jeho vyhody Synth opisal uz vyssie. Pruser bol dat za neho Yamahu SY77... Dufam ze sa mi podari kupit TG77 (Kayko co ty na to?).
Ako samotny JX-305 vobec nebol pruser - jeho vyhody Synth opisal uz vyssie. Pruser bol dat za neho Yamahu SY77... Dufam ze sa mi podari kupit TG77 (Kayko co ty na to?).