Roland JX 3P

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
rastis

Roland JX 3P

Příspěvek od rastis »

trochu "cyrilovska" tema :)

chcem si kupit z akehosi iracionalneho dovodu syntak :). niesom klavesak, ani nikdy nebudem. Roland JX 3P sa da kupit na nemeckom ebay do 5 tisic korun, co je cena holeho mastes keyboardu od M-Audio, cize vlastne analogovy (??) syntak "zadarmo". Roland JX 3P preto, ze sa da kupit tak lacno, pocul som nejake ukazky na nete, ktore sa mi pacili a mal ho foter, ked som bol maly :)

este radsej by som chcel Juno 60, 106.. lebo to mal foter tiez a paci sa mi simulacia Juna z Reaktoru + pohodlne ovladanie fadermi :). ale Juna su dost drahsie. a myslim, ze Bodyia tu niekde davno pisal, ze z Jun, JX 3P a JX 8P zneje pre neho prave JX 3P najtucnejsie :)

master keyboardovacie funckie ziadne nehladam, staci mi to pripojit k PC a "hrat" noty + dynamika, co JX 3P ak sa nemylim uplne hravo zvladne...

zaujima ma, v com moze byt riziko pri kupe 24 rocneho syntaku, na co davat pozor atd...

programovanie JX 3P vyzera hrozivo, existoval k nemu akysi programator, ci co - PG 200. da sa "zit" aj bez neho ?

syncro

Příspěvek od syncro »

rastis: JX3p jsem měl několik let. Zvuk parádní, ovládání i bez programátoru snesitelné. Stejně, když se připojil ten programátor, tak myslím nefungovalo MIDI (jestli si to pamatuji správně, je to drahně let). Měl jsem i Juno106 a Alpha Juno1 a kdybych si měl z těchto mašin vybrat, tak beru 106ku, přišla mi bezkonkurenčně nejzajímavější a nejlépe ovladatelná. Juno 60 se mi taky hodně líbilo, ale 106ka vyhrává MIDI implementací.

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

JX3P : nema dynamiku , takze je na to co chces nepouzitelny ..

programovat sa da aj bez PG200 ale s nim je to omnoho pohodlnejsie ..

kexik

Příspěvek od kexik »

na nemeckom ebayi mas prave jeden juno 106 za 78eur

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

juno 106 tiez nema dynamiku mam pocit .. tu mala az Alfa 2 .. vlastje aj 8P a 10P ..

rastis

Příspěvek od rastis »

kexik píše:na nemeckom ebayi mas prave jeden juno 106 za 78eur
ale hovno... baj nau ? daj link...

vlastne netreba:

http://cgi.ebay.de/ROLAND-JUNO-106-Die- ... dZViewItem

Versand nach: Deutschland

cena sa pozna zajtra po skonceni aukcie. co mam odsledovane, bude to niekde medzi 300 - 400 Eur

abuse

Příspěvek od abuse »

jx3p bol dost zaujimavy synt zvukovo, s ohladom na cenu az mimoriadne. mal som ho asi 2 roky aj s PG 200 . sladucky ale zaroven mysticky. ako master keyb je to nepouzitelne, juno dtto.

rastis

Příspěvek od rastis »

pre tu dynamiku ? cize dynamika az JX 8P ?

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

JX3P je zvkově ve srovnání s Junama sušší a hlavně má dva osciáltory. Zvukově je to jinde. Dynamiku samozřejmě nemá, MIDI velmi primitivní, s programerem MIDI nefunguje (ale můžeš si nahrát sequenci do sequenceru, zasynchonizovat si ho přes klik a hrát si groovy a kroutit s programerem. Bez programeru je to podstatně otravnější programovat, ale zase když při tom kroucení chceš JX řídit po MIDI tak je to jediná možnost.

Nicméně je to docela odolnej synth (nemá potenciometry jako Juna) a za 5 tis to stojí. Podle mě zvukově o dost zajímavější než nemastnej/neslanej JX8P/10

Juno 106 za 78 je ve dražbě a určitě se prodá podstatně dráž, navic ten člověk to posílá jenom do Německa tj. nižší cena. Třetí odstavec vysvětluje v čem je btw. problém ... potenciometry rachtají a nějakej problém s klávesou ... a to je průser protože jestli jsou poťáky v hajzlu tak vyhodíš další prachy a úsilí než to dáš dohromady. Poťáky na to nové neseženeš.

Juno 60 jde s externí krabičkou řídit po MIDI (včetně kontrolérů na filtr, velocity apod.), vysílá pak i MIDI data, ale zase žádná dynamika a kolečka.

Jinak Juno z Reaktoru je zvukem opravdu někde jinde ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Tak tady máme menší aktualizaci k výbavě a možnostem Rolandu JX-3P :) :

Stal jsem se (stejně jako a.tom.x) šťastným majitelem JX-3P s implantovaným MIDI expansion boardem, který umožňuje kompletní programování a ovládání všech editovatelných parametrů po MIDI. Včetně dynamiky přiřaditelné jak k VCA, tak k filtru.

http://organix.inque.org/index.php?page=jx-3p-upgrade

Obrázek

A to nejdůležitější: lze SOUČASNĚ používat programer i přijímat MIDI !!!

Navíc lze přepínačem (původně určeným k přepínání mezi MIDIa programerem) volit, na kterém MIDI kanálu bude JX-3P přijímat (1, 2, nebo 3).
Takže již není problém mít 3 x JX-3P na jednom MIDI okruhu :)

Aby toho nebylo málo, ke stažení je i jednoduchý editor (jede bezproblémově i současně se spuštěným Cubase), se kterým není problém veškeré zvuky ukládat.
Bohužel neumí načíst zvuk z JX-3P (nebo jsem nepřišel na to, jak)
Naposledy upravil(a) Tudy dne 06 lis 2008 13:43, celkem upraveno 1 x.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

abuse

Příspěvek od abuse »

pekne

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tudy " super .. to vyrazne rozsiruje jeho moznosti .. JX3P bol moj prvy syntak a mam na neho velmi dobre spomienky ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

A aby to toho bylo ještě víc tak programer PG200 vysílá do MIDi jako MIDI cc a zase je pak zpátky přijímá, takže kroucení v realtime lze zaznamenat do sequenceru :)

Teď je z toho super synth :) ... tak teď už jenom tu Europu do Jupitera 6 ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Tudy super info ! : )

JX3P byl muj (po Korg POLY800) druhej synth, koupil jsem ho v roce 1995 za 5000 Kc. Pozdej jsem k nemu sehnal i PG200 a zanedlouho nato jsem poridil jeste Roland MKS-30 (JX3P v racku) take s PG200. Mam ten syntak hodne rad. Z meho pohledu zajimavejsi nez vsechny Juno variace. Jo a JX3P melo nejlip znejici synchronizaci oscilatoru jakou jsem u analog synthu slysel.

.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

hm, zaujimave.. tato masinka ma zvukovo velmi zaujala a tiez aj JX-8P.. nehovoriac o tom ze sa mi aj vizualne velmi paci :)

Odpovědět