Roland RD-800 vs. Kurzweil PC3K8

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
chose

Roland RD-800 vs. Kurzweil PC3K8

Příspěvek od chose »

Ptám se i na jiném foru, tak mě nekamenujte, když to čtete podruhý :-) zajímám mě váš názor:
Rozhoduji se mezi temito nástroji. Na oba jsem hrál, fyzický pocit z klávesnice Rolandu byl lepší, pianissima, forte, cítil jsem, že to jakým způsobem se "dotknu" klávesy, to se bezprostředně ozve z nástroje. Celý život hraji na klavír, takže synt klaviatura mi nevyhovuje. Nicméně klaviatura u Kurze je vyhlášená a neřekl bych že by se mi na ni hrálo špatně, jen blíž mým zvyklostem mi byla ta od Rolanda. A teď babo raď. Chtěl bych nástroj využívat na živé hraní v kapele. Máte někdo názor? Zkoušel někdo hrát na oba nástroje, aby mohl porovnat? Alternativně uvažuji i o Kurz PC3LE8. Na kurz se mi líbil zvuk piana, ten byl nesrovnatelně lepší než u Rolanda. Dal by se stávající zvuk piana u rolanda ještě nějak vylepšit, aby byl na urovni kurze? Ještě chci podotknout, že se k hraní v kapele vracím cca po 20ti letech a mám pocit, že to už není úplně o samotném hraní jako spíš o zvládnutí počítačových algoritmů :-)

dedko
Vybavení

Re: Roland RD-800 vs. Kurzweil PC3K8

Příspěvek od dedko »

Ja som kvôli zvuku uprednostnil Kurz pred inými značkami, hodí sa mi zvukovo do toho čo hráme. Čo sa bude hodiť Tebe? Keďže si klavírista, daj si záležať aj na stojane, skackajúci klavír na pódiu je pekné svinstvo, takisto ultraľahký pedál, ktorý budeš naháňať pod klavírom... Možno by si mal do výberu zaradiť ešte Nord Stage...

peteness

Příspěvek od peteness »

ještě to můžeš vyřešit tak, že si koupíš od Kurzweilu jen modul, plus keyboard jiné značky.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

No praveze Kurzweil uz moduly nevyraba, leda ze by ti stacil ten stary modul Micropiano co uz ma pomaly 20 rokov, a samozrejme, ze PC3 piano je o poznanie lepsie nez totalny nabuchany rack K2600R s piano rom boardmi. Je pravda, ze na tu Fatar kladivkovu mechaniku TP-40L co sa nachadza v PC3 sa pomalsie zvyka, ale po takom mesiaci dvoch uz je to totalna pohodka a clovek si zvykne aj na to, ze ta klaviatura je celkom kompatibilna (respektive zivo spata) s vacsinou zvukov (no mozno az na hammondky, kde fakt sa lepsie hodi waterfall alebo klasicka synth klaviatura). O kvalite zvukov sa snad nemusim vyjadrovat... a co sa tyka syntezy, nikto ta nenuti ist do VASTu, programov je tam kvantum a moznosti kontroly su dostatocne nazivo.

chose

Příspěvek od chose »

Ja som kvôli zvuku uprednostnil Kurz pred inými značkami, hodí sa mi zvukovo do toho čo hráme. Čo sa bude hodiť Tebe?....
Zatím se rozhlížím, ale vidím to spíš na nějaký revival a muziku, která se bude hodit na tancovačky, zábavy, svatby...
Nord stage 2 jsem taky zkoušel, má vynikající smyčce, nejlepší ze všech nástroju, který jsem zkoušel, neuvěřitelný! Chci 88kláves, takže nord už nad muj planovaný rozpočet.
ještě to můžeš vyřešit tak, že si koupíš od Kurzweilu jen modul, plus keyboard jiné značky
Aby z rolanda lezl zvuk piana kurze, to bych bral.
Zvažuji taky variantu PC3LE8, má Fatar TP 40L stejnou jako PC3K8, a jen není tak "nabušená". Když o tom přemýšlím, nevím jestli bych možnosti, který nabízí PC3K využil , i když je lákavé mít takhle vybavený stroj. Měl jsem možnost hrát i na SP5-8, tam jsou klávesy trochu těžší a je potřeba zmáčknout větší silou, mají blíž k rolandu, líp se s nimi hrálo staccato, než na tp40l, asi mají silnější pružinu, která vrací klávesu zpět, nevím jak to je řešené. Je pravda, že na tp40l šlo hraní snadněji, člověk se nemusel moc soustředit na to jak zmáčkne klávesu a šlo to tam, rychlé pasáže jak po másle. NO asi tak, mám brouka v hlavě :-) Díky všem za info.
Ještě se chci zeptat, měl někdo tu čest vlastnit nebo vlastní toho rolanda rd800? Nebo bych byl první v ČR? To se mi nechce věřit :-)

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Nord stage 2 jsem taky zkoušel, má vynikající smyčce, nejlepší ze všech nástroju, který jsem zkoušel, neuvěřitelný!
To fakt? Som prekvapeny. Na PC3 si dali na tom dost zalezat.

Roland si vyraba kladivkove mechaniky, respektive klaviatury sam, a obecne su povazovane za spickove. Ta co je v RD-800 je PHA-4 s escapementom, to znamena ze to nema aftertouch (myslim, ze ich technologia neumoznuje mat escapement a aftertouch zaroven). Tu nepoznam nikto kto ho ma, co sa tyka kvality zvukov si to oskusaj sam, pripadne si precitaj co sa popisalo o Fantom serii a ich super natural zvukoch...
Naposledy upravil(a) demsky dne 29 črc 2014 13:03, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

inak sa mi nechce verit , ze by RD800 malo slaby zvuk klviru .. ved to je navyssi model stage piana od rolandu , ne ?

chose

Příspěvek od chose »

Ne slabe, ale kurz ma podle me piana proste lepsi. Kdybys srovnaval rolandi piano s
necim jinym, byl by lepsi roland. Ty smycce u norda jsou fakticky tak realisticky, jako kdyz poslouchas baterii smyccu v orchestru. Treba vyzkouset.

chose

Příspěvek od chose »

Narazil jsem v diskusi na problem, ze nektere nastroje hraji samostatne gut ale pri hrani s kapelou jejich zvuk zanika. Kurz je pry OK a v kapele ho ostatni nastroje neprebiji. Jak je na tom roland? Ted myslim obecne, protoze 800 tu nikdo nema.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

Roland je typickej "nahore huj, vespod fuj" - respektive, samostatne nastroje zni fajn, vic nebo v kapele to dela kouli

Kurzweil je v tomhle citelnejsi a funkcnejsi i kdyz neni tak na efekt

Ale jsou to vesmes detaily, dneska (a zvlast na co to chces) je to celkem jedno. Pokud mas dobre vymyslenou aranž, bude ti hrat dobre cokoliv z lepsi tridy
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

chose

Příspěvek od chose »

Dik za odpoved. No, zalezi mi na tom, abych byl slyset kdyz uz hraju :-)Kdybych se rozhodnul pro kurze, kupoval ho nekdo z mistnich na kytary.cz, byl k tomu navod cestine? Mel by byt, nebo se pletu?

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

A Kurzweil Forte - má s ním niekto skúsenosti? Čo je to: "escapement" ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

escapement je funkcia klavesnice , na ryhle hranie .. normalne sa klavesa dlho vracia a s escapementom , uz rychlejsie mozes hrat dalsi ton .. ono je to asi zlozitejsie , ale takto nejak to funguje ..

chose

Příspěvek od chose »

Roland rd800 60.000,- vs. Kurz PC3LE8 30.000,-
Může mi někdo říct, kde, v čem je těch 30tis. o kterých platím víc za rolanda?
Jsem neskutečně váhavý střelec a než se pro něco rozhodnu prožívám muka :-) Tak nějak pořád pod vlivem výborného dojmu z hraní na rolanda, inklinuju spíš k němu, ale ... každá zbytečně nevyhozená kačka dobrá.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Asi v polyfonii, PC3LE seria ma oproti full PC3 len 64 hlasov, nie 128 a trocha viac osekanu efektovu jednotku. 30 tisic za PC3LE8 je dobra cena, podla mna len kladivkova mechanika stoji okolo 10 tisic.

Odpovědět