Roland XP-30

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
chose
Příspěvky: 67
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: Roland XP-30

Příspěvek od chose »

Tohle mi to napise, kdyz to sem tam vytuhne. Poprosim zkusene uzivatele o radu, jak udelam zmenu CPU?
Přílohy
c.3
c.3
Naposledy upravil(a) chose dne 01 úno 2020 00:18, celkem upraveno 2 x.

chose
Příspěvky: 67
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: Roland XP-30

Příspěvek od chose »

..
Naposledy upravil(a) chose dne 01 úno 2020 00:16, celkem upraveno 1 x.

chose
Příspěvky: 67
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: Roland XP-30

Příspěvek od chose »

Prave jsem nasel jine vlakno, kam bude asi spadat i reseni meho problemu, ale na ladeni BIOSu v tabletu si netroufam.

chose
Příspěvky: 67
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: Roland XP-30

Příspěvek od chose »

Ale mozna je vsechno jinak :)

chose
Příspěvky: 67
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: Roland XP-30

Příspěvek od chose »

Tak myslim, ze jsem problem s vytuhnutim Pianotequ alespon castecne vyresil(zmena bufferu a latence nepomohla, presto diky za pomoc) na vic jsem při svych chabych znalostech pc nestacil. Takze jsem preinstaloval Pianoteq do ntb s frekvenci 2,4GHz. Predtim jsem hral z tabletu s frekvenci cipu 1,1GHz. Sice se ted také i ntb obcas sekne, ale jen při opakovanem staccatu vice napr 8 tonu zahranych soucasne hodne rychle po sobe, coz obvykle nehraji, jen jsem vlastne zkousel, co ntb snese, nez se sekne. Nevim, jestli zlepseni souvisi s tim, ze CPU frequency v Pianotequ v tabletu se samovolne stridave menila ( i když jsem nehral) ve dvou hodnotach 800MHz – 1101 MHz, ale na NTB se drzi stále na 1200MHz a nemeni se.
Jinak v Pianotequ se mi ukazuji parametry cipu takto:
tablet CPU identification: Intel Celeron N4100 , 1.1GHz, M10/S1/F6, x4
ntb CPU inentification: Intel Pentium 2020M, 2.4.GHz, M10/S9/F6, x2
Oba pristroje mají pamet RAM 8GB.
Celkem me to stve, protože ntb je na tahani mnohem tezsi a hure skladny, nez tablet,njn, moje blbost.
Ted ještě dokoupim tu kartu do xp30 jak jste mi radili, diky, a budu viceme spokojeny s tim, ze tak jsem si to vzdycky pral mit - prijemna klaviatura v lehkem nastroji(samozrejme kompromis) s vybornymi zvuky klaviru a varhan. Takze dole na go88 luxusni pianove zvuky – muj oblibeny Bechstein DG sweet zni famozne, vcetne Electric Pianos - super je Hohner! a nahore na xp30 organy. Poslouchal jsem demo z te karty, varhan je tam fakt hodne na vyber a zni dobře.

Vla-sta
Příspěvky: 641
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland XP-30

Příspěvek od Vla-sta »

Nevím jestli to PC je řešení. Spíš bych pouvažoval o externím modulu. Např. Roland XV5050 nebo XV2020 koupíš za par tisíc nebo toto prodava borec z Rakouska: on eBay Roland XV-3080 128 Voices 6x Expansion (1941) item number 303464284844

chose
Příspěvky: 67
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: Roland XP-30

Příspěvek od chose »

Libi se mi piana z Pianotequ, uz jsem za ne utratil vic, nez za klavesy na kterych je hraju :-)

Vla-sta
Příspěvky: 641
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland XP-30

Příspěvek od Vla-sta »

To jo, ale chce to pořádnej tablet. Ještě jedna myšlenka. Pokud bys potřeboval dva různé zvuky z XP-30 , tak z performace si nastavis co chces pro xp30 s z druhé klaviatury na jiném kanálu to muže hrát přes MIDI , jen musíš klávesy nastavit na stejný kanál jako stopu (MIDI kanál) v performaci, kterou chceš hrát

chose
Příspěvky: 67
Registrován: 06 črc 2014 09:16

Re: Roland XP-30

Příspěvek od chose »

Vla-sta píše:
31 led 2020 18:45
Zkus rozšiřující karty , když jsem měl srx07 ultimativní keybords, tak tam byli dobrý hamoundy. Takže na jedny kartě jsou, podle mě SR-JV80-08 Keyboards of the ‘60s & ‘70s, nejsou samozřejmě plnohodnotný, ale je tam dost velký výběr
Kartu jsem uz koupil, osadil a hamoundy jsou tam vynikajici, velka spokojenost, dobrej tip.

Vla-sta
Příspěvky: 641
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland XP-30

Příspěvek od Vla-sta »

Dík, Roland v tý době měl něco do sebe ....i když jen na těch kartách :mrgreen:

Vla-sta
Příspěvky: 641
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland XP-30

Příspěvek od Vla-sta »

existuje i lepší nástroj než XP-30:

Odpovědět