Roland XP-30

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
€X•74
Vybavení

Re: Roland XP-30

Příspěvek od €X•74 »

takze Fantom prevzal pozicii top gearu po XP-30 :) farky, tebe muselo ujebat dekel :)

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

XP-30: 1999-2002
upravujem: PC3K porovnávať s Korg M3 ? To sú rozdielne systémy. Dôležitý je výsledok.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ZFarkas píše:
04 pro 2017 17:24
Imitace akustických nástrojů včetně klavíru byly na XP30 lepší vždy než na M3.
Tak zacnime tym klavirom .. Nahraj daco na XP30 a daj sem aj MIDIfile .. M3 tu mam, tak to porovname ..

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Sa nedockas. Ja cakam tiez ze to zrovnam z PC3K . Ale potom by si myslel ze som nahral realne akusticke piano.

dano

Příspěvek od dano »

stale uvazujem, ci ZFarkas toto vsetko mysli naozaj vazne, alebo ide len o majstrovsky trolling... v kazdom pripade sa bavim :D

dendy

Příspěvek od dendy »

dano ja sa obavam ze to nieje trolling, on to mysli vazne ...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Lenze vy sa tu bavite o technickych parametroch a on ho ma doma...
Vysledny zvuk neni dany len prevodnikom, ale suhrou X parametrov. Tiez sa mi to nezda, ale az tak jednoznacne by som to nehodnotil...

€X•74
Vybavení

Příspěvek od €X•74 »

Ale ved my tu nikoho nepresvedcujeme, to farky, a on to vidi jednoznacne ;)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Spravne ma byt: On to pocuje jednoznacne :wink:
...

Ked sa uz bavime cisto technicky - napr. tych 32kHz sampling rate... to je voci 24bit dost divny kvalitativny pomer.

Ak dobre pocitam - aby sa dala nejaka vzorka zvuku transponovat aspon 1/2 oktavy hore, musi mat najvysiu vzorkovaciu frekvenciu cca 22600Hz (samotny zvuk 11300Hz). To mi nepride velmi HQ.
Ak by to tak nebolo, tak po jednoduchom prepocitani smerom hore (bez nejakych pokrocilych anti-aliasing filtrov) by tam bolo pocut hooodne aliasingu. :? Predpokladam, ze v roku 2002 Roland taketo pokrocile filtre nemal.

A ta ista vzorka potom po transpozicii 1/2 oktavy dole dava sampling necelych 16kHz (a samotny zvuk 8kHz). A to mi rozhodne nepride HQ :!: Aspon teda, na presadenie sa v hustej metalovej kapele a cez PA aparaturu je to dost malo.

Alebo sa mylim, a cele sa to deje uplne inac...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Pratele, uvedomte si, ze aliasing pridava harmonicke;)

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

To ako pridava? Preco Amorph. Aliasing vznikne ked porusim pravidlo o nahravni zvuku.
Ci to ako for. :D

dendy

Příspěvek od dendy »

MDudas píše:
05 pro 2017 22:32
Alebo sa mylim, a cele sa to deje uplne inac...
hlavne dost chapes problematiku a miesas jablka s hruskami :)

to aky je DA prevodnik nema absolutne nic spolocne s tym ako interne pracuje DSP syntak... casto kludne moze interne pracovat s tzv. oversamplingom - citlive casti (oscilatory, filter) funguju tak ze na vstupe si signal presampluju trebars na 96khz, spracuju ho a na vystupe zase downsampluju na 44khz ... zasadne sa tym redukuje aliasing ...

netvrdim ze to tak je pri XP30 - to ozaj netusim .. len hovorim ze bitrate a sample rate DA prevodnika nehovori vobec nic o tom ako je napisany DSP kod nastroja a na akej frekvencii interne pracuje ked npriklad transponuje vzorky ...
“mdudas” píše:nejakych pokrocilych anti-aliasing filtrov
na odstranovanie alebo minimalizovanie aliasingu sa pouzivaju techniky ktore boli dobre zname aj pred 20 rokmi, vsetko je to matika ktora existuje uz davno... v podstate dnesne syntaky (aj tie hw, aj pluginy) nepouzivaju ziadne specialne ine triky, len si mozu koli vykonu cpu dovolit viac (napriklas namiesto 2x oversamplingu az 8x oversampling a podobne)

dendy

Příspěvek od dendy »

concord píše:
06 pro 2017 00:28
To ako pridava? Preco Amorph. Aliasing vznikne ked porusim pravidlo o nahravni zvuku.
Ci to ako for. :D
takto:
Obrázek

a takto to vyzera po aplikovani o ersamplingu
Obrázek

to niesu len dake teoreticke cmaranice, ver ze ten rozdiel by si pocul brutalne

MDudas

Příspěvek od MDudas »

dendy, v roku 2000 frcali procesory Pentium II mozno Pentium III. Nezda sa mi, ze by XP30 s nejakym vlastnym procesorom zvladal pri 64-hlasej polyfonii a efektoch nejaky oversampling. Ked tam v roku 2000 dali 36kHz prevodnik a nie 44kHz, museli na to mat dobry dovod.

Na resampling sa (AFAIK) vtedy pouzivala iba obycajna interpolacia a smerom nahor mozno este nejaky LPF.
Ale mozno sa mylim.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Amorph píše:
06 pro 2017 00:13
Pratele, uvedomte si, ze aliasing pridava harmonicke;)
Prave k tomuto som sa chcel postupne dostat... Ci vlastne TOTO neni ten hlavny dovod :idea: , preco sa CMM so svojou XP30 dokaze tak dobre presadit v kapele... Spusta aliasingu znamena krasne ostry zvuk a to znamena preliezt cez gitary a PA az uplne do ucha posluchaca.

Odpovědět