Sledge Synthesizer

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
a.tom.x

Re: Sledge Synthesizer

Příspěvek od a.tom.x »

Ale já vím, že je to mix mezi Q a MW a něco navíc, ale ta argumentace vlnami z Microwave, aby se to prodávalo a wavetable zvuky mě na začátku navnadily. Zklamání bylo veliké. Za mě to prostě není inspirativní a hraje to divně a placatě a to je ten problém, že to je narvaný kdečím je fajn, zásadní je výsledek a ten mě prostě nebaví! Comb filtr budiž, ale pokud mě paměť neklame tak to je zrovna kus převzatej z Q. Znovu zdůrazňuji, že koncept a struktura toho nástroje je dobrej, ale výsledný zvuk je divný (v podstatě takové Micro Q třeba by taky bylo super co do možností, ale nehraje prostě).

Za cenu nového Blofa máš skoro MW i mQ jen tak mimochodem.

Konec této diskuse. Tobě se líbí tak si ho užívej. Já mám na řádění s wavetablama, distorzema a digitálníma filtrama MWII, Shruti a Fizmo a nebudu dál rozšiřovat.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

dendy

Příspěvek od dendy »

ja som mal microQ aj blofeld... a neviem cim to je ale microQ na bavil viac... aj som ho realne v hudbe viac vyuzival... blofa som pokladal za priameho nasledovnika mQ takze som bol trochu sklamany ze tomu cosi chyba oproti mQ...

keby som si este raz mal vybrat a tychto dvoch synthov skoro urcite by som siel do microQ... bude zaujimave pocut ten sledge - ktorym smerom sa to vyberie...

pan mozku

Příspěvek od pan mozku »

shodou okolnosti muj kolega vlastnil MW i blofa a nazor ma uplne stejnej jako a.tom.x - mozna i proto poslal blofa do sveta s tim, ze nema natolik stavnatej a pruraznej zvuk... jinak te argumentaci technickou specifikaci nejak nerozumim, prijde mi to jako kdyby nekdo tvrdil, ze Arturia CS-80V je lepsi nez Yamaha CS-80, protoze ma navic "new features" - hlavni je prece zvuk...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Na mna blof posobi zvukovo ako melodia na digitalkach v 80 rokoch. Taky pocit mam z neho ked si vypocujem kadejake dema na youtube. A inspirativne mi dojde vzdy viac syntak co ma mrtne knobov ako potlacena matrica

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

btw. Musim se zastat Atoma v tom, ze ty laciny syntaky se nevyplati kupovat.
Ja sem vzdycky naletel.. zkusil sem SH201, Gaia s tim, ze jsem si myslel ze je to osekane JPcko.. omyl..
Pak jsem tu mel novation Xstation, KS, pak sem tu mel este Mopho, Blofeld pujcenej.
Nemuzu si pomoct, ale proste jsem tomu neprisel na chut a uz se mi nekolikrat potvrdilo, ze tyhle trendy veci
jsou nic moc.. a do vlastni skladby na release bych je nedal.. nakonec jsem vsecko prodal a zustal
jsem u Virus TI dekstop, Nord Rack a to je zatim vsecko.. mozna si pro radost nekdy poridim neco jako Moog a Motif Rack.
Abyste neprskali, ze hanim mopho - ano hraje dobre, ale ma blbej inerface a SW editor pro Win mrsil patche, zasekaval noty
a podobny veci a na to jsem nemel nervy.. pokud by to melo dobry interface, tak se ho mozna nezbavuju.
Jinak misto vsech tech novationu, SHcek, blofeldu si vystacim s VSTi jako je Z3ta2, Synapse Dune..
ty mi delaj dost podobnou sluzbu a navic je muzu realtime ovladat v DAW a nemusim nahravat a navic muzu mit kolik chci instanci.
Takze tolik k lacinejm syntakum.

dendy

Příspěvek od dendy »

no na druhej strane imho zas taky pruser ten blofeld nieje imho ako tu niektori pisete... s trochou snahy sa z roho daju vyladit dobre zvuky...

to ovela vacsie prusery su imho ako spomina tomthak sh201 alebo gaia - tie synty mi fakt pridu ako zly vtip, control surface sice super ale zvuk z prdele ako z lacneho freeware vsti zbuchaneho v synthedite :-)) detto novationacke pokusy po supernove - rozne tie ks, xstationy a podobne dreky...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Jo přesně jak píšu. Blofeld určitě není ultra průser, ale opravdu nemá cenu propadnout trendy zalezitosti.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Jasne neni to pruser, ale myslim si, ze Z3ta nebo Dune ho na nejake zakladni zvuky rozhodne zastoupi.. proto si rikam, proc si kupovat HW a babrat se s nahravanim, kdyz to udela vsti taky.. a za mensi cenu duna me stala tusim v prepoctu 3tisice.
Beru to pragmaticky, protoze hudbu skladam, nejsem sberatel gearu, takze koketuju i se softem.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Přesně pokud mám low budget tak je blbost tyhle levne hardware kupovat, pochopit se to dá u nějakého analogu, který se přece jenom chova trochu jinak, i když i tam je to otázka do diskuse.

Zásadní je i fun faktor a ten u levného hardware taky neni neb se šetří na ovládacích prvcích. Z tohohle pohledu je pro mě utrpení i třeba pulse. Naštěstí iPad nebo mackie c4 v tomhle směru funguje.

bassline

Příspěvek od bassline »

Tom& atomx:

Vsetko je to o tom spravne vediet vyuzit nastroj. Mne VSTi nevyhovuje, pretoze to zerie CPU. Takze viac pluginov online je pri tvorbe nepouzitelnych. A zvuk VSTi je uz dnes sice fajn, ale pre mna to stale nie je ono...VAcka maju svoj charakter, ktory mi proste pri VSTi chyba...a fun factor v tych krabickach je neocenitelny...

Tu som narychlo zosmolil nejaky loop. Su tam zvuky z Blofa,vobec by som nepovedal ze tomu nieco chyba. Je to neekvalizovane a kick tam moc nepasuje, nechcelo sa mi s tym piplat. Ale ide o nazornu ukazku, ze s tym zvukom z VAcok je vsetko v poriadku :D

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

souhlasim ze levny syntaky jsou nesmysl. Bloefeld jsem v ruce nemel tak nemuzu nic k tomu rict.
osobne pouzivam ted v 95% pluginy, zadnej HW synth ve studiu nepouzivam. Jen na bublacky a ruzny specificky zvuky vytahuju stary analogovy pekace.

Co mi ale chybi je mit moznost rychlyho programovani a krouceni. Rek bych ze si nakonec stejne koupim NORDLEAD 3 na tyhle srandy.

mimochodem SLEDGE, se mi hodne libi prehlednosti a designem, verim by to nemuselo bejt spatny. Tezko rict. Neznam ani cenu.
Ohledne ceny , mam stejnou filozofii jako AtomX. Za cenu novyho malyho syntaku clovek ziska za stejnej peniz HiTech nabusenej profi velekej synth z druhy ruky. Neni co resit. Pro lidi bez nazoru a pro ty co neradi programuji (cili v dusledku maji vyšoupana jen tlacitka + a - protoze prejizdej jen presety), tak tem by mel stacit bohate plugin. Druha vec, spickovej plugin stoji zlomek toho co HW a zni lip. Faktem ale je ze fun faktor u HW je nezastoupitelnej. To kontrolery i dobre mapovany stejne nezastoupej.

PS: me na vsechno vystaci prehistorickej TC MERCURY a SYNTH ONE nebo DISCOVERY ......... neni to o syntacich, ale o dokonalym pochopeni synthu, cili umet rychle nakroutit to co potrebuju. ....... viz stara debata : zsouhlasim ze levny syntaky jsou nesmysl. Bloefeld jsem v ruce nemel tak nemuzu nic k tomu rict.
osobne pouzivam ted v 95% pluginy, zadnej HW synth ve studiu nepouzivam. Jen na bublacky a ruzny specificky zvuky vytahuju stary analogovy pekace.

Co mi ale chybi je mit moznost rychlyho programovani a krouceni. Rek bych ze si nakonec stejne koupim NORDLEAD 3 na tyhle srandy.

mimochodem SLEDGE, se mi hodne libi prehlednosti a designem, verim by to nemuselo bejt spatny. Tezko rict. Neznam ani cenu.
Ohledne ceny , mam stejnou filozofii jako AtomX. Za cenu novyho malyho syntaku clovek ziska za stejnej peniz HiTech nabusenej profi velekej synth z druhy ruky. Neni co resit. Pro lidi bez nazoru a pro ty co neradi programuji (cili v dusledku maji vyšoupana jen tlacitka + a - protoze prejizdej jen presety), tak tem by mel stacit bohate plugin. Druha vec, spickovej plugin stoji zlomek toho co HW a zni lip. Faktem ale je ze fun faktor u HW je nezastoupitelnej. To kontrolery i dobre mapovany stejne nezastoupej.

PS: me na vsechno vystaci prehistorickej TC MERCURY a SYNTH ONE nebo DISCOVERY ......... neni to o syntacich, ale o dokonalym pochopeni synthu, cili umet rychle nakroutit to co potrebuju. ....... viz stara debata : ./zvuk/sub-bassy-jak-na-ne-pomoci-pluginu-t5772.html?hilit=TC%20MERCURY&start=30

.

.

bassline

Příspěvek od bassline »

Ono ked su pouzite stare analogy na leadoch a bassoch, tak to v nahravkach pocut...Vsetci su ale zblazneny do toho, co je aktualne IN. Frcat cisto na pluginoch (ked si mozem dovolit pouzit aj kvalitny analog) je podla mna extrem a slepe pocuvanie toho, co dnesna doba diktuje.

Analogy maju svoj charakter, ktory jasne pocut a ziadne pluginy, ani lepsie VA to nenahradi. Staci sa zapocuvat do starych peciek z 80.let, ktore som daval v tom threade od oxygena.

Byt na mieste velkych studii, urcite by som kombinoval kvalitne DSP synthy + analogy (aj efekty). DSPcka na moderne spektra a analogy na klasicke zvuky ala 80ties. Takouto kombinaciou by mohol vzniknut zaujimavy zvukovy posuv - zmiesanina starych poctivych klasickych tucnych zvukov s modernymi digitalnymi spektrami.

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Bassline, to co popisujes jsou tvoje romanticky predstavy a popisovani starejch dekad. Ja miluju stary analogy vyrost jsem na starejch DepecheMode ti na tom stali, ale taky miluju soucasnou muziku a rychlost a kvalitu dobrejch digitalnich pluginu. Osobne je mi uplne u prdele jestli zapnu hw SCi ProOne, nebo plugin MERCURY. Oba jsou super a na obou udelam skvelou basu nebo lead a jestli ne, tak je chyba jinde, ale ne v syntaku.
Dnesni top produkce jsou tak jako tak komplet digitalni a nikdo to neresi. Zrovna tak neresim jestli je neco top single z MTV, nebo je to neznamej klubovej track. A taky vubec neresim jestli je hudba michana po staru na analogu nebo michana v notebooku. Co mam rad a vyhledavam je hudebni a zvukova kvalita, kreativita, dobry napady - to je jediny co rozlisuju.

Bassline, jeste doplnim ze to co popisujes u kouzla starejch pisnicek, tak ty jsi uplne opomel videt celej ten dlouhatanskej retezec analogovyho zaznamu, frekvencni, dynamicky, efektovy upravy a celej analogovej mix - to kouzlo syntaku je kouzlo celyho staryho "nedokonalyho" zpracovani, patri to k tomu. Ta spina nekonkretnost sytost kulatost. Je blbost rikat ze ta muzika zni prave takhle analogove diky analog syntakum. Poslouchas to vsechno a to je otisk moznosti ty doby.
Navic me prekvapujes, jeste nedavno jsi se tady certil ze VA napodobej vsechno, coz beru jako pozitivni posun a mas muj respekt ze jsi k tomu dospel, ale jen povol v ty nove nebity radikalnosti ze ted jedine analog a nic jinyho ... to by bylo kratkozraky : )

.

bassline

Příspěvek od bassline »

ECSON WALDES píše: Navic me prekvapujes, jeste nedavno jsi se tady certil ze VA napodobej vsechno, coz beru jako pozitivni posun a mas muj respekt ze jsi k tomu dospel, ale jen povol v ty nove nebity radikalnosti ze ted jedine analog a nic jinyho ... to by bylo kratkozraky : )
.
Nie som si isty ze by som presne toto tvrdil :) ...ale to je jedno.

S tym ako clovek skusa nove veci, tak sa samozrejme menia aj nazory. Ved to je uplne normalne. Mam pravo menit svoj nazor a neni na tom nic zle.
Kedysi som tvrdil, ze VSTi vystacia a medzi ich zvukom a zvukom HW nie su ziadne rozdiely. Mal som na to tento radikalny nazor. To bolo ale par rokov dozadu. Aktualne netvrdim, ze uznavam jedine analogy. To si ma zle pochopil, alebo si necital poriadne moj predosly prispevok. Hovoril som o tom, ze v dnesnej dobe ma velky potencial podla mna miesat stare analogove technologie s novymi DSP.

Odpovědět