Soumrak analogovejch syntaku?
Re: Soumrak analogovejch syntaku?
Ja v tom vidim hlavne placebo efekt.
hawkens: jj, placebo efekt sa zvykne strasne pod podcenovat - ved kur*a ked sa dakto moze vyliecit z rakoviny placebo efektom preco by nemohol "pocut" ze to hra lepsie ako nieco ine, aj ked objektivne cisto fyzikalne/vedecky nehra 
ale zase placebo-neplaceo, si myslim ze skoro kazdy z nas tu by si nasiel aspon 1-2 analogovych milacikov ktorym by nevedel povedat nie keby sa vyskytla moznost za supervyhodnu cenu pripadne by ich nasiel sa povalovat niekde zabudnutych nechcenych v kute
)) za mna - DSI Prophet 12 a Tempest 

ale zase placebo-neplaceo, si myslim ze skoro kazdy z nas tu by si nasiel aspon 1-2 analogovych milacikov ktorym by nevedel povedat nie keby sa vyskytla moznost za supervyhodnu cenu pripadne by ich nasiel sa povalovat niekde zabudnutych nechcenych v kute

Pro amatéra, který si něco pidliká doma, může být zajímavý iPad a aplikace náhražka za 5 USD.
Profík, který se tím živí, bude vždy hrát na profi nástroj.
PS: DJs nepovažuji za hudebníky ...
PS2: Kvalitní analogové nástroje budou mít vždy svoje místo.
Mně se zdá, že v oboru hodně hudebníků jakoby krachuje. První co je pak na ráně jsou analogy, který maj svojí cenu, tak jdou z domu ven ...
Moze sa to nazvat akokolvek, placebo-neplacebo, xyz... Pomenovat 1 slovom to, ze kazdy si vybera/pouziva si co chce, s cim sa mu fajn robi, na co ma, a hlavne, co je podla mna top 1 podstata, ze zisti to co vlastne chce :-] je asi tazke. Preto sa generalizovat podla mna neda, je to hodne individualne.
Ja som hodne moc strasne chcel MS20, ale ked sa robil minitest u huberta VSTi vs. HW, a pocutelny rozdiel bol len fakt v hranicny nastaveniach filtrov (ktore v normalnom tracku nevyuzijem) atd., sral som na to, kupil som VSTi. Bohu vdaka za ten zraz a mojich usetrenych 1000 ewri. :-]
Faktom teda pre mna ostava, ze 106-tka a MS20 su pre mna 2 top syntaky, 60% mojej (po dedko-vski) akoze tvorby, je zalozena prave na nich. Cize logicky, ked ma Dendy uznava a zere, a o 106 napise take bludy, je jasne, ze pise kokotiny
Ja som hodne moc strasne chcel MS20, ale ked sa robil minitest u huberta VSTi vs. HW, a pocutelny rozdiel bol len fakt v hranicny nastaveniach filtrov (ktore v normalnom tracku nevyuzijem) atd., sral som na to, kupil som VSTi. Bohu vdaka za ten zraz a mojich usetrenych 1000 ewri. :-]
Faktom teda pre mna ostava, ze 106-tka a MS20 su pre mna 2 top syntaky, 60% mojej (po dedko-vski) akoze tvorby, je zalozena prave na nich. Cize logicky, ked ma Dendy uznava a zere, a o 106 napise take bludy, je jasne, ze pise kokotiny

Jestli to je v Cechach tenhle trend, tak to klidne muze byt tim, ze cim dal vic lidi pada usty na beton.
Toto si myslim, ze je uz neaktualneJirin píše:Pro amatéra, který si něco pidliká doma, může být zajímavý iPad a aplikace náhražka za 5 USD.

Takze borci ktori si myslia ze cim drahsi nastroj maju tym lepsi su muzikanti stale nevymreli. To je dobre, kto by potom kupoval stale nove workstationy a prepinal si na nich piana a hammontki ? My amateri sa tesime ze ich coskoro hamontki onudia, lebo pride novy drahsi nastroj s hammontkovejsimi hammontkami a aj my sa z druhej ruky dostaneme k nastrojom z prvej ligy.Jirin píše:Pro amatéra, který si něco pidliká doma, může být zajímavý iPad a aplikace náhražka za 5 USD. Profík, který se tím živí, bude vždy hrát na profi nástroj.
Nedostatek penez v tom muze hrat roli, to jo. Ale druha vec je, ze spousta soucasny uspesny hudby vznika v pokojiccich "mlaďochů", ktery znaj jenom soft, nevidej duvod proc kupovat stary kramy (kdyz soft je zadara) a asi i trochu posun smerem k vic FM typum syntezy. Kvuli kterymu si fakt FM7 kupovat nikdo nemusi
.
Bavil jsem se ted parkrat s Juanitou/Brooklinem/Lukasem/Turzou a prave o tom FM mi rikal (jak je to in). Ze prej lidi delaj treba i cely bici v NI FM7/8. Coz mi prislo jako dobrej napad, kterej sem si hned ozkousel a musim rict, ze na tohle je to fakt supr vec. Doporucuju.

Bavil jsem se ted parkrat s Juanitou/Brooklinem/Lukasem/Turzou a prave o tom FM mi rikal (jak je to in). Ze prej lidi delaj treba i cely bici v NI FM7/8. Coz mi prislo jako dobrej napad, kterej sem si hned ozkousel a musim rict, ze na tohle je to fakt supr vec. Doporucuju.
to bola ms-10 vs ms20 plugin, a podla mna ten rozdiel tam zacal byt pri zlozitejsich modulaciach, ktore vyuzijes uplne bezne, dost uplne zasadnytomy45 píše:Ja som hodne moc strasne chcel MS20, ale ked sa robil minitest u huberta VSTi vs. HW, a pocutelny rozdiel bol len fakt v hranicny nastaveniach filtrov (ktore v normalnom tracku nevyuzijem) atd., sral som na to, kupil som VSTi. Bohu vdaka za ten zraz a mojich usetrenych 1000 ewri. :-]

hah nejak moc si namyslastomy45 píše: Cize logicky, ked ma Dendy uznava a zere

-
v blind teste by sme boli vsetci prekvapeni co je zelezo a co kod a nakoniec by sme zistili aky je vlastne zvuk subjektivna vec.. Ze wish you were here - mozes zlozit na starej spanielke za 5 korun a napriek tomu nehraje gilmour cez amplitube na telefone.. ze ked sa postavis k ARP 2600ke tak si nielen v hrackarstve ale aj v labaku aby si potom aj tak mladi tancovali do 8bitovych loopov.. tato debata zas ide k osobnym preferenciam a teda mimo temu.. Dendy - placebo? sak orgazmus jak orgazmus ne? rukou ci modelkou na plazi ci pred telkou.. jaaaj chlapci
vymakane VSTI cko zvuk jak maslo - uplne supeeer.. a potom sup do PA s kapelou pripadne do mixu k dalsim nastrojom a skoncili sme.. upps kde udelali soudruzy z NDR chybu.. cas je zaujimava velicina a preveri veci jeden by sa cudoval.

Po zkusenostech s MS10 jsem ten plugin chvili zkousel a to neslo srovnavat, zkresleni a sum (ted myslim sum ve vsem = zivot) z toho delaly uplne jinej zazitek. MS10 plna stava, MS20 plugin plochej bzuk. Dokazu si ale predstavit hromadu hudby, kde plochej bzuk uplne vpohode staci.dendy píše:to bola ms-10 vs ms20 plugin, a podla mna ten rozdiel tam zacal byt pri zlozitejsich modulaciach, ktore vyuzijes uplne bezne, dost uplne zasadnytakze sa neutesuj a pekne setri na ms20
)
- soimmo_two
Tak domíchat šum není problém ne ? Horší je to naopak.
Jirka Štolfa
cely hype okolo analogovych syntakov subjektivne vnimam ako nostalgiu za hudobnym obdobim, kedy boli analogy na vrchole. ak vsti-cka hraju a sluzia ucelu , nevidim dovod sa upinat na olskool zelezo /a samozrejme vsetko vyssie napisane sa vobec nemusi vylucovat s priznanim, ze by som sa vobec nehambil mat plnu izbu stavnatych analogov
/.

no nejde o hype .. u mna osobne ide o to, ze ma vobec nebavi robit na pocitaci a omnoho viac ma bavi robit s hardwarom .. poslednych 10 rokov si nepamatam , ze by som skusal daky plugin .. ale hardwarove syntaky skusam kazdu chvilu ..