Sytezator nebo Workstation?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 14 říj 2008 23:26

sorry už mlčím.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

tsurfed
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2008 00:41

Příspěvek od tsurfed » 14 říj 2008 23:29

martinrx: rekni pls jakej program s jakym syntakem je dobry doromady cca 50tis.kc

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 14 říj 2008 23:41

tsurfed píše: Plus nejaky klavesy premyslim o Yamaha MO6 nebo Korg TR61 - 76.. pls poradte co bude nejlepi..
Podle me uvazujes spravne, oba jsou pouzitelny kompromis s profi zvukem. Osobne mam radsi Korgy, takze spis bych bral ten TR61 jako rekneme vsevjednom. Btw zvuky a la Motif vyloudis v hodne slusne kvalite z Cubase 4. K tomu ale jeste potrebujes neco na vylozene synteticke zvuky, pouvazuj o Korgu Radias.....jen muj skromny nazor, nikomu to nenutim :wink:

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 14 říj 2008 23:42

Co se tyce sw cesty, tak Cubase 4 Studio nebo Essential (rozhodne radsi nez LE3) a NI Komplete te vyjde dohromady do 25 tisic a mas tam vsechno co potrebujes a k tomu i neco navic. Misto Komplete jde vymyslet spousta alternativ to by bylo na delsi debatu. Ale nez bys zacal nakupovat neco dalsiho, tak si vyzkousej samotnej Cubase a syntaky a efekty primo v nem. Potom uvidis, jak se s tim dela a co bys potreboval. Jinak Cubase ti nahradi celej workstation, takze pokud hw, tak syntak.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 14 říj 2008 23:51

tsurfed píše:excom a co myslis o MO6? on zrovna na tom vali..
ak sa ti ta masina paci tak ju ber, ja to tak robim vzdy :) lebo ak ju nezoberiem a zoberiem inu tak si vycitam co som nezobral tu prvu.. atd. atd.. :)
no ale ak kupovat MO6, tak to si radsej doplat rovno za MOTIF... MO6 je nieco v duchu MOTIF LITE :) a dnes je MOTIF relativne lacny...

ale ak sa ti ten nastroj proste paci( a vnutorne si presvedceny ze to by bolo ono ) tak nevahaj.. proste je to laska na prvy pohlad a neni co riesit.. lebo ak nie, bude riesit dalej dalsich X variant co by si kupil a dostanes sa k tomu ze som len predsa mal zobrat ten MO6 8)

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 14 říj 2008 23:58

tsurfed píše:excom a co myslis o MO6?
on zrovna na tom vali..
UPSS, tak tohle je dost, jinak ten beat co tam slepil je děsnej, to juno od rolanda by na hihphopový beaty stačilo, má v sobě spoustu použitelnejch zvuku k těmhle moderním stylům, ale na solid beat stejně musíš mít SP1200 nebo 303ku :D
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Příspěvek od c9000 » 15 říj 2008 00:05

já myslím že at koupíš co koupíš budeš spokojenej, o tomhle by se dalo debatovat roky, ale pravda je že cubase je workstation uplně dostačující, a stejně než se s tím naučíš dobu to dá, a jen samotný mpc je dostatečnej HW na dělání sebelepších Beats!
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 15 říj 2008 00:08

tsurfed píše:martinrx: rekni pls jakej program s jakym syntakem je dobry doromady cca 50tis.kc
ok, tohle není jednoduché téma, existuje na to mnoho různých úhlů pohledu a mnoho zbytečně vyvolaných flame. nechci rozpoutávat nějaké bouřlivé reakce, at má každý svůj názor. já ti mohu odpovědět jen podle mých zkušeností. :)

s tím DAW workstation ti asi mnoho neporadím pokud nejsi uživatelem apple platformy. já sám používám digital performer (nejvíc mi vyhovují jeho možnosti a intuitivní ovládání) - ten je jen pro apple. bohužel program který bych ti doporučil nejvíc a to Logic - ten je taky jenom pro mac - tam by jsi měl všechno co potřebuješ v jednom balíku a levně, navíc téměř vše v profesionální kvalitě.
pokud bychom se měli bavit o pc win světě tam je situace pro mě naprosto nepřehledná. asi bych ti nedoporučil pro tools (ačkoliv je to nádherný a luxusní program) protože jsou vázány na hw a jsou zaměřeny spíš na nahrávání audio než jako midi workstation. v evropě se nejvíc používá cubase a příbuzné programy - já jsem z něj sice utekl ale určitě by splnil tvé nároky - otázkou je dražší cena a smysluplnost některých implementovaných nástrojů a pluginů.
víc nevím.


pokud se jedná o virtuální nástroje dle mých zkušeností upřednostnuju firmy ik multimedia a spectrasonic.

můj tip pro tebe by byl asi sampler Sampletank2 XL - skvělá banka zvuků akustických i syntetických - a synt Omnisphere - to je novinka od spectrasonic. na groovy je výborný stylus - taky od spectrasonics. navíc je na netu spousta i freewareových pluginů, synths a samplů.

s tím by sis vystačil do aleluja při maximální zvukové kvalitě.

toto je můj názor a zkušenost. věřím že spousta jiných bude mít na věc zcela odlišný názor. :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 říj 2008 01:58

No .. Mne sa tiez paci NI Komplete .. Neni to drahe a je tam vsetko .. aj orchester .. Ale osobne si myslim ze ten roland Juno-G alebo Korg TR61 by bol lepsi kauf .. MOzes sa zamerat viac na tvorbu muziky , nez sa ucit pol roka robit na pocitaci .. a jednoducho to zbalis pod pazuchu a ides hrat do kapely .. vacsia zabava ako s pocitacom ..

tsurfed
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2008 00:41

Příspěvek od tsurfed » 15 říj 2008 15:27

..vsem moc dekuju za rady a nazory, moc me to pomohlo :wink:

myslím že pujdu do Korg TR61 nebo 76 a k tomu http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=4067

nechapu proc je lepsi CUBASE Essential 4 kdyz to stoji jenom 3500kc a ten SL3.0 ktery chci stoji 11500?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 říj 2008 15:37

Obdoba Cubase SL3 ovsem v novy generaci je Cubase Studio 4 http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id ... e-Studio-4

Byl bys blbej, kdybys koupil radsi starsi verzi za vetsi prachy. A proc maj ty ceny takhle? No to se zeptej jich.

tsurfed
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2008 00:41

Příspěvek od tsurfed » 15 říj 2008 15:58

tak to je super.. ja myslel ze Cubase Studio 4 stoji víc...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 15 říj 2008 16:32

tsurfed : tak nech sa dari s prvym setupom :)Obrázek

tsurfed
Příspěvky: 24
Registrován: 09 zář 2008 00:41

Příspěvek od tsurfed » 15 říj 2008 16:49

EXCOM: diky,)

jeste posledni otazka co je lepsi Cubase 4 nebo Cubase studio 4?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 15 říj 2008 17:28

Vyssi verze je Cubase4, zapremyslej ale, jestli ty veci navic vubec vyuzijes a neni pro tebe lepsi ty prachy vrazit do neceho jinyho ;) Tady je porovnani:
http://www.steinberg.net/en/products/mu ... tails.html

Odpovědět