VANGELIS - jeho mega syntaky

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Jeste troska fotek z Vangelisova pozdejsiho studia NEMO z ronce osumdesatejch let a zacatku let devadesatejch

Mezi syntaky stale zustava jeho milovana CS-80 a PROPHET-10, ale uz se tu pomalu objevuji digitalni veci jako EMULATOR II, AKAI S900, Roland JX10, Yamaha DX7 IIFD, KORG M1 / T3. pak jeste pozdej koupil i veci jako Roland JD800 nebo Kurzweil K2500 ci Yamaha SY-99.

Stary bici automaty LINNDRUM LM1 / LM2 a Roland CR8000 vymenil za novejsi EMU SP-12, SP-1200 a YAMAHA RX-5

Z efektu ktery Vangelis pouzil ve svych filmech napr. Blade Runner byl hlavni efekt LEXICON 224LX (prvni velky digitalni reverb - tenkrat to byl nejdrazsi mozny efekt), ten byl pozdej nahrazen novejsim Lexicon 480L kterej koupil rovnou 2x.
Ten starej Lexicon 224XL mel Vangelis s vyrobnim cislem 0002 !!! uplne prvni prodanej 224XL do soukromyho studia:) Vangelis zboznuje dlouhy reverby a je to slyset, casto se jejich cas v jeho nahravkach blizil 7 sekundam! Jinak v zacatcich mel hodne rad tlustej tape chorus Boss CE-1 a krabicky Electro Harmonix. Do tech napriklad poustel piano aby znelo rozladene a divne, hodne je to slyset u Blade Runner. Delay Roland RE-301 byl jeho taky velmi oblibenej, coz dokladam i na posledni fotce:)

Mixpult v jeho studiu NEMO je velka klasika - digitalne rizenej analog: Solid State Logic 4056 ze serie G+. Tyto pulty byly vylepsena serie E. G+ prislel na trh v roce 1993 coz mi pomaha se orientovat ze kteryho obdobi ty fotky jsou:) - tzn ze tenhle equipment pro film 1492 - Conquest of Paradise, pouzit nemohl protoze ten je uz z roku 1992.

Ty obri hnedy monitory jsou pokud se nepletu od firmy WESTLAKE. Basak je evidentne TAD 1601A a horny jsou taky od firmy TAD. Predtim Vangelis pouzival 15ti palcovy monitory od TONNOY.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Joooo, ta posledni fotka je vyborna ! :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ESCON, ides!!! :D

ECSON WALDES
Profesionál

EXCOM píše:ESCON, ides!!! :D
ECXOM, diky ...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

tak ako JARRE tak aj VANGELiS su si podobni svojim smerom ale kazdy dokazal napriek rovnakemu "stylu" ist svojim duchom a dat jedinecny podpis do svojej hudby.. odvazil by som sa tvrdit ze tyto dvaja pani su jediny ktory dokazali na plne gule vyuzit synthetizerovu hudbu na maximum, proste pochopili ako to chodi a preto si aj robia svoju robotu na jednotku. je to urcite aj tym ze su viacmenej priekopnici a dostali sa v dobrom case na dobre miesto, nieco ako ked bill gates bol doma ked mu osud zazvonil na zvoncek vo svojom dome alebo kde to bolo :) su to viacmenej ludia stasteny.. ale dobre ze ich tu mame :) lepsie to uz asi nikdy nebude.. GOLDEN ERA je vzdy len jedna a len raz...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

btw. inak fantasticky album je DiRECT

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

EXCOM: souhlas ! s Blade Runnerem moje nejoblibenejsi, nadhera

ECSON WALDES
Profesionál

Obrázek
YAMAHA CS-80

Obrázek
Sequential Circuits PROPHET 10

Obrázek
LINN LM-1

Obrázek
EMU Emulator I.

par starejch hracek pana Vangelise

YAMAHA CS-80 - jpg - (2300 x 1500) !
http://www.bernhard-doering.de/Synthi-M ... anel-2.jpg

.

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Viete niekto nieco o CS80 co sa objavila v inzercii? Mal by to byt kusok z CT.
Hlavne mi ide o info v akom je stave. Inak prijemny pan ktory to predava by mi mal poslat foto, ale vnutro tam aj tak neuvidim a prehanat sa hore dole par sto kilometrov sa mi tiez nechce. Dost o nej uvazujem aj ked zatial iba informativne, dost zavisi od jej stavu. Dik

sparX

Příspěvek od sparX »

KAYKO píše:Viete niekto nieco o CS80 co sa objavila v inzercii? Mal by to byt kusok z CT.
Hlavne mi ide o info v akom je stave. Inak prijemny pan ktory to predava by mi mal poslat foto, ale vnutro tam aj tak neuvidim a prehanat sa hore dole par sto kilometrov sa mi tiez nechce. Dost o nej uvazujem aj ked zatial iba informativne, dost zavisi od jej stavu. Dik
Za 3.000,-EUR by ti jí mohl přivést až do domu , ukázat , ozkoušet a na cestě zpět se před tebou hluboce klanět .... :lol: :lol:

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Hmmm....... bohuzial tento pripad to asi nebude, ale bral by som to, kedze vazi rovnych 100kg :)

sparX

Příspěvek od sparX »

KAYKO píše:Hmmm....... bohuzial tento pripad to asi nebude, ale bral by som to, kedze vazi rovnych 100kg :)
No jo … každej dinosaurus musí bejt přeci veeeelikej a těžkej , aby vzbuzoval respekt :---)
Osobně si myslím , že někteří inzerenti prostě postrádají „soudnost“ …. Nicméně stále je tu možnost ebay a kupci to může poslat třeba poštou .... ? :twisted: :lol: :twisted: :lol:

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Jo, zlata to 303 :D

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Cumnite sem, sam Maestro predvadza CS80

http://www.bernhard-doering.de/Synthi-M ... vtmahm.mpg

Odpovědět