Tak to jste mne mile prekvapili!!! Blade Runner je muj absolutne nejoblibenejsi film! Je neuveritelny ze v dobe jeho uvedeni to byl kasovni propadak, lidi ho nepochopili, pritom se od nej tolik ocekavalo, je to umelecky dilo. V ty dobe bylo v kurzu vse co se tykalo valek ve vietnamu vse kde krev tekla proudem vcetne vysvalenho hrdiny a buchty s velkejma proste osumdesatkova filmova estetika (Rambo, Comando, proste sracky..), ani jedno z toho ve filmu neni, byl prilis nadcasovej na svou dobu, ale zato se z nej stal snad nejsilnejsi kultovni film, krom toho celkove zemnil pohled na SCI-FI.
Hudba Vangelisee dokonale dokresluje jeho abstraktni atmosferu a navozuje mi skvely pocity. Je to Vangelisovo vrcholny dilo. Cekalo se ze za nej dostane Oscara, tak jako za film 1492 ale bohuzel nedostal, velka skoda, ale nastesti kvalitu filmu nurcuji oceneni ale to jak se zapsal u lidi, tenhle film byl "objevenej" ale trochu pozde (v prubehu 90tejch let) vzhledem k dataci jeho uvedeni v roce 1982.
..tyhle OT sem patri protoze Vangelis je Blade Runner a Blade Runner je Vangelis
rastis píše:ECSON - ty si klavesista / klavirista ? Viem, co za synthy mas / mal si, ale aj tak sa spytam

.
Jo jsem, studoval jsem ZUS klavir a pak trumpetu, to uz je ale let:))
.