VANGELIS - jeho mega syntaky

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Tudy

Příspěvek od Tudy »

Kayko: super link! :)
Jen škoda, že je to v tak hrozné kvalitě.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

KAYKO píše:Cumnite sem, sam Maestro predvadza CS80

http://www.bernhard-doering.de/Synthi-M ... vtmahm.mpg
to je super, neni takych viacej? :)

KAYKO

Příspěvek od KAYKO »

Viem chalani, mohlo by to byt v lepsej kvalite a dlhsie...........ale aspon neco.
Budem hladat dalej.
Naozaj nikto neviete o tej ceskej, v akom je stave?

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Obrázek

Nasel jsem video kde Vangelis hraje na syntaky, jeho nezamenitelny plochy a harmonie. jo to frajer. Nejlepsi je vybusnej zaver videa:))
Tohle uz ja ale z jeho pozdniho "digitalniho" obdobi (1992) ktery neni tak krasny jako jeho hudba nahrana na starejch pekacich jako CS80 a Prophet10
..teda ale reverbu se fakt neboji co? Jeho nad miru uzivanej Lexicon 480L ma urcite odpracovano ze vsech reverbu na svete uplne nejvic:))

video
http://kunst.phlimburg.be/~dvdborn/blog ... gelis.html

.

ECSON WALDES
Profesionál

Obrázek

a tady link na VANGELIS myspace - www.myspace.com/vangelisofficialmyspacepage

kdo nezna "Blade Runner" soundtrack, ma na techto myspace moznost poslechnout 4 kousky. Ted si tise posloucham a je to dokonaly, jestli mne neco umi sundat, tak pak je to soundtrack "Blade Runner", je spousta hudby kterou mam rad, ale tahle muze zaznit at jsem v jakym koliv rozpolozeni a spadnu do ni, hlavne do pomalejch pocitovejch nocnich ploch skladeb Blade Runner Blues, Rachels Song, Love Theme...

.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ecson: Love Theme taky zeru, to ale neni synteticka skladba, ne? Nebo se pletu?!

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Cyril: jiste ze je, jediny co tam snad neni synteticky je ten saxofon ;) (jestli to teda neni nejakej super predprodukcni vzorek VL1 :)

syncro

Příspěvek od syncro »

Blade Runner soundtrack je bomba. Koupil jsem si originál od Vangelise i tu verzi s orchestrální adaptací a kdysi jsem to poslouchal opravdu hodně. Hlavně kvůli tomu, že BR je můj definitivně nejoblíbenější film, který jsem viděl snad třicetkrát a pokaždé jsem v něm objevil něco dalšího...

"I have seen things, you people wouldn't believe. Attackships on fire on the shoulder of Orion ... and all these moments will be lost - like tears in the rain."

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

syncro: jsem stejne postizenej ;) Pro me je to nejlepsi sci-fi, jaka kdy vznikla. BTW existuje asi 15 oficialnich verzi toho soundtracku a dokonce bootleg, kde je 18 skladeb. Pro me idealni nocni poslech, vzdycky mi to pripomene to futuristicky nocni mesto v desti...

syncro

Příspěvek od syncro »

Kermitak: Vítej do klubu 8-) A taky existuje x verzí filmu, já viděl jen tu původní, director's cut a nějaké šílené VHS s japonskou verzí 8-) Pak taky český dabing pro půjčovny (Lovec androidů, otřesné) a český dabing pro ČT (přeložit fucker jako otec bylo opravdu zajímavé)... Dostávají mne tam ty drobnosti typu origami jednorožce - sen o jednorožci, přistávací sekvence policejního vznášedla = startovní sekvence opouštění Nostroma v Alienovi pozpátku a tak. Ten film je geniální, ostatně jako většina knih autora předlohy P.K.Dicka.

Saša
GunJah Records

rastis

Příspěvek od rastis »

ECSON - ty si klavesista / klavirista ? Viem, co za synthy mas / mal si, ale aj tak sa spytam :).

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

syncro: letos ma vyjit DVD s verzi, ktera jeste nikdy nevysla a kde se ma Ridley Scott vyradit :), protoze direcotor's cut pry neni podle jeho predstav a koncem roku HD verze na Blueray. BTW osobne uprednostnuju cinematic release, protoze v director's cut naopak hodne veci chybi (treba zaverecna scena, prechazejici do letu kamery nad krajinou), ale bohuzel ta cinematic verze se dost blbe shani :-/
S tim vznasedlem - to jsem si nikdy nevsiml a priznam se ze uplne nechapu jak to myslis, jako ze to je stejny zaber ?

syncro

Příspěvek od syncro »

kermitak: Těžce offtopicujeme 8-) Mě ta závěrečná scéna (odlet nad hory) v DT vůbec nechyběla, je to takový hollywoodský optimismus, který mi přišel zbytečný. DVD si pořídím 8-) Ta scéna s počítačovou sekvencí, která běží na monitoru přistávajícího policejního vznášedla mi nápadně připomíná scénu, kdy se odpojuje záchranný modul s Ripleyovou od Nostroma a na její obrazovce běží podle mne totéž... Ale všiml jsem si toho kdysi, tak před deseti lety, takže to nechci tvrdit na 100%.

Ostatním se omlouvám za Blade Runner exkurzi, ale aspoň trochu k tématu to je. Dík,

Saša
GunJah Records

ECSON WALDES
Profesionál

Tak to jste mne mile prekvapili!!! Blade Runner je muj absolutne nejoblibenejsi film! Je neuveritelny ze v dobe jeho uvedeni to byl kasovni propadak, lidi ho nepochopili, pritom se od nej tolik ocekavalo, je to umelecky dilo. V ty dobe bylo v kurzu vse co se tykalo valek ve vietnamu vse kde krev tekla proudem vcetne vysvalenho hrdiny a buchty s velkejma proste osumdesatkova filmova estetika (Rambo, Comando, proste sracky..), ani jedno z toho ve filmu neni, byl prilis nadcasovej na svou dobu, ale zato se z nej stal snad nejsilnejsi kultovni film, krom toho celkove zemnil pohled na SCI-FI.

Hudba Vangelisee dokonale dokresluje jeho abstraktni atmosferu a navozuje mi skvely pocity. Je to Vangelisovo vrcholny dilo. Cekalo se ze za nej dostane Oscara, tak jako za film 1492 ale bohuzel nedostal, velka skoda, ale nastesti kvalitu filmu nurcuji oceneni ale to jak se zapsal u lidi, tenhle film byl "objevenej" ale trochu pozde (v prubehu 90tejch let) vzhledem k dataci jeho uvedeni v roce 1982.

..tyhle OT sem patri protoze Vangelis je Blade Runner a Blade Runner je Vangelis :D

rastis píše:ECSON - ty si klavesista / klavirista ? Viem, co za synthy mas / mal si, ale aj tak sa spytam :).
Jo jsem, studoval jsem ZUS klavir a pak trumpetu, to uz je ale let:))

.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tiez sa hlasim k Blade Runner .. To sa snad nemoze nepacit nikomu ..

Odpovědět