X-STATION+Ableton problém přehrávání midi clipu

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
droozd
Příspěvky: 6
Registrován: 08 úno 2007 11:54

X-STATION+Ableton problém přehrávání midi clipu

Příspěvek od droozd » 15 črc 2007 19:01

Cus nemáte nekdo zkusenost s prehrávánim midi clipu v abletonu,ktery mi prehrava zvoleny zvuk na syntaku v x stationu?hraje mi to pouze,kdyz mam x station preply na Synth mode,jakmile prepnu na Play mode zvuk prestane grat,taky mam trochu problem s ovladanim zmeny zvuku syntaku z abletonu,myslim ze tyto 2 problemy jsou nekde v nastaveni x stationu,ale nemuczu podle manualu nejak prijit na to cim to je. Diky

Uživatelský avatar
emptysound
Příspěvky: 181
Registrován: 13 dub 2007 10:07

Příspěvek od emptysound » 15 črc 2007 22:41

Pokud dobře chápu co píšeš, tak ti musím oznámit, že X-station nemůžeš používat jako synth a zároveň jako masterkeyboard. Pokud si to teda dobře pamatuju (měl jsem ho tak dva roky zpátky). Jediná možnost je nahrát to do Abletonu jako audio a potom přepnout na funkci masterkeyboardu a nahrávat MIDI.

A ten druhý problém bude možná někde v menu X-stationu, myslím že to by chodit mělo.

es

droozd
Příspěvky: 6
Registrován: 08 úno 2007 11:54

Příspěvek od droozd » 16 črc 2007 22:30

ja sem myslel prehravat midiklip v abletonu a prehravat zvuk syntaku v x stationu.to mi de,ale pouze na funkci synth,na funkci play mi to nehraje.ale jinak diik

mathiasm
Příspěvky: 19
Registrován: 03 črc 2007 20:17

Příspěvek od mathiasm » 17 črc 2007 09:36

z toho mi plyne, že když aktivuješ funkci "synth" tak je aktivní jen synth sekce, můžes tam poslat midi data a synth syntézuje :)
Po aktivaci "play" funkce se vypne sekce syntezátoru a jedou jen klapky, čili můžeš používat jako masterkeyboard ale nemůžeš do něj poslat žádná midi data...pletu se?

Uživatelský avatar
emptysound
Příspěvky: 181
Registrován: 13 dub 2007 10:07

Příspěvek od emptysound » 17 črc 2007 16:09

Myslím že se nepleteš.

droozd
Příspěvky: 6
Registrován: 08 úno 2007 11:54

Příspěvek od droozd » 19 črc 2007 22:27

hmmm,vsichni se nepletete,jeste zkusim nejaky porejpani v na staveni syntaku ale ceskej manual je tak stroze prelozenej ze to je peklo to v tom nekde najit,kdyby vas neco napadlo tak dik za radu :)

Odpovědět