YAMAHA CS-10

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Matucha mozna to uz pouzil nekdo pred tebou :) Fender vyrabel neco co se jmenovalo Piano Bass. Pouzival to Ray Manzarek z The Doors, kteri nemeli basaka. Je to ta krabice co mu lezi na Voxech pri koncertech. Myslim, ze na basy slusne :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

JJ jenze stoji kolem 16 tisic servisovana, je to tezke jak krava a co jsem koukal tak to ma jen 2 kroutitka :) moc nastaveni zvuku tam nebude, takovy chudsi bracha rhodesu :)

Obrázek
Obrázek

Edit: Vi nekdo jak funguji ty tycinky? Zajimalo by me jak to generuje zvuk.
Naposledy upravil(a) Acid Punk dne 14 kvě 2008 13:57, celkem upraveno 1 x.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bodyia píše:Je vtipné, jak někteří zdejší uživatelé přichází postupně na pravdy, které se jiná skupina uživatelů snaží prosazovat již dlouhá léta;) Připomíná to mi úvod k manuálu pro OBMX, kde Don Buchla píše: "Vzpomeňme si na dobu, kdy muži ještě byli muži a syntetizéry opravdovými syntetizéry... tato doba skončila v epoše Flash Gordonu..."
asi to bolo mierene na mna :) moc to sice nesedi, kedze analogy mam rad odjakziva, nikdy som proti nim nezbrojil, ale problem bol v tom ze som ziadny nemal tak som len mohol snivat a cakat ked si jedneho dna nejaky zozeniem a budem moct o nom basnit :)
bodyia : Jinak imho CS10 je lehce nudná, ty bzučivý oscilátory rozhodně nejsou hi-end. S CS15 a výš se už ale něco díky dvěma oscilátorům a dalším utilitám dělat dá.
A-Punk : Imho CS10 zni strasne, bzuci/chrchla jako by byla z lacinych soucastek. Coz neupiram, by se pomoci SW nebo VA dost spatne napodobovalo
ono, to bude asi tym kto to ma pod rukami a ako dlho sa tomu venuje.. ja som tam nasiel co som veru ani nehladal :) a bzucive mi dojdu v podstate vsetky analogy ktore som chytil na eZone stretku.. cize bzucivy, je velmi relativny pojem, kedze kazdy bzuci :)
vsak ja sem hodim ukazky pani a neuverite ze to leze z CS-10 :)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Excom hod sem ukazky toho filteru :) filtr je pulka zvuku :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

A-Punk : musim dokoncit jednu robotu ako som pisal a potom to spravim.. nemam ani kartu zapojenu v notasi je zbalena... tak ked to dokoncim tak porobim zvuky...

inak tu mas jedneho uchyla ktory moc jede na analogoch :D dokonala pracicka s LFO MOD a CutOff 8)
http://www.youtube.com/watch?v=U_CF0jDQzwU
a priznam sa ze ak takyto clovek chyti takyto nastroj tak niet sa co cudovat co z toho leze :) potom akurat takyto zvuk moze z obecniet a je to v prdeli ;)

ADDyS

Příspěvek od ADDyS »

no ja bych u te CS-10 si urcite dodelal sub oscilator, urcite by to pridalo na zvuku.
http://yusynth.net/MyOldGear.html

Obrázek

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

softOT: ako kedysi daavno napisal Ecson Waldes, taky je to klasicka syntakovska eZone, btw co je nim? :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

demsky : Ecson urcite maka jak srobik, je to velky pracant.. nemrha casom na eZone ked nemusi :)

matucha

Příspěvek od matucha »

a.tom.x píše:Matucha mozna to uz pouzil nekdo pred tebou :) Fender vyrabel neco co se jmenovalo Piano Bass. Pouzival to Ray Manzarek z The Doors, kteri nemeli basaka. Je to ta krabice co mu lezi na Voxech pri koncertech. Myslim, ze na basy slusne :)
No jasne to znam... ten plugin se da ale doladit do neceho, co jako rhodes tolik nezni.

Jako syntak ma taky moznosti artikulace (a urcite nemaly), pocinaje filtrem, konce modulacema atd... to bych mu nerad ubiral. Ale asi preferuju ty akusticky a pripadne elektroakusticky nastroje pred syntakama.

bodyia
Vybavení

Příspěvek od bodyia »

Excom: No mě ta fascinace CS10 přijde hlavně vtipná hlavně v souvislosti s tvým stávajícm setupem - člověk by si čekal, že při takovém počtu nástrojů v tom už máš jasno. Ale třeba máš, co já vím;)
Jinak vedle ROM playerů a různých VA bude CS10 asi úžasná... až si ale dýl pohraješ s něčím pořádným, velmi pravděpodobně prozříš znovu.

btw: SH09 je fakt skvělá. Sice jsem ji po roce prodal, její práci (a něco víc) mi udělá Promars, ovšem filt devítky je lepší (postavený minimoog like) byl lepší, subosc s různou střídou pulsu je taky silná zbraň. To je správnej jednoosc synth.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bodyia : principialne som mal jasnu predstavu co chcem( aj ked vzdy pride nieco co ta prekvapi a nevies odolat, to je holt zivot ).. analog bol v tom tiez zahrnuty a naskytla sa prilezitost a siel som do toho.. analog je daleko viac inpirativnejsi ako som to pochopil u VA s tonou knobov.. ta spontalnost je tam nadmieru cititi co u VA nie je a nemal som to ako zistit aj ked som vedel ze to tak je, len som to nemal pod rukami.. je to ako vediet ze tu mame vesmir ale ked sa v nom ocitnes tak budes hykat :D ten moment hadam vzdy pride, otazka len je kedy a ci vobec sa k tomu clovek dopracuje.. ak chce tak sa dopracuje ak len caka tak bude cakat...

z roznych videii ma brutalne laka ARP 2600.. no a nechcem vediet co by nastalo ak by som sa k tomu nazivo dostal.. budem hykat jak jelen ked ma ruju..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

No CS10 mi zni velmi mekce a prijemne. Termin bzucivost moc nechapu ;)

Suboscilator je fajn. Já bych do toho teda nevrtal, raději bych se podíval někde po CS5 a řídil to pomocí CV. Takhle jsem to provozoval s Korg MS10 a pozdějíi MS20.

Jinak občas lituju, že jsem prodal CS15. Na CS30L mi nakroucení relativně jednoduchého "rovného" zvuku dá trochu víc zabrat. Je to dost nepřehledná bestie, ale na druhou stranu je to top Monosynth od Yamaha a zvukově je fakt vyjímečnej.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

a.tom.x : CS-30( L verzia je tiez zaujimava ) sa mi hrozne paci ze tam ma ten sequencer.. a vyzera velmi sladko... aj ta CS-15 je velmi prijemna na pohlad...

s tou bzucivostou, ja ten pocit z nej nemam samozrejme, to ze tam spravim na najnizsej oktave "traktor" zvuk je jedna vec.. ale ja mam prave pocit ze to ma velmi prijemny zvuk, tak ako vravis makky...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Ja jsem dal prednost verzi L protoze ma vic vstupu na externi rizeni. Sequencer CS30 btw. neni synchronizovatelnej a ma jenom 8 kroku, ale na zive hrani velmi zabavne. Mam v planu Korg SQ10, ktery jde synchronizovat a ma 3x12 kroku coz bude vetsi svanda ;)

c9000

Příspěvek od c9000 »

rhodes piano bass si mužeš poslechnout v Broomstickbass pluginu, je tam nasamplovanej, jo a taky to divný basový pádlo se strunama, co sem tu vo něm nedavno čet.

Odpovědět