Yamaha DX7

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Yamaha DX7

Příspěvek od Tudy » 01 dub 2011 10:57

Obrázek
dano píše:...to je DX7 ten synth co mas ako masterkeyboard?
dano: DX7 E! a s podsvětleným displejem (čili s finálním upgrade na nejvyšší verzi, co lze z první generace dostat).
Ještě plánuju zabudovat chorus ElectroHarmonix Small Clone...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha FS1R

Příspěvek od Pytkin » 01 dub 2011 11:43

Tudy : to je diskutabilne ci je vyssia verzia E alebo MAX :)

podsvietenie si si robil sam ? kde sa da zohnat ta folia ? ci mas stare zasoby ?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Tudy » 01 dub 2011 12:37

Pytkin: co má verze MAX navíc oproti Grey Matter E! ???

Displej jsem objednal celý podsvětlený na eBay, ale musel jsem na něm provést úpravu - přidat omezovací rezistor, jinak by podsvětlení shořelo (ten idiot, co to vydával za nachystaný displej, propojil natvrdo napájení podsvětlení přímo na 5V).
A pak jsem musel mechanicky upravit původní uchycení displeje, jinak by displej při dotažení vytlačil plastový kryt ven z nástroje (šlo to ještě přišroubovat z druhé strany, ale pak byl displej moc utopený)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Pytkin » 01 dub 2011 14:24

Tudy : tu je popisany MAX .. http://www.dx7.nl/downloads/supermax%20 ... eiding.pdf

zaver :
So which expansion board should you buy for your DX7? E! has better tuning functions and better MIDI functions, but Super Max has a great
arpeggiator, some hip delay options, and a patch generator. It's too bad you can't put both products into the instrument at the same time ..

inak DX7 MAX ma KAYKO ..

Dnes mi k Hubertovi Hirli donesie novu DX7 a Ecko .. Cez weekend budem osadzat .. tesim sa ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Tudy » 01 dub 2011 18:03

To jsem rád, že to Hirlimu s koupí E! pro DX7II konečně vyšlo :)
Tak ať se daří!

Nějak jsem neobjevil, jak je na tom MAX s nastavením vysílané a přijímané dynamiky úhozu, což byl pro mě druhý nejdůležitější impuls k upgrade - hned po paměťových bankách.
Arpegiator určitě potěší, ale v mém případě je to jen na "hraní si" (ikdyž proč ne? :) ).
Přitom arpegia používám fakt hodně, ale tak nějak bych se propadl hanbou, kdybych si je nedělal sám :)

Delay už mi přijde výrazně přínosnější (předpokládám, že jdou zpožďovat nástupy jednotlivých složek zvuku).

Patch generátor je předpokládám "náhodné vytvoření zvuku". To mám na Waldorfu Pulse a v životě jsem to nepoužil, ale na druhou stranu, často při přepínání zvuku na DX7 (jak "morfují" parametry) zazní něco, co se mi moc líbí a je možný, že u FM by to mohlo být fakt užitečný...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Pytkin » 08 dub 2011 18:14

Takze dnes som osadil E! do novej DX7 .. Hodim sem neskor fotky .. Teda bal som sa letovat dva dratky na IO .. to bol vo finale ten mensi problem .. Vacsi bolo nasadit tu dosku do patice .. v navode jednoducho zastrcte ju .. u mna to znamenalo niekolko hodin zapasu , vybratia klavesnice , neskor aj vybratia zakladnej dosky .. Podla mna by mali k tomu balit aj dreveny tesco vlacik .. bez jednej rovnej kolajnice by som to tam nikdy neosadil :)

Tudy : neviem najst tie pridavne ROM zvuky .. Ako sa k nim da dostat ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Pytkin » 08 dub 2011 21:55


Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Tudy » 08 dub 2011 22:18

Pytkin píše:Tudy : neviem najst tie pridavne ROM zvuky .. Ako sa k nim da dostat ?
Nechápu, co tím myslíš. U expanze přece bylo CD s bambiliónem zvuků..

PS: blahopřeju (ikdyž nechápu v čem byl problém - baterku tam mám normálně usazenou částečně pod expanzí a klávesnici ani desku jsem vytahovat nemusel. Jen jsem si ze všech stran svítil baterkou a pečlivě šteloval usazení pinů do patic).
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Pytkin » 08 dub 2011 22:20

Tudy : mne to tam neslo zatlacit do tych socketov .. A u expanzie by malo byt dalsich 8 bank rom zvukov .. ale bol to asi option priamo u GM a tento franzuz to v ROM nema , ktoru tam dava .. ja mam 2.02C

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Tudy » 08 dub 2011 22:29

Pytkin píše:..A u expanzie by malo byt dalsich 8 bank rom zvukov .. ale bol to asi option priamo u GM a tento franzuz to v ROM nema...
Ano, na expanzi je místo pro jednu EPROMku, kterou jsis mohl tehdy objednat u Grey Matter - poslal jsi jim sysexy svých dream-bank a oni ti naprogramovali EPROMku, která se osadila do té volné pozice.
Pokud bys někde našel ten program, co používali pro převod sysex do *.bin souboru, tak vypálit EPROM není problém...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Pytkin » 08 dub 2011 22:39

tudy : na tej mojej E! ziadne miesto na Eprom neni .. Podla mna to skorej davali do tej Eprom , kde je aj firmware ..

Obrázek

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Tudy » 08 dub 2011 23:04

máš pravdu, zmátl mě ten konektor :)
A není to teda na té větší desce pro DX7II ?
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Pytkin » 09 dub 2011 00:11

no vylucene to neni .. ale pochopil som , ze tam moznost je aj pri tejto mensej .. skorej si skutocne myslim , ze ta eprom co tam davaju je dost velka .. kde je OS pre DX7 .. no a ostava tam aj miesto na dake patche ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Tudy » 09 dub 2011 08:14

To je taky docela možný - navíc jsou tam EPROMky dvě: 128k a 256k..
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Yamaha DX7

Příspěvek od Pytkin » 09 dub 2011 12:32

jo .. myslis ze tam je nejaky jednochipak ? logicke by potom bolo , ze jedna EPROM je pre DX7 s novym FW (nahrada za tu , co sa vytiahla) a druha by bola pre ten jednochipak .. Este tam musi byt RAMKA .. chipy su tam 4 , takze by to sedelo ..

Odpovědět