Yamaha MODX
Re: Yamaha MODX
Otazkou je, ci to robi legalne.
To je druhá vec. Ja som to len objavil na youtube, tak som to sem posunul...
- Keyboarder
- Vybavení
Vážně si myslíte, že přesamplování zvuků nějakého nástroje by mohlo být nelegální? Mi to přijde stejné, jako když tentýž nástroj použiju na vystoupení, nebo do své nahrávky.
No to by som ja ja rad vedel. Ale na Kurzweilovskej grupe na Facebooku sa to riesilo. A vraj je to nelegalne. Podla mna ak by to robil zadarmo, je to ok na osobne pouzitie. Ale on za zo pyta peniaze.
Hm ... kde sú tu vlastne hranice zákonnosti ?
Ahojte. Zvažujem do kapely nejaký kláves so 76 klávesami. Mám Nautilus 88, takže ďalší podobný Korg nehľadám. Kurzweil aktuálne asi nič rozumné neponúka. Zvuky Modx zhruba poznám, keďže som mal jeden čas Montage 8. Chcem sa spýtať na kvalitu klaviatúry na Modx. Je to veľmi "hračkárska" klaviatúra? Mal som jeden čas aj Kurzweil Artis 7, tam ma tá klaviatúra dosť bavila, ale trochu mám obavu z toho Modx. Ešte by potom pripadala do úvahy bazarová Montage 7. Prípadne nejaký nápad na inú alternatívu? Vďaka.
Asi by chtělo specifikovat, co ti na Nautilu chybí za zvuky, čili na co kladeš důraz. Podle mě Nautilus má například docela slabé hammondky, takže třeba Nord Electro by byl super doplněk, ale to je jen můj vkus...
Sorry, nešpecifikoval som môj problém. Nautilus síce mám, ale nechce sa mi ho vláčiť po kapelách. Hľadám niečo prenosnejšie do kapely. Nástroj, ktorý obstojí v kapele ako jediný nástroj, teda žiadne druhé klávesy v kapele používať nechcem. A zase nechcem kupovať další Korg, keďže jeden už doma mám (vlastne dva - aj Korg PA600).
Nie som extra náročný na zvuky, viem že zvuky z Modx by mi bohate pokryli moje potreby. Ale trošku sa bojím kvality tej klaviatúry.
Nie som extra náročný na zvuky, viem že zvuky z Modx by mi bohate pokryli moje potreby. Ale trošku sa bojím kvality tej klaviatúry.
Tak, ještě chybí informace, jaká typově klaviatura by to měla být.
Klaviarúra polovyvážená. Kladivká mám v Korgu, ďalšie nepotrebujem.
Niektory Nord Stage ? Tam je secko do kapely ..
Mechanika na MODX je úplně stejná jako na samohrajkách. 3 klávesy v kuse výlisek, žádné rotační umístění, jen ohýbáš plast. Nic horšího už asi neni 
Tak Nord Stage Compact má skvělou klávesnici. Mám trojku a jsem fakt spokojenej.
Ja mám Kurzweil PC4-7. Mám ho 5 rokov a všetko frčí ako má. Dokážeš na tom všetko (o svetelné roky viac ako na Artise), je to workstation a má len 9kg. Mechanika je tam polovyvážená Medeli, o niečo ľahšia ako na Artis 7. Ale podľa mňa je to lepší kompromis na piano-organ-synth hranie ako tá Fatar z Artis 7 (mal som PC3LE6 s tou istou mechanikou). A cenovo je to tiež fajn. Jediné, čo by som tomu vytkol je, že by som privítal lepší dizajn, hlavne tie nezmyselné boky...Ivan.ps píše: ↑21 srp 2025 10:10Ahojte. Zvažujem do kapely nejaký kláves so 76 klávesami. Mám Nautilus 88, takže ďalší podobný Korg nehľadám. Kurzweil aktuálne asi nič rozumné neponúka. Zvuky Modx zhruba poznám, keďže som mal jeden čas Montage 8. Chcem sa spýtať na kvalitu klaviatúry na Modx. Je to veľmi "hračkárska" klaviatúra? Mal som jeden čas aj Kurzweil Artis 7, tam ma tá klaviatúra dosť bavila, ale trochu mám obavu z toho Modx. Ešte by potom pripadala do úvahy bazarová Montage 7. Prípadne nejaký nápad na inú alternatívu? Vďaka.
Dokáži si přestavit, že cvičit budeš na kladívku a kšeft odehraješ na levné Yamaze. Ja jsem si to tak nějak představoval s Korg Krome EX. Nástroj hraje hezky, na tu mechaniku ale nedokáži hrát dobře