YAMAHA MOTIF XS/XF

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2007 11:49

excom : super ..

paralelne to s hubertom riesime u neho s Rolandom SH201 .. screenshoty su .. ale hubert to chce este otestovat , tak ich sem zatial nedam ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 07 lis 2007 13:18

No ja som zatial na nic nove neprisiel.....ako to co som sem uz pisal.....audio vstup z nastroja sa objavi v mixe az ked je SH-201 zvolena ako ASIO master device.....jediny for ako sa to da obist je ten ze obe zvukovky maju svoje vstupy a vystupy namapovane cez ASIO4ALL.....ale v tomto pripade treba este otestovat ci budu bezat v synchrone.....zial zatial som nemal cas.....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2007 13:34

Takze .. Tu su screenshoty ako funguje SH201 ..

Prvy obrazok .. Zvukovka je v ASIO nastavena EDIROL .. Je otvoreny SH201 VSTi ..
Obrázek
z obrazku vidno .. Midi stopa je nasmerovnaa do SH201 .. hra .. Output z SH201 instrumentu nehra .. je ticho .. tym padom na vstupe a avystupe zvukovky edirol neni nic .. to je logicke .. vo VSTi sa da editovat nastavenie SH201 .. Ale zvuk ide len z fyzickych audio vystupov SH201 ..

Obrazok 2 .. V asio je nastaveny SH201 ..
Obrázek
opat midi kanal hra .. je posielany do sh201 .. output opat nehra ! cize ten navratovy kanal z VSTi nikdy nehra audio .. to je zvlastne trochu .. audio z SH201 sa nam ale ukazuje na audio vstupe z SH201 .. Cize ho vieme nahrat , monitorovat .. etc ..

Teraz by ma zaujimalo , ako funguje virus TI a MOTIF XS ..

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 07 lis 2007 18:52

Virus TI .. vsechno vypada uplne stejne jako kdyby se spustil jakejkoliv VST instrument.

[left]http://www.vey-project.com/data/NuendoMix_and_VTI.JPG[/left]

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2007 14:12

vey : na VTI1 sa ti vracia zvuk z VIra hej ?

podla tohto obrazku to funguje tak ako by som predpokladal .. ale nikde nie su vstupy a vystupy .. to co hovoril Martin , ze sa objavuje pro Motife ..

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 08 lis 2007 16:11

Já už teď nemohu poslat PrtSC, protože XS už nemám ve studiu.
U xs mě nadchla právě ta integrace audia do DAW mixeru.
S XS byla stejná práce jako napřklad je s Kontaktem2. Ve VSTi vyvoláš MotiXS, naběhneti XS editor, tam si nadefinuješ (nebo vyvoláš uložené nastavení) nastavení, až 14 individual. výstupů a 2vstupy, potvrdíš a ve VST Mixeru se ti objevý 14 dalších výstupů z XS (ty dále definuješ jak potřebuješ...) a 2 vstupy zpět do XS (pro sampler (možná pro využití FX... to jsem nezkoušel) vstupy, myslím, že se objeví až po nainstalování RAM).
Těch 14 výstupů po jediném kabelu , to je veliké veliké plus!

Tohle funguje tedy pouze po zakoupení mLAN (verze pro XS).
Po jediném 1394 kabelu pak běží všechno. (audio, data, midi)

Stáhni si manuál, myslím, že to tam je podrobně popsané.
A budeš mít jistotu!!!

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2007 16:17

martin : vstupy sa ale objavia kde ?
vystupy sa objavia teda v mixery .. cize to nie su HW vystupy z motifu .. ale proste 14 kanalov v mixe sa otvori ..

takze zjavne sme sa nepochopili od uvodu ..

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 08 lis 2007 16:52

vystupy a vstupy nejprve nadefinujes XS editoru a po te se ti objevi ve vst mixeru cubase.


-----------------------------------------
........vystupy sa objavia teda v mixery .. cize to nie su HW vystupy z motifu .. ale proste 14 kanalov v mixe sa otvori ..
------------------------------------------

14 kanálů v mixu se otevře: signál (14kanálů) jede z Yamahy výstupu mLAN(1394) do PC(1394 konektoru).



Je to stejné chování jako "External Instruments", ale signál netaháš po 14 analog. kabelech a nemáš je napíchaný do 14 vstupů na zvukovce.

V případě XS všechny zvukové cesty z XS vychází po jediném kabelu mLAN a kabel s koncovým konektorem1394 je zapojen do PC(FW) ne zvukovky.
Integraci kanálů do DAW pak už obstará soft "studio connection" a XS editor.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2007 16:56

martin : ano .. neni mi jasne ale ake vstupy sa ti , kde objavia .. mam pocit ze si to nepamatas dobre ..

ale nepochopili sme sa .. ty hovoris o kanaloch vo VST mixe .. my s hubertom sme mysleli hardwarove vstupy / vystupy motifu ..

z toho ako si to popisoval to vyzeralo ze naraz mozes pouzivat vstupy/vystupy na zvukovke a aj na motife .. to ale zjavne nejde ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 lis 2007 17:00

pytkin> kurna sak ja nemam mLan kartu na motife :D tu si musim este dokupit tak to asi neodskusam ale z instalujem ten i88x a ten sa chova rovnako ako XS v Cubase, tak poslem to..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2007 17:03

excom : no ja myslim ze sa bude chovat uplne inak .. i88x je prevodnik .. MXS je syntak .. alebo sa mylim ? z prevodnika do mixu mozu ist len vstupy .. vnutri sa nic negeneruje .. na MXS sa ti generuje z midi zvuk .. to je dost velky rozdiel ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 08 lis 2007 17:32

hej tiez by ma zaujimalo ako sa moze zvukovka spravat ako VSTi...to je predsa nezmysel.....ale myslim ze uz sa vec vysvetlila.....ja este vyskusam SOnic Cell ktory by mal mat tiez VSTi integraciu.....zajtra mi pride takze uvidime....

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 08 lis 2007 17:35

pytkin: no tak to je pruser riadny s tym SH-201.. potom je to ale cele podfuk a ten "vsti" je v skutocnosti len MIDI interface ktory len posiela midi data do SH201 ... to je pekne naprd ...

netreba este niekde na SH-201 prepnut aby pracoval v rezime ze posiela audio out po usb s5 do interface pluginu na vystup jeho, nie na asio input ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 08 lis 2007 18:15

Dendy: nieje to podfuk...ROland deklaruje v pripade SH201 len VST editor....a to je pravda.....ked zoberies do uvahy ze ide o USB rozhranie.....tak o nejakom velkom routovani vystupov nemoze byt ani reci.....nakolko po USB mozes ist len 2in/2out.....samozrejme je otazkou driveru ci bude posielat ten jeden stereo vystup na zbernicu VSTi pokial nieje v mode zvukovky.......a to sa moze do buducnosti vyriesit.......specialne ale v pripade monotimbralneho nastroja ani nejako velmi nevidim dovod.....skor ma bude zaujimat ten Sonic Cell lebo podla predbeznych info by to malo vediet do Cubasu routovat aj jeho interne efekty a to uz bude ina kava......zajtra pride takze poskusam a nahodim info...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 08 lis 2007 18:24

ja som z toho uplny mantak, trochu mam sajn o com sa bavite, ale prakticky ake ovocie prinesie to ze sa budu syntaky v buducnosti spravat ako VSTi?
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Odpovědět