YAMAHA MOX6

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
fegaz
Příspěvky: 4
Registrován: 27 pro 2012 21:52

YAMAHA MOX6

Příspěvek od fegaz »

Zdravím všechny Yamaháky.Potřeboval bych poradit jak uložit parametry v songu. U midifilu který natáhnu z flashky uložím jako(song) mě většinou hrajou bicí na 10stopě jak piano ,tak zvuk zaměním způsobem mixing,edit,výběr drums zvuku poté store,enter a inc ,hraje to OK,ale jakmile song spustím znovu je tam zas piano?tak nevím,můžete někdo poradit.Dík

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3520
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od dano »

skus manual, vacsinou to zaberie

fegaz
Příspěvky: 4
Registrován: 27 pro 2012 21:52

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od fegaz »

Zdravím, manuál nezabírá. dělam to podle něj a pořád se mě to nedaří uložit . Občas se to někakým způsobem podaří ,ale uloží se úplně jiný zvuk než který jsem požadoval. Nevíte někdo jak na to?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3683
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od MDudas »

GM MIDI predpoklada, ze na kanale 10 su prednastavene bicie, preto tam asi tvoja skladba nic neneastavuje a hra to ako piano.
V songu mozes svoj zvoleny nastroj ulozit (nezavisle od toho, aky synth mas):
a/ ako vlastnost kazdej stopy
b/ ako instrukciu niekde na zaciatku skladby
Moze sa stat, ze budes potrebvat nastavit aj spravnu banku (Ctrl 0/32).

fegaz
Příspěvky: 4
Registrován: 27 pro 2012 21:52

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od fegaz »

Zajímavé je ,že v MOX má 3 demo songy ,kde jsem to upravil a uložil bez problemu,ale jakmile chci uložit jiné zvuky v songu(nejde pouze o bicí stopu) který jsem uložil do MOX z flashky(MIDI od yamahy pro tyros) tak se to většinou nepovede.Neviš kde nastavit jinou banku?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3355
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od pavlii »

Na každý MIDI kanál (=obvykle stopu) uložit na začátku eventy Bank Select MSB/LSB a Program Change. Hodnoty si zjistíš v Data List manuálu (například) pro požadovaný rejstřík.

P.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3683
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od MDudas »

fegaz píše:Zajímavé je ,že v MOX má 3 demo songy ,kde jsem to upravil a uložil bez problemu,ale jakmile chci uložit jiné zvuky v songu(nejde pouze o bicí stopu) který jsem uložil do MOX z flashky(MIDI od yamahy pro tyros) tak se to většinou nepovede.Neviš kde nastavit jinou banku?
Toto si musi prejst kazdy zaciatocnik... :D Suvisi to s tym, ako sa MIDI vyvijalo.
Co bolo napisane - nastroj pre stopu sa da zvolit: a/ ako vlastnost stopy, b/ pomocou instrukcie Program Select, a to kedykolvek pocas celej skladby (aby sa dali menit nastroje za jazdy). Pre kazdy kanal zostava aktivny posledny zvoleny nastroj. Teda ak mas v skladbe nastroj definovany oboma sposobmi (aj ako vlastnost stopy a potom na zaciatku skladby aj pomocou instrukcie), v skladbe bude hrat to, co bolo zvolene neskor - teda to pomocou instrukcie.
Ak si zmenil vlasnosti stopy a tie skladby pre Tyros to maju nastavene cez instrukciu, tak to samozrejme prepisu.
Riesenie - hladaj instrukcie Program Select niekde na zaciatku skladby a zmaz ich, alebo zmen podla potreby.

:!: :!:
- Program Select je zakladna MIDI instrukcia.
- Bank Select je kontroler (dokonca dvojity - CC00 a CC32) Na vacsine nastrojov staci posielat CC32.
- Track (Stopa) a MIDI kanal su 2 rozne veci.... (co je trosku domotane, ale dava to viac moznosti editacie)
- vlastnost stopy, ze "pred-nastavi" nejaky nastroj pre zaciatkom hrania skladby, sa da prepisat pocas skladby (aj uplne na zaciatku zaznamu)
Naposledy upravil(a) MDudas dne 21 led 2013 15:18, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22206
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od Pytkin »

Ja myslim ze do stop neni nutne vkladat program change.. Mox urcite vie vyvolat nejaky multiprogram pri loadnuti songu..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3683
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od MDudas »

Vychadzal som z toho, ze ma songy z Tyrosu, a ze mu to obcas ide a obcas nie. Teda tam asi budu nejake Program Change instrukcie...
A hlavne - aby ziskal lepsi vseobecny prehlad.

fegaz
Příspěvky: 4
Registrován: 27 pro 2012 21:52

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od fegaz »

Zdravím chlapci. děkuji Vám(hlavně MDudas) za ochotu pomoci.už jsem se do toho dostal funguje to ,musel jsem vše na začátku upravit v Program Change. V midi jsem opravdu začátečník 20let jsem nehrál a tehda jsem měl KORG poly800 o tom se nám mohlo zdát co dneska ty mašinky dokážou.Ještě jsem ale nepřišel jak uložit efect v insert switch na dané stopě? Tak zatím díky

fb_bacso
Příspěvky: 2
Registrován: 01 čer 2020 19:36

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od fb_bacso »

Chcem sa spitat kdo ma mox6..či sa daju vlozit a zaroven pouzit wav format trebarz zvuk shaku od enigmy .....mam Qs 300 yamahu a tu muzu pouzit aj ako samohrajku na zive vystupenie samozrejme jeto old klaves .myslim ze mox su ovela dopredu ?!? Dakujem za kazdu radu .nacase vimenit tu qs 300 za neco nevejsie .jozefbacso1@gmail.com

martinacoufalova
Příspěvky: 1
Registrován: 12 říj 2020 20:51

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od martinacoufalova »

Dobrý den. K Vánocům plánuji koupit synovi tyto klávesy https://yeselektro.cz/klavesy/991927-kl ... pteru.html a chci se zeptat, jestli pro začátečníka stačí. Pokud víte o levnějších a stejně kvalitních, budu moc ráda za Vaše rady. Předem děkuji.

Vla-sta
Příspěvky: 666
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od Vla-sta »

Tady mate tu hračku levněji https://kytary.cz/yamaha-shs-500-b/HN20 ... l4QAvD_BwE co se kvality tyče , nic moc se s tímto nenaučí. Kupte mu Elektricky klavír s kladivkovou mechanikou, nebo alespň podobnou mechaniku. jde o to, že na miniklávesnici zjíská jen zlozvyky a hrát ve stoje a hrát si na hvězdu, no nevím....
Naposledy upravil(a) Vla-sta dne 13 říj 2020 16:16, celkem upraveno 2 x.

vasek
Příspěvky: 2107
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od vasek »

Tohle rozhodně není nástroj pro začátečníky!

Odpovědět