YAMAHA MOX6

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
fegaz
Příspěvky: 4
Registrován: 27 pro 2012 21:52

YAMAHA MOX6

Příspěvek od fegaz » 28 pro 2012 20:44

Zdravím všechny Yamaháky.Potřeboval bych poradit jak uložit parametry v songu. U midifilu který natáhnu z flashky uložím jako(song) mě většinou hrajou bicí na 10stopě jak piano ,tak zvuk zaměním způsobem mixing,edit,výběr drums zvuku poté store,enter a inc ,hraje to OK,ale jakmile song spustím znovu je tam zas piano?tak nevím,můžete někdo poradit.Dík

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od dano » 29 pro 2012 23:07

skus manual, vacsinou to zaberie

fegaz
Příspěvky: 4
Registrován: 27 pro 2012 21:52

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od fegaz » 20 led 2013 12:39

Zdravím, manuál nezabírá. dělam to podle něj a pořád se mě to nedaří uložit . Občas se to někakým způsobem podaří ,ale uloží se úplně jiný zvuk než který jsem požadoval. Nevíte někdo jak na to?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od MDudas » 20 led 2013 18:14

GM MIDI predpoklada, ze na kanale 10 su prednastavene bicie, preto tam asi tvoja skladba nic neneastavuje a hra to ako piano.
V songu mozes svoj zvoleny nastroj ulozit (nezavisle od toho, aky synth mas):
a/ ako vlastnost kazdej stopy
b/ ako instrukciu niekde na zaciatku skladby
Moze sa stat, ze budes potrebvat nastavit aj spravnu banku (Ctrl 0/32).

fegaz
Příspěvky: 4
Registrován: 27 pro 2012 21:52

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od fegaz » 20 led 2013 18:42

Zajímavé je ,že v MOX má 3 demo songy ,kde jsem to upravil a uložil bez problemu,ale jakmile chci uložit jiné zvuky v songu(nejde pouze o bicí stopu) který jsem uložil do MOX z flashky(MIDI od yamahy pro tyros) tak se to většinou nepovede.Neviš kde nastavit jinou banku?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od pavlii » 20 led 2013 18:44

Na každý MIDI kanál (=obvykle stopu) uložit na začátku eventy Bank Select MSB/LSB a Program Change. Hodnoty si zjistíš v Data List manuálu (například) pro požadovaný rejstřík.

P.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od MDudas » 21 led 2013 04:22

fegaz píše:Zajímavé je ,že v MOX má 3 demo songy ,kde jsem to upravil a uložil bez problemu,ale jakmile chci uložit jiné zvuky v songu(nejde pouze o bicí stopu) který jsem uložil do MOX z flashky(MIDI od yamahy pro tyros) tak se to většinou nepovede.Neviš kde nastavit jinou banku?
Toto si musi prejst kazdy zaciatocnik... :D Suvisi to s tym, ako sa MIDI vyvijalo.
Co bolo napisane - nastroj pre stopu sa da zvolit: a/ ako vlastnost stopy, b/ pomocou instrukcie Program Select, a to kedykolvek pocas celej skladby (aby sa dali menit nastroje za jazdy). Pre kazdy kanal zostava aktivny posledny zvoleny nastroj. Teda ak mas v skladbe nastroj definovany oboma sposobmi (aj ako vlastnost stopy a potom na zaciatku skladby aj pomocou instrukcie), v skladbe bude hrat to, co bolo zvolene neskor - teda to pomocou instrukcie.
Ak si zmenil vlasnosti stopy a tie skladby pre Tyros to maju nastavene cez instrukciu, tak to samozrejme prepisu.
Riesenie - hladaj instrukcie Program Select niekde na zaciatku skladby a zmaz ich, alebo zmen podla potreby.

:!: :!:
- Program Select je zakladna MIDI instrukcia.
- Bank Select je kontroler (dokonca dvojity - CC00 a CC32) Na vacsine nastrojov staci posielat CC32.
- Track (Stopa) a MIDI kanal su 2 rozne veci.... (co je trosku domotane, ale dava to viac moznosti editacie)
- vlastnost stopy, ze "pred-nastavi" nejaky nastroj pre zaciatkom hrania skladby, sa da prepisat pocas skladby (aj uplne na zaciatku zaznamu)
Naposledy upravil(a) MDudas dne 21 led 2013 15:18, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od Pytkin » 21 led 2013 07:23

Ja myslim ze do stop neni nutne vkladat program change.. Mox urcite vie vyvolat nejaky multiprogram pri loadnuti songu..

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od MDudas » 21 led 2013 15:55

Vychadzal som z toho, ze ma songy z Tyrosu, a ze mu to obcas ide a obcas nie. Teda tam asi budu nejake Program Change instrukcie...
A hlavne - aby ziskal lepsi vseobecny prehlad.

fegaz
Příspěvky: 4
Registrován: 27 pro 2012 21:52

Re: YAMAHA MOX6

Příspěvek od fegaz » 27 led 2013 16:13

Zdravím chlapci. děkuji Vám(hlavně MDudas) za ochotu pomoci.už jsem se do toho dostal funguje to ,musel jsem vše na začátku upravit v Program Change. V midi jsem opravdu začátečník 20let jsem nehrál a tehda jsem měl KORG poly800 o tom se nám mohlo zdát co dneska ty mašinky dokážou.Ještě jsem ale nepřišel jak uložit efect v insert switch na dané stopě? Tak zatím díky

Odpovědět