Yamaha SY99

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 28 lis 2006 14:26

Dnes se chystam naimportovat svoje zvuky z DX7 a trochu je poskadlit v SY99.

Presety + zvuky z disket stoji vesmes za nic. Krome nejake plochy pod nazvem Megasynth, ktera je takova krasne smutna a sladka. Vetsina tech zvuku se ztraci ve vyskach (strasnej alliasing v AWM), u AFM zase nikdo moc nepracoval se skalovanim, takze jak to leze vic nahoru nebo dolu tak to neni vyrovnany (obvykla bolest i komercnich soundware, ktere hraji na 2 oktavach a nikdo se nenamaha s keyfollow).

Docela pekny aditivini varhany (ale tesim se na vlastni DX7 zvuky rozsirene na dva AFM elementy). Strasnej akustickej klavir a vetsina AWM zvuku. Basy jsou cistejsi a bohuzel i sterilnejsi nez na DX.

Citim tam velky potencial, otazka zni jestli na to bude cas se v tom vic hrabat. Externi editor asi nezbytnost, nastesti mam SY manager. Docela me vadi pomala reakce na zmeny parametru (nejenom FM), ale vzhledem k stari nastroje se asi nelze divit.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 28 lis 2006 15:16

Jasne tie cisto AWM zvuky su priserne. A to ja som mal SY77, tam boli este horsie sample /najhorsie bicie na svete/. Ale leady a ina synt pliaga je tam super. V buducnosti by som si chcel kupit TG77.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 28 lis 2006 15:56

No ja TG77 mel a pripada mi jednoznacne lepsi ta SY99. Lidi co maji oboje dokonce tvrdi, ze 99 ma lepsi zvuk nez 77 (cetl jsem na nekolika forech, neumim ted posoudit neb je nemam obe doma).

Na SY99 je hlavne lepsi programovani (sync pro oba elementy - bez toho ta TG77 byla pakarna). Samozrejme zajimava je moznost vlastnich samplu. Porad se da koupit RAM expanze, dokonce nejaky Nemci delaji 6 MB RAM !!! Nicmene nepredpokladam, ze bych na tom tvoril nejaky multisamply, i kdyz mozna dosadit tam treba fender piano sampl a ozivit ho pomoci FM muze byt super.

Kazdopdane jsem rad 3 modulacnim koleckum. K narozeninam si hodlam koupit VL1m tak to bude idealni kontroler.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

jiři punak
Příspěvky: 5
Registrován: 12 kvě 2011 07:51

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od jiři punak » 12 kvě 2011 08:04

DOBRY DEN MAM TAKOVEJ PROBLEM KOUPIL SEM SI YAMAHA SY99 A NĚCO SEM ZMAČKL A NEVIM TED JAK TO MAM DAT DO PUVODNIHO STAVU KDYŠ CHCI HRAT NANĚ TAK MUSIM ZMAČKNOUT REC A PRVNI BANKA MI ZMIZELA A NEVIM KAM MUŽE MI TADY NĚKDO STIMHLE PROBLEMEM PRODIT JAK TO MAM OBNOVIT NEBO RESETOVAT DĚKUJI BUDU MOC RAD :cry: :cry:

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od a.tom.x » 12 kvě 2011 10:22

No tak to netuším, máš zapnutý režim voice?

Reset:

1) Turn on the power.

2) While pressing the [VOICE] button, press and hold the [BANK D] button, then the [8] button. The SY99 will run the INITIAL TEST routine and display the Test Program Menu.

3) Release all held buttons and press the [COPY] button. The SY99 will execute Test 48 'Factory Settings', automatically exit the Test Mode, and then return to Play Mode.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

jiři punak
Příspěvky: 5
Registrován: 12 kvě 2011 07:51

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od jiři punak » 12 kvě 2011 11:06

ja sem se chtěl jenom natočit ated to neumim dat do puvodniho stavu uš sem stoho zoufalej seremněto nevim costim

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od W.Cable » 12 kvě 2011 11:39

Vzdyt ti to a.tom.x napsal. Je to postupnej navod k tomu, jak vyvolat tovarni nastaveni.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od a.tom.x » 12 kvě 2011 12:36

S tebou je to těžký. Máš zvolený levým horním tlačítkem voice?
Co vlastně chceš? Nahrávat do sequenceru - přečti si návod jak ho obsluhovat.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

jiři punak
Příspěvky: 5
Registrován: 12 kvě 2011 07:51

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od jiři punak » 22 kvě 2011 19:01

Smazano. Pouzivej interpunkci, vypni si caps lock a zkus to znova. Chces poradit od ostatnich, tak bud vuci nim aspon trosku ohleduplnej.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od a.tom.x » 22 kvě 2011 19:44

Copak nam pan Punak napsal? Nejake hrubosti? :D
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od Kermitak » 22 kvě 2011 19:46

NEALE ALE ZHRUBA NECO V TOM SMYSLU ZE JAKO BY POTREBOVAAL PORADIT TO JE TOTIZ POTOM UPLNE NAHLAVUU NECO TAKOBYHO CIST TAK SEEM MU TO SMAZAL A AT TO NAPISE SNOVA JESTLI CHCE ALE TROSKU NORMALNE TOHLE SE VAZNE NEDA CIZT VZNE OPRAVDU ANI TROCHU NEASI

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od a.tom.x » 22 kvě 2011 19:57

:D :D :D jasný, aneb jak pravil pan Garrison: "Ne Eriku, nejsou hloupé otázky jsou jenom hloupí lidé"
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

jiři punak
Příspěvky: 5
Registrován: 12 kvě 2011 07:51

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od jiři punak » 23 kvě 2011 08:05

omlouvam se za moje nečitene psani jenom sem chtěl řict že sem nepochopil ten navod costemi poslaly devoto že tam sou vtom navodu costemi napsali nějake čislice a stoho sem blbej a pak jetam play a jaho nemohu nikde vihledat postupoval sem podle navodu a nic se nezmněnilo tak prosim mužete mito nak podrobněji popsat asi sem dement nebo nevim moc jim nerozumim těm klavesam sory poradte eště drobněji jeslito pujde jinak se vam omlouvam a předem děkuji

jiři punak
Příspěvky: 5
Registrován: 12 kvě 2011 07:51

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od jiři punak » 23 kvě 2011 08:08

a.tom.x píše:Copak nam pan Punak napsal? Nejake hrubosti? :D
jase vam omlouvam soryyy předem děkuji zapochopeni

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Yamaha SY99

Příspěvek od dano » 23 kvě 2011 08:23

jiři punak píše:omlouvam se za moje nečitene psani jenom sem chtěl řict že sem nepochopil ten navod costemi poslaly devoto že tam sou vtom navodu costemi napsali nějake čislice a stoho sem blbej a pak jetam play a jaho nemohu nikde vihledat postupoval sem podle navodu a nic se nezmněnilo tak prosim mužete mito nak podrobněji popsat asi sem dement nebo nevim moc jim nerozumim těm klavesam sory poradte eště drobněji jeslito pujde jinak se vam omlouvam a předem děkuji
cielova skupina SY99 ako z wikipedie :-)

Odpovědět