apple je megapimp a pase vsechny PC usery logicu

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 02 led 2007 12:47

markuc: omlouvam se za zkomoleni jmena ... a rad bych jeste podotkl, ze ja jsem nepsal konfrontacne - to mel byt vtip - ten prvni prispevek, protoze me to fakt pobavilo .... neobvinoval jsem Te, jen jsem se snazil zjistit, jestli znas tu verzi 7 PRO na vlastni kuzi nebo jen z obrazku a vypraveni ... co se tya editace audia, jiste - treba v PT je vyresena lip, ale prozatim jsem nenarazil na pripad, kdybych kvuli tomu nebyl schopny neco dodelat ... a abych to jeste uvedl na pravou miru - Logic ma chyb hodne - o tom jsem tady taky nekde psal, jak jsem se uz u toho hodnekrat vytocil - ale sympaticke je, ze ty chyby postupne odstranuji - cili support a feedback funguje.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Zase ten Logic..

Příspěvek od markuc » 02 led 2007 13:06

No to asi jo, nemám zkušenosti s odezvou od firmy, ale snad se těma chybama nějak zabejvají..Jinak já mám doma 7 pro na Powerbooku a 5.5.1. na PC a v práci taky 7 pro, fakt tam z funkčního hlediska není zas takovej rozdíl, ale to lze říct i o většině ostatních softů a jejich nových verzí. Akorát u Logicu ta sedmička trochu klame tělem díky dost přepracovanýmu grafickýmu prostředí..Jinak ale musím říct, že za svoje prachy dostane člověk s Logicem trochu víc věcí, než s Cubase, ta přijde úplně holá, v Logicu už ten balík vesměs slušných samplů a ty jejich synty, to je docela fajn. Koneckonců, zajděte na Golema, tam hraje Logic 7 pro a EastWest Symphonic Orchestra Platinum, nic jinýho. To mi věř.. :wink:

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 02 led 2007 13:33

Já kvůli Logicu nakonec přešel k Apple a vůbec toho nelituji. Sedmička mi přijde o dost jiná (lepší), než 5 na PC, chyby mě samozřejmě štvou, ale dá se s tím nějak žít. Co mi ale opravdu chybí, je něco jako Beat Detective, integrovaná editace ala SoundForge a stoprocentně fungující kompenzace. To kdyby bylo v L8, budu úplně šťastný... I takhle je to ale v pohodě soft, ve kterém se mojí (omezené) kreativitě nekladou skoro žádné překážky 8-)

Jen můj názor, Saša

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Logic 7 pro

Příspěvek od markuc » 02 led 2007 15:12

Ve všem máš pravdu, detailní a pohodlná editace audia by byla velmi potřeba a co se týče kompenzace, už dokonce na toto téma existuje jakási petice, kterou jsem taky podepsal, ale to určitě všichni víte líp, než já, zase tolik se v těch fórech nehrabu :wink:

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 02 led 2007 16:32

Nejvetší sranda je, že tohle všechno existuje a to přímo pod hlavičkou Apple. Otázka je, zda je jejich zájmem, aby Soundtrack (Pro) a Apple Loop Utility vmáčkli do Logicu. To je další věc, do které nevidíme :lol:

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Logic 7 pro

Příspěvek od markuc » 02 led 2007 17:14

Tak to si netroufám typovat, Apple v poslední době překvapuje odvážnými kroky, tak abych nedopad jako ten, co nevěřil, že bude OSX někdy běhat na Intelu..(nebyl jsi to náhodou ty ? :lol: ) Ale vzhledem k ochotě, s jakou si Apple nechá rád zaplatit za každej prd, bych se divil, kdyby chtěli cokoli integrovat, bude asi lukrativnější to prodávat zvlášť..Uvidíme..

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 02 led 2007 17:25

No, byl jsem to já, přiznávám bez mučení :oops:
Každopádně čas ukazuje, že to patrně byl dobrý tah, ikdyž doposud se projevují ony porodní bolesti.
Prodávat zvlášť - no, doufejme, že to dopadne podobně jako s FCP a SW okolo. Taky se to prodávalo extra a teď člověk má v ceně Final Cutu komplet balík se vším všudy, včetně zmiňovaného SoundTracku Pro. Já to svýho času kupoval extra, vč. upgradů :|

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 02 led 2007 18:30

markuc: no ... jak se to vezme - stale neni zadna oficialni podpora pro neapple hw s os x ze strany apple - takze to, co tady srovnavame jsou fakt hrusky a jablka :-)

ludek
Příspěvky: 15
Registrován: 02 říj 2006 07:25

Příspěvek od ludek » 02 led 2007 21:14

Přesně jak říká onehalph, bez oficiální podpory lez těžko mluvit o náčiní do profesionálního studia.
Provozuju Logic Express 7.2 na hackintoshi a běhá to bez chyby, tím myslím
bez chyby. Výkon Core2Duo procesorů v OSX je výtečný.
Viděl sem že je možnost i v ČR zakoupit Education licenci Logic Pro 7.2, která je znatelně levnější oproti klasické licenci. Vím, že nejde upgradovat, ale přesto se chci zeptat zda má někdo s tímto zkušenost, jak se k tomu dostat, pro mé účely ideální to poměr soft/cena.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 03 led 2007 08:15

ludek: myslim, ze je to pro potreby skolstvi - cili objednavka musi prijit od nejake skoly ...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 03 led 2007 13:04

Nemusi to byt primo skola, ale musi to byt akademicka sfera (skola, vyzkumak, lab)

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 03 led 2007 13:39

Kermitak: kamarad to tady (teda na Slovensku) poptaval a pry to musela byt skola - a navic hudebni jeste k tomu ... ono to je asi o toleranci prodejce v konkretnim miste ... tezko rict :-)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 03 led 2007 14:03

Asi. Ale jinak my jsme u nas v ustavu nakupovali akademicky licence k hromadam softwaru a nikdy s tim nebyl problem, navic si nemyslim ze ma prodejce co kecat do licencni politiky Applu... BTW ve stredni Evrope je prodej Applu tak posahanej, ze se vyplati obratit se nekam za hranice. I kdyz uznavam ze v pripade existence lokalniho zastoupeni to muze byt problem :-/

ludek
Příspěvky: 15
Registrován: 02 říj 2006 07:25

Příspěvek od ludek » 03 led 2007 15:37

Dobře chlapci, chápu význam slova education,

berte to tak, že jsem zmlsaný hobbysta, co by rád Logic Pro, protože
verze Express nemá EXS24 ale EXSP24, a toť vada velká, krom jiných.
Inu ptám se, zda někdo z Vás třeba neslyšel o způsobu jak se dostat k Education licenci aniž by klepal kožich školníkovo ženě.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 03 led 2007 16:22

ludek: tak se zkusi domluvit s kermitakem, at zkusi objednavku na jejich Ustav :-) za zkousku nic nedas - jinak chvalim volbu PRO verze :-)
I kdyz po pravde receno - asi bych ted pockal - jestli nahodou nebude v dohledny dobe verze 8 - uz je to docela dlouha doba od verze 7 .... netusim totiz, jaka je politika EDU verze vs. upgrades

Odpovědět