Jaky PowerBook na Logic 5.5?

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Jaky PowerBook na Logic 5.5?

Příspěvek od Merlin » 25 led 2006 19:23

Velevazeni pratele a kolegove,

koketuji s myslenkou poridit na eBay jety PowerBook a provozovat na nem Logic 5.5 (o novejsi verzi 6 ci 7 zatim neuvazuji).
Na co by si mel dat clovek pozor stran vybaveni (RAM, rozhrani atd.) a hlavne jak silny stroj byste doporucovali (CPU, RAM, ...)
Jde mi vice mene o smysluplne(!) "minimalni system requirements" dle vasich zkusenosti.
Budu vdecny za jakykoli tip ci radu!

Diky predem

Merlin
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

tomasEXetien
Příspěvky: 41
Registrován: 15 bře 2004 18:30

Příspěvek od tomasEXetien » 25 led 2006 23:23

A co by si s tim delal? Jestli poustel jen noty, tak asi staci neco slabsiho, jestli chces delat produkci s audiem, tak asi neco silnejsiho tak G4 1ghz. Logic 5.5 nema freeze takze to jede vsechno na zivo. Pameti co nejvic, jestli budes mit OSX. Myslim ze Onehaph ti rekne vic.

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 25 led 2006 23:41

tomasEXetien: No pokud mozno i jednodussi audio, t.j. rekneme 8 audio stop a na kazde jestli vubec tak 1-2 FX pluginy. Tim, ze 5.5 nema freeze, znamena to, ze by Logic 6 paradoxne mene zatezoval procesor a zvukovku (FireWire) nez 5.5?
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 26 led 2006 19:44

no - vzhledem k tomu, ze prvni vychytanejsi nativni verze pro OS X byla az verze 6 (pokud se nepletu), takze bych sel asi taky do sestky - samotny system si vezme dost RAM - ja mam ve svym powerbooku G4/1 GHz 256+512MB RAM a rekl bych, ze nekdy by to chtelo i vic ...

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 26 led 2006 21:50

onehalph diky moc!

:-D Ja to tusil, ze to cloveka bude tahnout vys a vys...ale asi to jinak holt nepujde jak vidim. No a co treba G3 (Pismo) 500 MHz/128 MB? Je to prilis naivni predstava?

No 768MB RAM mi prijde uz docela maximalisticka velikost (aspon pro me skromne ucely)...

Anebo co treba G4 500MHz/256MB? Je to na Logic 6 porad slabe?
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 led 2006 09:05

256 ram je na osx drza trufalost a coskoro osedivies. 256 staci tak na system a dve okna firefoxu, ked otvoris tretie uz chrci hdd a vidis duhove kolecko ;)

g3 v ziadnom pripade... skor tu g4 a upgrejdnut ram, to by nemal byt problem

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 27 led 2006 09:08

On OS X opravdu tu pamet drobatko papa. Ted jsem pridaval do iBooku G4/1.33 GHz s on-board 256MB RAM 512MB modul, takze mam 768MB a musim rict, ze je to teda sakra rozdil uz jenom v tom, jak beha system sam o sobe.
256MB RAM je pro OS X takova minimalni nutnost, aby to chodilo slusne se zakladnimi aplikacemi. Na Logic bych opravdu pridal.

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 27 led 2006 10:33

Diky, diky! No a je opravdu OS X takova nutnost? Nestacil by na L6 nejaky nizsi OS co tolik nezere resources a pritom chodi svizne, popr. zda by nestacil nejaky nizsi OS pro LAP 5.5 bez nutnosti obri (a drahe) RAM??

(Neco jako napr. WinXP (zere vic vykonu) versus Win2000 (zere min a umi to same))
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 27 led 2006 11:26

OS X je na tom podstatne lip nez OS9

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 27 led 2006 17:43

merlin: ja jsem provozoval logic az do verze 6.4 (tusim) na OS 9 - problem je v tom, ze vetsina pluginu (3th party vyrobcu) uz pro OS 9 neni. Pro to by Ti pochopitelne stacil ten G4/500 - zalezi, co od toho chces - ale OS 9 (i kdyz proti nemu nemam extra moc vyhrad) je uz skutecne "zastaraly" system ... kazdopadnne na popisovanych 8 stop audio Ti bude stacit i G3 notas (zkusenost z provozovani logic 4.8 na G3/266 stolni) :-)

Odpovědět