Logic 10 Rumors

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3262
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Oxyygen »

to je pravda, ale co me vadi je starej dizajn pluginu, kterej ve vyssim rozliseni uz dost neprijemnej. Precijenom je vice nez 14 let starej.
To jsem nikdy u apple nepochopil. Z jedny strany ladi pul roku kazdej pixel na tlacitku a z druhy strany pouzivaj zastaralej a nejednotnej dizajn pluginu se zbytkem logicu.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Dollac
Příspěvky: 67
Registrován: 05 čer 2002 16:05

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Dollac »

S tim designem bych souhlasil. Po prechodu z Cubase nepostradam v 9 nic zasadniho, krome "clip gain" pri strihani audia. To mi fakt chybi.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x »

No já bych si uměl představit:

- trochu lepší Environments (názvy MIDI zařízení v seznamu outputs a ne tak titěrné)
- provázání
- MIDI plugins trochu méně komplikované než to nastavování přes environementy (alespoň pár typu arpeggiator, stepsequencer)
- Audio Warp (trochu update viz to co je v Cubase)
- provázat nějak MIDI a Audio devices (external instruments) - dost mě obtěžuje párovat MIDI a Audio device pokaždé, když chci něco míchat přes Logic
- External instrument plugin - doplnit program change mimo ten mapped instrument
- MIDI sysex něco integrovat
- doplnit MIDI editory jako pluginy nebo pokud si je stavím v environments tak umožnit, aby se to pak chovalo jako AU plugin (včetně ukládání programů apod.)
- trochu updatovat práci se samply
- grafika souhlas s tím rozlišením
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3262
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Oxyygen »

Já postradám v logicu už dlouho dvě zásadní věci

nedestruktivni timestratching dle BPM ala acid nebo ableton

Ladeni audia ala Melodyne
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Stan »

nemám zkušenosti s Live, ale tady je něco o time stretching v L9. Je to sice starý článek a za tu dobu proběhlo několik updatů L9 principy však zůsávají stejné.

http://www.emusician.com/techniques/076 ... ass/141723
http://help.apple.com/logicpro/mac/9.1. ... tasks=true

to jen tak na ukázku.
nebo jsi měl na mysli něco jiného

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3262
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Oxyygen »

bohuzel Flex v logicu je destruktivni. Udelas to parkrat a je po samplu.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

no dnesni daw uz logic ve vetsine ohledu predbehly a kvuli nejisty budoucnosti vidam lidi logic opoustet, ale verim, ze se jeste otrepou a neco predvedou, konkurence by byla prospesna a s applem v zadech preci nic neni nemozny, ne? ;]

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Stan »

Oxyygen píše:bohuzel Flex v logicu je destruktivni. Udelas to parkrat a je po samplu.
Hmm pokud si dobře pamatuji tak FLEX je nondestruktiv. Původní sample by měl zůstat nedotčen, teda pouze do té doby než ho přepíšeš. Tak opravdu nevím co máš namysli. Je pravda že neznám Live, ale FLEX je určitě nondescructive. Jiná story je to u time & pitch kde je procesován vždy originál a proto je vždy lepší pracovat s kopii i když máš možnost UNDO.

PEACE

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x »

Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3262
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Oxyygen »

Uz je v app store!!
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower


Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x »

Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3262
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Oxyygen »

zatim nejsou zadny informace o novejch nebo predizajnovanejch syntacich, jen ze tam je syth "retro" a "melodyne" - Slava.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x »

Oxyygen píše:Uz je v app store!!

tak já to teda večer koupím a nainstaluju .... doufám, že bude koexistovat s L9
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x »

Oxyygen píše:zatim nejsou zadny informace o novejch nebo predizajnovanejch syntacich, jen ze tam je syth "retro" a "melodyne" - Slava.
No pro mě zásadní, že tam je to flexi pitch (tj. to co mi jediné vadilo oproti Cubajzně) a MIDI pluginy konečně (doufám, že nezlikvidovali environements jen tak mimochodem)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět