Logic 10 Rumors

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x » 17 črc 2013 11:48

Tak problémy s Korgem a D16 vyřešen novou instalací obojího, jinak snad všechno co používám běhá kromě editorů na Roland Alpha Juno, Yamahu TX a Blofeld (a to mě teda dost vadí - asi zkusím taky přeinstalovat nějakou novější verzí jestli exituje).

Grafika je trochu "překrásnělá" místy opravdu hodně hračkářství, ale dá se na to zvyknout (a budu muset prozkoumat náhradu/doplnění ikon o svoje vlastní). Viditelně je to dělané na velké displeje a retinu, na druhou stranu se to docela dobře čte a člověk tam nemusí brejlit jako u L9.

Environments se graficky taky trochu vylepšily (hlavně větší písmena), načetlo to basic setup z L9 bez problémů.

Knihovna - asi jsem ještě úplně nepochopil jak s ní pracovat, každopádně tady změna oproti L9. Třeba samply a programy pro EXS24 už jsou jinde než byly (ten seznam se mi teď otevírá kompletní včetně adresářů přímo v pluginu, což vlastně je docela fajn).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Oxyygen » 17 črc 2013 11:49

jaky jsou tam novy synthy a efekty?

Jen to retro?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od dendy » 17 črc 2013 12:22

a co to retro.. ako je natom zvukovo ? ake spektra zvukov z toho lezu ? hlavne extremnejsie modulacie ma zaujimaju.. pripadne mozes nejake ukazky porobit ak sa ti chce :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od TOM-Thak » 17 črc 2013 13:22

2a.tom.x: Jak je na tom Logic s prohledavanim samplu na disku? Uz si to z 9ky moc nepamatuju, ale je tam nejaky sample browser slozek na disku, ktery si tam namapujes podobne jako v abletonu nebo fruity tzn. sidebar se slozkama / nejaky favourite a v tom vyhledavani? Co se mi libi na c7 a ableton 9 je to vyhledavani v plug inech, ze nemusis v nakym menu mezi 30ti plug inama hledat jeden efekt, ale jen napises.. neco takove tam je?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x » 17 črc 2013 17:13

Bugy:

Nefunguje zoom na Mackie konzoli (šáhl jsem na zoom na displeji a najedou už běží)
Nepíše názvy audio IN v external instruments jenom čísla

Smart controls vyniknou s iPadem fakt vtipný (i když ne bůhvíjak rychlé a taky ne vždy rozumné parametry - třeba u sampleru tam skočí obálky a ne filtr ...)
Retro Synth imho hraje dost dobře (a to jak známo pluginy nepoužívám, hezky vymyšlený přepínání mezi 4 enginama se stejným nastavením)
EXS24 má sample knihovnu přímo v sobě a ta má i novou grafiku
Všechny staré pluginy jsou v původním stavu

... tj. bych Logic X popsal následovně: Neudržitelný stav a odliv zákazníků po létech "nepráce" a chrápání na vavřínech a nutnost ospravedlnit investici do mega drahého nového Mac Pro (jak ze strany Apple tak potenciálních kupců) vedlo k rychlé potřebě oprášení Logica a někdo usoudil, že dřív než bude Mac Pro na trhu, aby od začátku byly prodeje vysoké (a někdo nedostal padáka). Chybějící funkce doplněny (pitch corerection), staré zachovány a protože to viditelně nestihli kompletně dodělat tj. budou další updaty. Na druhou stranu to narozdíl od nových verzi Cubase funguje na první pokus a ty další verze budou kosmetické úpravy.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 17 črc 2013 17:22

ja by som to videl pozitivne .. ak to moc nedosrali a len tam doplnili nove veci a faceliftovali , tak je to pozitivna zmena :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x » 17 črc 2013 17:30

a přesně tak to i je
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Ondra P. » 18 črc 2013 09:03

Brooklyn / juanita juarez píše:prosel jsem si ty novy ficury, je to skoda, ale jde jestli se nepletu vsude o catch-up mode se soucasnou konkurenci, nic novyho nebo inovativniho. je dobre, ze se probudili a snad takovy dychani na krk povzbudi celkove developerskou scenu, ale mit to v pocitaci bych nechtel (jestli se nepletu, porad se treba stereo stopy nezobrazi jako dve diskretni waveformy, ale jedna? zadny skriptovani, to by me pri rychly praci omezilo dost. proste neni to jako ableton, kterej ma pro me spoustu svudnejch moznosti, co jinde nevidim). GUI se mi jevi min profi a vic hrackarstvi, ale mozna na tohle nemam dost cit. je ale dost dobre mozny, ze to bude lepsi nez nova mixconsole v cubase 7, ta se opravdu nepovedla.
když roztáhnu track na šířku, tak vidim normál stereo waveform. script editor tam nějaký je, tedy pokud nemyslíš macro.

já myslim, že nic nepokurvili, spíš je to pěkně logicky poladěný vše, jen na 24 monitoru je to už na hranici. Nemám co bych tomu vytknul. Grafika je užasná, naprosto čitelný vše, čistý, sladěný.
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 18 črc 2013 09:07, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od TOM-Thak » 18 črc 2013 09:07

2ekeaze: Takže Apple 27" display ideál?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Ondra P. » 18 črc 2013 09:08

jj, to bude naprosto perfect. oni tam některý objekty zvětšili, také přdali daklší okno - library - na levou stranu, takže pokud je zapnutý, tak se plocha zas zmenší.

Po prvním zapnutí mne ta grafika vůbec nenadchla, ale po chvilce to bylo naopak. Je to dokonale čitelný.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 18 črc 2013 09:46

Tom : Takze FCPX <-> LPX by malo fungovat super .. ale zatial je to dost buggy ..

http://www.fcp.co/forum/4-final-cut-pro ... do-you-get

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od TOM-Thak » 18 črc 2013 10:07

Tak to az to odladej, tak to bude snad uz dobry.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x » 18 črc 2013 10:15

TOM-Thak píše:2ekeaze: Takže Apple 27" display ideál?
Jo vidím to na přechod na 2x starší Cinema 30¨ neb ty 24 jsou už malé
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Ondra P. » 18 črc 2013 10:25

tak jasný 30 by bylo ideál , ale ta cena i starších je celkem velká.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x » 18 črc 2013 10:26

No právě kolem 500€
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět