Logic 10 Rumors

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Symphonic » 20 črc 2013 09:05

Nepíši že je to špatné. Ale je rozdíl v tom, když někdo sám inovuje (=reaguje na podněty uživatelů, vymýšlí nové features) a tím, když si někdo nainstaluje produkt konkurence, za půl roku doprogramuje do svého produktu ty samé features, a vydá to jako poměrně nákladný upgrade ($200).

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od TOM-Thak » 20 črc 2013 10:13

Kdyby Cubase v prvni verzi, co vydaji vzdy fungoval a nefungoval by az za 3 - 4 updaty, tak nic nereknu. Nekdy je ale asi lepsi pockat.
Jinak souhlasim.. proste kdyz je konkurence, tak je tam urcity "MUST HAVE" faktor a kdyz to mas nejsi inovativni, ale kdyz to nemas, tak ses povazovanej za zastaralej sw, kterej nema featury, co konkurent. Me nejvic na Logicu stval ten fade clipu a doted stve gain clipu. Pak by se mi libilo, kdyby tam bylo vyhledavani v plug inech jako to ma Cubase 7 nebo Ableton tzn. neni tam to silene menu, ve kterym se musis zorientovat. Jinak, co se tyce toho, ze cubase ma nejaky retrologue apod. tak za me jsou ty jejich zvuky spis kvantita nez kvalita.. meli by si pri programovani VSTi vzit priklad spis ze Synapse Dune, Leannar Sylenth1 nebo Cakewalk: Z3ta. Proste dat tam synth, kterej hraje a ne synty se zvukem, kterej ma kazdy druhy free VSTi (kdyz uz to povazuji za pridanou hodnotu, za kterou ma clovek platit).

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Ondra P. » 20 črc 2013 10:45

ježe oni to nedoprogamovávali za půl roku...

Jaký jiný funkce by měl mít DAW to tedy nevim.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2013 11:23

Tom : Vadi ti ze musis zadavat gain klipu cislom ? to mne pride v pohode .. viac mi vadi , ze sa vlna neprekresli .. cize nevidis , ci su jednotlive vlny zrovnane ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od TOM-Thak » 20 črc 2013 11:28

2Pytkin: Vadi mi hlavne ta vlna, ze ji nevidis a zaroven teda i to, ze to nemuzes dragnout za clip jako v ProTools / Cubase.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2013 12:14

no neodolal som a instalujem testovaciu verziu .. chcem si to pozriet ..

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3167
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Oxyygen » 20 črc 2013 12:31

Symphonic píše:Logic X jasná inspirace Cubase 7:

Logic´s Flex Pitch = Cubase´s Vari Audio
Logic Control iPad = Cubase iC Remote Controller iPad
Smart Controls = Quick Controls
new Retro Synth = Retrologue VSTi Synth
Midi Plugins, Arpeggiator = v Cubase už léta
Drummer, new Loops = GrooveAgent , Loop library, v Cubase už léta
Music XML support = Cubase od v7
SoundCloud support = Cubase od v6.5
...
Nový GUI se podle prvních reakcí snad povedl...
A Logic X si videl na obrazku, na netu nebo kde???

Logic´s Flex Pitch = Cubase´s Vari Audio

- pokud si to muze nekdo patentovat, tak mozna tak Melodyne....Steinberg rozhodne ne. Navic zkousel si Flex v realu? Je to hladounky, algoritmus z melodyne si muze vytrit tak prdel. Navic ho Steinberg jen prevzal ani si narozdil od apple nevyvinul vlastni

Logic Control iPad = Cubase iC Remote Controller iPad

Tezko to mohlo bejt ve verzi 9, kdyz jeste ani ipad neexistoval

Smart Controls = Quick Controls
new Retro Synth = Retrologue VSTi Synth

Zase to posuzujes jen podle nazvu? Retro synth (narozdil od Cubase) je inovativni v tom, ze v jednom stylu editujes subtraktivni, wavetable i FM syntezu - zatim jsem to nikde nevidel. A to nemluvim o tom jak to narozdil od Retrologue hraje.

Midi Plugins, Arpeggiator = v Cubase už léta

Presne tyhle funkce a ve stejnem rozsahu? To tezko


Drummer, new Loops = GrooveAgent , Loop library, v Cubase už léta

Knihovna s loopama, nastrojema je minimalne od verze 8 a v takovem rozsahu a kvalite, ze si o tom dotedka muze nechat cubase zdat.
Drummer "trochu" o necem jinem nez grooveagent.


Takze nez napises takovejhle "odhalovaci" prispevek, doporucuju praxi s konkretnim softem. Ale ty asi nemas ani mac co?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od TOM-Thak » 20 črc 2013 12:38

Pytkin píše:no neodolal som a instalujem testovaciu verziu .. chcem si to pozriet ..
Zavist :D ja cekam, nez mi prijde MAC + PCIE SATA3 + SSD.. to je jeste tak na 14dni..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2013 12:45

takze hned prijemne .. pridavanie trackov hned umozni nadstavit input/output .. library v pravo na kanaly mi pride dost fajn .. cele grafika je velmi prijemna .. pluginy mi velmi pripominaju nuendo ..

ten fade tool je uplne paradny .. ako mozes rovno krivit fade krivku ... to sa mi lubi moc ..

meraky nic moc .. ked chces RMS a PEAK musis otvorit 2 .. R128 absolutne absentuje .. to som prekvapeny v dnesnej dobre .. nuendo ma uz len R128 ..

tie screensety , to je uplne dokonale ..

dalsia super vec je , ze okienka pluginov sa daju zoomovat .. 50% as 200% .. mooc dobree ..

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od SoundsFine » 20 črc 2013 13:49

Update je za ty peníze úplně v pořádku. A tahle politika update mi zcela vyhovuje.
Akorát by mohlo být 30 denní demo (pro začínající)!
Novinky mě dost potěšily a myslím, že je nabídka kvalitnější, než u Steinberg.

Hm... nějak mi ale blbne rendering.
Vyrenderoval jsem ten samý projekt (18 mono stop, bez FX) v Cubase7 a LogicX.
A zaznamenal jsem zvukový rozdíl.
Něco jako když přepínáte mezi dvěma kartami?
Cubase zní jako FirefaceUFX a Logic zní jako stará Multiface mkI.

Nevím, co mám v Logic nastavené špatně???

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2013 13:56

dalsia super vec .. v dolnej polke vlny sa posuvaju kraje .. v horej sa posuva miesto strihu .. ked su dva regiony vedla seba , tak v horej polke sa posuvaju kraje oboh .. to je super ..

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Symphonic » 20 črc 2013 14:02

Oxyygen píše: ...
Navic ho Steinberg jen prevzal ani si narozdil od apple nevyvinul vlastni
Psal jsem "inspirace" ne "kopie". Rozumíš tomu rozdílu? :lol:

Navic Apple narozdil od Steinbergu DAW prevzal a nevyvinul vlastni :lol:

Nicméně jsem rád že Logic X po letech nakonec vydali, bál jsem se že nakonec to dopadne tak, že vyhlásí že s vývojem DAW končí.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Pytkin » 20 črc 2013 14:19

nedosiel som na to , ako pencil tolom kreslit do vlny .. ani v editore ani v arrange to nejde

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od a.tom.x » 20 črc 2013 14:31

Myslíš jako, že Apple koupil emagic? To je myslím dost podobne tomu jak Yamaha koupila Steinberg ne?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Symphonic
Příspěvky: 402
Registrován: 05 lis 2006 21:15

Re: Logic 10 Rumors

Příspěvek od Symphonic » 20 črc 2013 15:03

Myslel jsem to tak, že v téhle branži argumentovat tím, kdo co vyvinul nebo koupil, je nesmysl.

Odpovědět